ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.3.2013 | 15:25

just wondering..

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις χωρίς να ακουστεί στραβά. Είμαι 22 χρονών και τα τελευταία χρόνια με ενδιαφέρει πολύ ο φεμινισμός. Συνειδητοποίησα ότι δυστυχώς ο σεξισμός κυριαρχεί παντού. Από τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται οι γονείς μου σε σχέση με τον αδερφό μου μέχρι τις διαφημίσεις στην τηλεόραση. Από τα άπειρα "αθώα" σεξιστικά αστειάκια μέχρι τα χιλιάδες γκρουπ στο φέησμπουκ που υποτιμούν με τον χειρότερο τρόπο τις γυναίκες. Κατέληξα στο ότι όσο απελευθερωμένος και ανοιχτόμυαλος είναι ο άντρας πάντα μέσα του θα νιώθει ανώτερος και απο την πιο δυναμική γυναίκα ακόμα και αν δεν τον παραδεχτεί ποτέ. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο αλλά δεν είναι το κατάλληλο μέρος να επεκταθώ (ίσως αρχίσω blog όμως:p) οπότε παραθέτω την ερώτηση μου: υπάρχει περίπτωση ποτέ να έχω κάποιον σύντροφο δίπλα μου που βλέπει μόνο ανθρώπους και όχι άντρα ή γυναίκα; Και αν αυτός ο κάποιος βρεθεί ποτέ στον δρόμο μου υπάρχει περίπτωση να είναι άντρας; Υπάρχουν άντρες που αμφισβητούν τους ρόλους των φύλων και δεν αναπαράγουν στερεότυπα; (Το ξέρω ότι με το να κάνω αυτές τις ερωτήσεις διαχωρίζω τα φύλα και εγώ η ίδια και γενικεύω.)
2
 
 
 
 
σχόλια
ναι υπάρχει,όταν βρεις τον άνθρωπο που εσύ θέλεις.Χωρίς να συμβιβαστείς με κάτι υποδεέστερο όμως.Από εκεί και πέρα άλλο ισότητα και άλλο εξομοίωση.Μη τα μπερδεύεις.Και επίσης να κατανοήσεις ότι οι ιδέες είναι καθαρά θεωρητικέςΟι άνθρωποι τα κάνουν όλα,σε όλες τις εποχές.Θέλω να πω ότι ανέκαθεν το ζευγάρι ήταν ίσοι μεταξύ τους.Η προυπόθεση?Να έχει επιλέξει η γυναίκα καλό σύντροφο.Ανέκαθεν ήταν και θα είναι άνισοι.Το λάθος?Η επιλογή κακού συντρόφου.από την επιλογή κορίτσι μου εξαρτώνται όλα.Οι θεωρίες,οι οργανώσεις και δεν ξέρω τι άλλο δεν έχουν κανένα πρακτικό χαρακτήρα.Εγώ δε θυμήθηκα σαν παιδί τη μητέρα ή τις θείες μου να μην είναι ίσες με τους άντρες τους.Αντίθετα έχω δει τη σημερινή εποχή,κοπέλες να ξυλοκοπιούνται από τους γκόμενους (ούτε καν σύζυγοι)και να σέρνονται σαν σκυλάκια αξιολύπητες πίσω τους.οπότε αυτό που θες διεκδίκησέ το.
Δεσποινίς ωραία όλα τα περι φεμινισμού και συμφωνώ! Αν κάνεις τελικά το μπλογκ ενημέρωσέ με! Σκέφτηκα και γω ότι θα θελα να αρχίσω ένα κίνημα φεμινισμού, είναι σαν να είμαστε ακόμη τόσο πίσω ...Ποτέ δε κατάλαβα γιατί στην οικογένεια μου όπου όλοι δουλεύουμε και η μανα μου εργαζεται σκληρότερα από όλους μας πρέπει να κάνει και όλο το νοικοκυριό σε ένα σπίτι που μένουν 4! Πρόσφατα αρρώστησε και έβαλα και τον πατέρα μου και τον αδερφό να μοιραστούν όλες τις δουλειές μαζί μου!Η μάνα μου φώναζε εγώ σαν θηλυκό έπρεπε να τα αναλάβω όλα!Κάθε άλλο!Τέλοσπάντων, όταν πρόκειται για σχέση να παρακαλάς να σε βλέπει ο άλλος σαν γυναίκα και όχι σαν άνθρωπο γιατί αλλιώς δεν υφίσταται και σχέση!Κατ' εμέ, εμείς οι γυναίκες οφείλουμε να δώσουμε τον ρόλο που πρέπει στους άνδρες! Είναι στο χέρι μας!

Απεργία την Πρωτομαγιά