Αφρός και φυσαλίδες στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οι σαμπάνιες και τα αφρώδη κρασιά είναι εδώ για να μας φτιάξουν το κέφι

The LiFO team, 5.12.2017 | 12:55

Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, για άλλη μια χρονιά, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια θα πλημμυρίσει με φυσαλίδες και αφρισμένα ποτήρια. Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου οι φίλοι του κρασιού θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δεκάδες αφρώδεις οίνους, όπως ο Cavas από την Ισπανία, οι Brachetto, Moscato d’Asti και Prosecco από την Ιταλία, και, φυσικά, σαμπάνια από την Καμπανία.

 

Η μεγάλη φετινή έκπληξη όμως είναι τα ελληνικά αφρώδη κρασιά που έχουν αυξηθεί σε παραγωγή και η ποιότητα τους έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, που όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά αλλά με τα πλούσια αρώματα, τη γεύση και τις εντυπωσιακές συσκευασίες τους μπορούν πλέον και τα συναγωνίζονται επάξια.

 

Αφρώδεις οίνοι από τη Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Ρόδο αλλά και από περιοχές-έκπληξη, όπως η Αττική, η Θεσσαλία, η Κρήτη, η Λήμνος και η Σαντορίνη, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που θα έχουν οι επισκέπτες της «Αφρός και Φυσαλίδες» αυτή την Κυριακή.

 

Αφρός και φυσαλίδες στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια
Αφρώδεις οίνοι από τη Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Ρόδο αλλά και από περιοχές-έκπληξη, όπως η Αττική, η Θεσσαλία, η Κρήτη, η Λήμνος και η Σαντορίνη, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που θα έχουν οι επισκέπτες.

 

Κρασιά λευκά, ερυθρωπά, κόκκινα, γλυκά ή ξηρά θα είναι εκεί για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα αλλά και μια απρόσμενη έκπληξη για όσους δεν είχαν ακόμα την ευκαιρία να τις δοκιμάσουν: οι δύο ρετσίνες νέας γενιάς της εκδήλωσης, μία ημιαφρώδης και μία αφρώδης (με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη, όπως στην Καμπανία), θα είναι εκεί, έτοιμες να ξετρελάνουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

 

Τους επισκέπτες θα περιμένει κι ένα δωράκι, ένα ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ένας κατατοπιστικός κατάλογος κρασιών της εκδήλωσης.

 

Το ταξίδι όμως στην οινοποσία δεν σταματάει εδώ. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η «Αφρός και Φυσαλίδες» διοργανώνει τη Sparkling Wine Day. Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, λοιπόν, μια εβδομάδα μετά την εκδήλωση, ημέρα που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, όσοι βρεθούν για τα ψώνια τους στο Κολωνάκι θα μπορούν να απολαύσουν μερικές ακόμα κεφάτες και γιορτινές φυσαλίδες, καθώς κάθε κατάστημα που συμμετέχει στην εκδήλωση θα προσφέρει και από έναν αφρώδη οίνο στους πελάτες του.

 

Info

Είσοδος: 8 ευρώ

14:00-20:00 & 12:00-14:00 για επαγγελματίες (δωρεάν)

Πληροφορίες: 210 7660560 & [email protected]