Μερικοί απ’ τους καλύτερους σεφ της πόλης στήνουν καντίνες στη Πλατεία Κοτζιά

Το 3ο Athens Food Market έρχεται με γεύσεις γνωστών σεφ σε προσιτές τιμές

Νίκη Μηταρέα, 21.12.2017 | 13:02

Το κάνουν στις περισσότερες πρωτεύουσες, αλλά όχι ακόμη στην Αθήνα. Ο λόγος για τους παλιούς βιομηχανικούς ή εμπορικούς χώρους που μετατρέπονται σε πάρκα φαγητού με δεκάδες μικρά εστιατόρια που σου προσφέρουν σε μόνιμη βάση καλό φαγητό στο χέρι. Από τη σύναξη αυτή δεν λείπουν οι μεγάλοι σεφ που θέλουν να δώσουν το «παρών» σε ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης. Εδώ παίρνουμε μια καλή γεύση από κάτι τέτοιο σε περιοδική μόνο βάση, αλλά αξίζει τον κόπο ως ξεκίνημα.

 

Ο λόγος για το Athens Food Market, που για τρίτη φορά φέτος θα απλώσει τις καντίνες του από τις 21 έως και τις 31 Δεκεμβρίου στην πλατεία Κοτζιά. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο πόδι απίθανες γεύσεις φτιαγμένες από το χέρι γνωστών σεφ, σε πολύ προσιτές τιμές.

 

Ήδη ετοιμάζονται ο Γιώργος Ηλιού του Polly Maggoo, ο Ηλίας Σκουλάς του Food Mafia, ο Βασίλης Φώτος του 7 Food Sins, ο Βασίλης Σπόρος των PO’ Boys και Mama Roux, ο Βασίλης Τσατσάκης από τους Ψαράδες, ο Δημήτρης Φέτσης του CHE, ο Αλέξης Τσιοτίνης του CTC και ο Βασίλης Γεωγλερής του Warehouse.

 

Στα σέικερ θα είναι και η ομάδα του Xavier Μισαηλίδη από το Holly Garden. Φέτος θα υπάρχει και εκπαίδευση. Οι σεφ του Food Market, με guest stars τους Ηλία Μαμαλάκη και Γιώργο Τσούλη, θα παραδίδουν καθημερινά μαθήματα μαγειρικής στην υπαίθρια κουζίνα της πόλης. 

 

Info: Πλατεία Κοτζιά, 21- 31/12 Δεκεμβρίου (21 – 31 Δεκεμβρίου 12:00 – 20:00, 24/12 και 31/12 Δεκεμβρίου 12:00 - 18:00, 25/12 και 26/16 Δεκεμβρίου Κλειστά), Είσοδος Ελεύθερη

Οδηγός Γεύσης