Ο Άρης Βεζενές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο διακεκριμένος σεφ μιλά με την δημοσιογράφο Κατερίνα Ι. Ανέστη στο Cycladic Café

The LiFO team, 19.1.2018 | 14:43

Μια συζήτηση ανοιχτή στο κοινό θα ανοίξουν την Δευτέρα 29 Iaνουαρίου ο διάσημος σεφ και ιδιοκτήτης του Bistrot Bar Vezene, Άρης Βεζενές με την δημοσιογράφο Κατερίνα Ι. Ανέστη στο καφέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 

Έχοντας μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη ως τα έξι του χρόνια από γονείς μετανάστες, ο Άρης Βεζενές είναι ένας αυτοδίδακτος σεφ. Στα 18 του έφυγε ξανά για τις ΗΠΑ όπου βρέθηκε μέσα σε ένα εκρηκτικό δυναμικό από γεύσεις, εντάσεις και κουλτούρες.

 

Κατόρθωσε να ενσωματώσει στην κουζίνα του, με ένα τρόπο πολύ προσωπικό, όλα αυτά τα βιώματά του και να συνθέσει εν τέλει μια νέα γαστρονομική εμπειρία ανανεώνοντας την ελληνική γαστρονομία.

 

Η πρώτη γεύση που θυμάται. Το Σικάγο, η επιστροφή στο Μεγανήσι, ο θρίαμβος στην Αθήνα. Η απενοχοποιημένη άποψή του για το τί είναι ελληνικό. O συνδυασμός της γαστρονομίας με την τέχνη και την πίστη στο φιλανθρωπικό έργο. Τα επόμενα βήματά του. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αφηγήσεις που θα κάνει ο Άρης Βεζενές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

 

Τα Cycladic Talks είναι συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες ανοικτές στο κοινό που πραγματοποιούνται στο Cycladic Café με ελεύθερη είσοδο.

 

Oι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία, με ένα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν  με σημαντικούς εκπρόσωπους του θεάτρου, του κινηματογράφου,  της φωτογραφίας, της αρχιτεκτονικής, της ποίησης, της βιομηχανίας,  της μόδας, του κοσμήματος και της γαστρονομίας.

 

Info
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου
Cycladic Café, Νεοφύτου Δούκα 4
Ώρα έναρξης: 19:00 (Έναρξη προσέλευσης: 18:30)
Είσοδος ελεύθερη / Δεν γίνονται κρατήσεις.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
www.cycladic.gr

Οδηγός Γεύσης