To Πεντελικόν κάνει ολική επαναφορά με νέο σεφ

Σύγχρονες τεχνικές που κλείνουν το μάτι στην κρητική παραδοσιακή κουζίνα

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 2.10.2014 | 12:11

To Πεντελικόν κάνει ολική επαναφορά με νέο σεφ
Ο νέος executive chef του Πεντελικόν ξεκίνησε την ανανέωση της κουζίνας του ξενοδοχείου από το La Terrace...


Tα εστιατόρια του ξενοδοχείου Πεντελικόν στο Κεφαλάρι έχουν μεγάλη και ισχυρή παράδοση στη μαγειρική αξιώσεων και για αυτό το λόγο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σκηνικό της αθηναϊκής εστίασης, η επιχειρούμενη τώρα αναγέννησή τους με τον νέο σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη ο οποίος πήγε στο Πεντελικό ως «μεταγραφή» από το γνωστό εστιατόριο «Αυλή» του Ρεθύμνου.

 

Tο Vardis το «βαρύ πυροβολικό» του ξενοδοχείου ήταν το πρώτο από τα αθηναϊκά εστιατόρια που είχαν αξιολογηθεί με ένα αστέρι Michelin


Αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι το Vardis το «βαρύ πυροβολικό» του ξενοδοχείου ήταν το πρώτο από τα αθηναϊκά εστιατόρια που είχαν αξιολογηθεί με ένα αστέρι Michelin, κατέχοντας αυτή τη διάκριση ήδη από το 1998 και διατηρώντας τη επί σειρά ετών. Την εποχή εκείνη το Vardis δημιούργησε ουσιαστικά «σχολή» στην ελληνική εστίαση καθώς μέσα από τη λειτουργία του εστιατορίου αναδείχθηκαν σημαντικά στελέχη τόσο στη κουζίνα όσο και στη σάλα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι αν και το Vardis μπήκε στον αστερισμό των Michelin με τη γαλλική του κουζίνα την οποία υπηρέτησε με απόλυτη πιστότητα επί σειρά ετών, κατάφερε να κερδίσει τη διάκριση του γαλλικού οδηγού εστιατορίων ακόμη και μετά το 2008 όταν αποφάσισε να μην μιλάει πλέον «γαλλικά» αλλά να «κλείνει το μάτι» στις ελληνικές γεύσεις. Υπακούοντας στη σαφή στροφή προς την ελληνική κουζίνα το εστιατόριο έδωσε τότε έμφαση στα εξαιρετικής ποιότητας υλικά και προϊόντα της ελληνικής γης αναδεικνύοντας τα με δημιουργικές πινελιές.

 

To Πεντελικόν κάνει ολική επαναφορά με νέο σεφ
Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης αναμένεται να παρουσιάσει στο Vardis μια κουζίνα στηριγμένη στα υλικά και την παράδοση της Κρήτης...


Μετά τους χαμηλούς τόνους των τελευταίων ετών η διεύθυνση του Πεντελικού αποφάσισε τώρα με τον σεφ που τέθηκε επικεφαλής της κουζίνας του πεντάστερου Κηφισιώτικου ξενοδοχείου την πλήρη μαγειρική ανανέωση τόσο του Vardis όσο και του La Terrace που είναι το casual εστιατόριο του συγκροτήματος.


Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης είναι σεφ με μακρά και πλούσια εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εχει δουλέψει πάνω από 22 χρόνια σε resorts και εστιατόρια, βελτιώνοντας την τέχνη της μαγειρικής, αναπτύσσοντας εντυπωσιακά μενού και προετοιμάζοντας πιάτα επηρεασμένα από πολιτισμικά διαφορετικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαϊάμι, σπούδασε μαγειρική στις ΗΠΑ και στη συνέχεια δούλεψε δίπλα στο φημισμένο Γάλλο Σεφ Alain Ducasse πάνω στην μεσογειακή κουζίνα. Χαρακτηριστικό στοιχείο της μαγειρικής του Γιώργου Στυλιανουδάκη είναι η ανάδειξη των τοπικών και εποχικών προϊόντων με διεθνείς μαγειρικές επιρροές και ελεύθερη προσέγγιση.


Ο νέος executive chef του Πεντελικόν ξεκίνησε την ανανέωση της κουζίνας του ξενοδοχείου από το La Terrace που λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Από το πρωί μέχρι το απόγευμα είναι σημείο συνάντησης για φαγητό ή καφέ και το βράδυ μεταμορφώνεται σε βραδινό εστιατόριο με διαφορετικό μενού, όπου ο σεφ παρουσιάζει στο κοινό τη δική του άποψη για την ελληνική κουζίνα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται το άνοιγμα του εστιατορίου Vardis υπό την καθοδήγηση του Στυλιανουδάκη το οποίο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, θα γίνει μετά από έναν – ενάμιση μήνα. Εκεί ο σεφ αναμένεται να παρουσιάσει μια κουζίνα στηριγμένη στα υλικά και την παράδοση της Κρήτης με μαγειρική προσέγγιση η οποία θα αξιοποιεί προχωρημένες τεχνικές και θα δημιουργεί πιάτα γαστρονομικών απαιτήσεων.

 

To Πεντελικόν κάνει ολική επαναφορά με νέο σεφ
Χταπόδι με σφαιροποιημένες τσακιστές ελιές.