Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα

Τι είναι ο Έρωτας στις μέρες μας ? Σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί προσεγγίζουν το θέμα σε μία έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής

LIFOTEAM 26.2.2016 | 00:00

Μια έκθεση ενάντια στην κρίση αξιών της εποχής, μια που για κάθε ανάπτυξη προσωπική ή κοινωνική η βάση είναι ο Έρωτας και αυτά στα οποία μας ωθεί, η τάση να γίνουμε καλύτεροι, να βάλουμε το πάθος και την αγάπη σε ό,τι κάνουμε.

Θεωρώντας ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς είδαν, βλέπουν και αναπαριστούν στα έργα τους οι σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες το ζωογόνο αυτό θέμα του Έρωτα, οργανώθηκε η ομαδική αυτή έκθεση όπου σημαντικοί καλλιτέχνες διαφορετικών γενιών και εποχών δίνουν ο καθένας το δικό του στίγμα. Ο θεατής καλείται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να πραγματοποιήσει τις δικές του αναγνώσεις και συνειρμούς σε σχέση με τα έργα και το θέμα.

 

23 Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί μας απαντούν στο ερώτημα μέσα απ' τα έργα τους, ζωγραφικά και γλυπτικά. Αλφαβητικά οι συμμετέχοντες στην έκθεση είναι οι:

Νάνος Βαλαωρίτης, Κάτια Βαρβάκη, Aριάδνη Βιτάσταλη. Χριστίνα Δουζένη, Άρτεμις Κατσαμπάνη, Mαρία Κελαιδή, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Γιώργος Λαζόγκας, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Μάγδα Λεβεντάκου, Μιχάλης Μανουσάκης, Θεόδωρος Μανωλίδης, Μαρία Μαρουδή, Νικόλας Μπλιάτκας, Χρόνης Μπότσογλου, Αλεξάνδρα Νασιούλα, Mίλτος Παντελιάς, Έλενα Παπαδημητρίου, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, Φαίδων Πατρικαλάκις, Γιώργος Τσόλης, Αλέκος Φασιανός, Μανώλης Χάρος.

ΠΟΤΕ26/02/2016 - 30/04/2016
ΠΟΥΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - ARTLIFE
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός