Κύκλος Σεμιναρίων για food writing και food blogging

Η Νανά Δαρειώτη σχεδίασε ενα κύκλο σεμιναρίων και διδάσκει τη γραφή της γεύσης σε food bloggers, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να «μιλήσουν» για τη γεύση με τη δική τους, προσωπική υπογραφή.

LIFOTEAM 21.10.2016 | 15:16

 

Έπειτα από πολλά χρόνια στο τιμόνι επιτυχημένων περιοδικών γεύσης, με μεγάλη εμπειρία σε γαστρονομικές εκδόσεις, δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας, η Νανά Δαρειώτη ξεκινάει έναν κύκλο σεμιναρίων για το food writing - food blogging, τους τρόπους που οι γεύσεις γίνονται λέξεις και οι λέξεις ιστορίες γεμάτες αρώματα, χαρακτήρα, αλλά και σωστές πληροφορίες.

 

Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει, όποιος αποφασίσει να εκτεθεί στο πλατύ κοινό είναι, αφού αρχικά κερδίσει το ενδιαφέρον του, στη συνέχεια να το κρατήσει ζωντανό και, το κυριότερο, να δημιουργήσει συμμετόχους και συνεργούς, που θα επιστρέφουν ξανά και ξανά, αναζητώντας νέα τροφή, καινούργια «πιάτα» για να χορτάσουν την όρεξή τους.

  

Η γραφή της γεύσης, άρα το κείμενο για το φαγητό και τη γαστρονομία, είναι μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη και γι' αυτό πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Για να είναι απολαυστική οφείλει να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις, μια και σε όλες απευθύνεται, και για να το πετύχει χρειάζεται τις δικές της λέξεις, τη δική της γραμματική και ένα αλλιώτικο ίσως συντακτικό, που τις περισσότερες φορές περιλαμβάνει και εικόνα.

 

Πιστεύοντας βαθιά ότι όλοι έχουμε και μπορούμε να γράψουμε ενδιαφέρουσες ιστορίες, τις οποίες θα αγαπήσουν εκείνοι που θα νιώσουν πιο κοντά τους, η Νανά Δαρειώτη σχεδίασε έναν κύκλο σεμιναρίων που απευθύνεται σε food bloggers, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να «μιλήσουν» για τη γεύση με τη δική τους, προσωπική υπογραφή.

 

Κύκλος Σεμιναρίων για food writing και food blogging


Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων, θα γίνει σε 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών η καθεμία, και έχει στόχο τη δημιουργία προσωπικής, αναγνωρίσιμης και ενδιαφέρουσας γραφής, ως ένα σταθερο πλαίσιο που θα γίνει και ο καμβάς πάνω στον οποίο θα δημιουργούνται οι  ιστορίες.

 

Στη συνέχεια, σε έναν δεύτερο κύκλο, θα αναλυθούν και θα αναπτυχθούν διεξοδικά επιμέρους θέματα που συγκροτούν την ύλη ενός blog, όπως πρώτες ύλες, πιάτα, εστιατόρια και συνταγές, ενώ θα ακολουθήσει και άλλος, με θέμα τη φωτογράφιση και το food styling, με τρόπο διαφορετικό, με την οπτική ενός δημοσιογράφου.

 

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε  food bloggers, δημοσιογράφους που θέλουν να εξειδικευτούν, content managers και social media διαχειριστές, αλλά και σε όσους ασχολούνται με το φαγητό. Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης
Το μάθημα είναι θεωρητικό και πρακτικό με εργασίες. Στο τέλος του κύκλου αποστέλλονται σημειώσεις.

 

Πρόγραμμα

Σεμινάριο: 6 μαθήματα 3 ωρών, (Α'Μέρος) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ: 1 μήνας (περίπου)
Εκπαίδευση: Θεωρητική + Πρακτική
Κόστος : €250
Αριθμός συμμετεχόντων:  Μέχρι 12 άτομα
Εκπαιδευτής: Νανά Δαρειώτη

Το  πρόγραμμα μαθημάτων διεξάγεται στα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center & Cookery Club (www.mathimatamageirikis.gr). Τα Μαθήματα Μαγειρικής είναι αδειοδοτημένο ΚΔΒΜ1 από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας με ΦΕΚ 2677-Β/9-11-2011 και Αρ. Αδείας 2100469.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις : 2109882378

Για ηλεκτρονικές κρατήσεις: http://www.mathimatamageirikis.gr/el/?option=com_civicrm&task=civicrm/event/info&Itemid=103&reset=1&id=2395