ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.5.2018 | 18:28

Δε μπορώ χωρίς εκείνη

Με χώρισε για το παρελθόν μου. Έγινε αυτό που φοβόμουν της τα προλάβανε εκείνοι που δεν έχουν καλύτερο να κάνουν από το να χώνουν τις μύτες τους στις ζωές των άλλων. Τόσο καιρό όλο έλεγα να της πω μερικά πράγματα και όλο το ανέβαλα γιατί φοβόμουν την αντίδρασή της. Λάθος έκανα έπρεπε να της είχα μιλήσει. Μια φορά είχε πει πως το ερωτικό παρελθόν ενός ανθρώπου είναι ενδεικτικό για τον χαρακτήρα του και αυτό μου έκοψε τα φτερά. Δεν πίστευε πως κάποιος μπορεί να αλλάξει αυτός ήταν ο λόγος που δεν της ανοίχτηκα. Πως να την πείσω πως άλλαξα και πως παλιότερα δεν είχα κίνητρο; Δεν θέλω να δικαιολογηθώ έκανα λάθη πολλά λάθη αλλά έγιναν δεν μπορώ να τα αλλάξω.Την αγαπώ και δεν θέλω καμία άλλη αλλά δεν με πιστεύει ούτε να με ακούσει δεν θέλει. Ήρθε και με ρώτησε αν αυτά που της είπαν είναι αλήθεια και αναγκάστηκα να τα παραδεχτώ. Δεν είπε λέξη σηκώθηκε και έφυγε. Σίγουρα πιστεύει πως υποκρινόμουν σε όσα της έχω πει αλλά δεν είναι αλήθεια τα εννοούσα. Δεν έχει το δικαίωμα ένας άνθρωπος να αλλάξει; Το παρελθόν μου ζωντάνεψε και με τιμωρεί με τον χειρότερο τρόπο. Τα έκανα όλα αυτά που της είπαν και άλλα τόσα δεν είναι ψέματα αλλά την αγαπώ και δεν έχω μάτια για άλλη τι να κάνω για την πείσω; Πέρασαν δυο εβδομάδες και δεν απαντάει σε μηνύματα δεν σηκώνει τηλέφωνο να πάω να τη βρω ή να της αφήσω χρόνο; Φοβάμαι πως με έχει ξεγράψει οριστικά πως με ξέχασε και τρέμω στην ιδέα πως θα μπλέξει με άλλον.
22
 
 
 
 
σχόλια
Μπραβο στην κοπελα, δειχνει οτι σεβεται τον εαυτο της κ δεν θελει να πληγωθει...δεν νομιζω οτι επηρεαστηκε τοσο απο τους αλλους οσο οτι εσυ αποδεχθηκες την πραγματικοτητα...προσωπικα εζησα παρομοια εμπειρια, με καποιον που ειχε ενα πολυ βεβαρημενο παρελθον (οργια ναρκωτικα κ πολλες γυναικες) κ μου υποσχεθηκε πως ολα ηταν πισω του κ θελει οικογενεια κ σχεση...μολις αρχισε λιγο να ξεθυμαινει το παθος γυρισε στις παλιες συνηθειες φυσικα...κ ηθελε κ μενα να με μπλεξει με τετοιες ιστοριες..δν με αγαπησε ποτε πραγματικα...κ ουτε εσυ την αγαπας..απλα ισως ειναι η μονη κοπελα που σου αντισταθηκε...κ δν κατεκτησες...τυποι σαν κ σενα δν αλλαζουν...ασε που μεσα τους βρωμαει τοσο η ψυχη τους απο τις αμαρτιες που ψαχνουν το εξιλαστηριο θυμα για να βρουν κινητρο κ νοημα...λυπαμαι
Αν δε μας πεις το παρελθόν πως να σου πούμε και εμείς αν αξίζει να παλέψεις ,αν θεωρούμε πως έχεις ελπίδες κτλ...Παρελθόν είναι πχ το είχα γκόμενες πολλές και τις δούλευα παρελθόν όμως είναι και το χτύπησα πχ μια σύντροφο μου και την ανάγκασα σε έκτρωση.Παρελθον είναι το να κάνεις ζημιά σε κάποιον πχ στη δουλειά του παρελθόν όμως είναι και το να έχεις μπλεχτεί σε παρανομίες...Ε κάποια πράγματα κάποιος δεν τα θέλει στη ζωή του ,είναι αντίθετα με τη νοοτροπία ,ακόμη κ ανηκουν στο παρελθόν.Και καλώς ή κακώς, με την απόκρυψη που επέλεξες ,της απεδειξες ότι δεν έχεις αλλάξει και πολύ.
Θα σε πιστεψω ότι την αγαπάς και θα απαντησω εντελώς πρακτικά με βάση το τι θα έκανε εμένα να γυρίσω πίσω (βεβαια αν εκανες τιποτα το εντελώς ανώμαλο βλ. κτηνοβασια, παιδεραστία καλά να πάθεις). Καταρχας αφησε την για κάποιες μέρες χωρις να επιδιωξεις επικοινωνια ωστε να ηρεμησει. Μετα πηγαινε να την βρεις. Υπαρχουν τωρα δυο σεναρια. Η την τρομαξες ή η ηθικη της δεν της επιτρεπει να ειναι με καποιον που εχει παρελθον σαν τον δικο σου. Πες της οτι αν ειναι το δευτερο λυπασαι πολύ αλλά θα την αφησεις ησυχη. Αν είναι το πρωτο και την τρομαξες, πρεπει να της πεις ότι καταλαβαινεις οτι φοβαται και οτι με το να σε αφησει πληγωνει η ιδια τον εαυτό της -εφοσον σε θελέι- πριν προλαβεις να το κανεις εσυ. Πες της οτι δεν εχει να φοβαται κάτι και ότι μπορει σιγα σιγα να δοκιμασει να σε εμπιστευτει. Ο φοβος ειναι πολυ κακος συμβουλος. Αυτα. Αν γυρισει, μην κάνεις βλακεια σε ξορκιζω.
Τώρα εγώ θα το πω, παρότι δεν είναι θετικό...Όποιος είναι πραγματικά καλός χαρακτήρας, δε συμπεριφέρεται εξαρχής άσχημα και κατά συνέπεια δεν έχει παρελθόν για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται.Δε λέω πως είναι απίθανο να μετανοήσει κανείς, αλλά αυτό χρειάζεται μεγάλη εσωτερική προσπάθεια.Ίσως, εξομολογούμενε, χρειάζεσαι ανθρώπους που έχουν περάσει τα αντίστοιχα για να σε καταλάβουν και να ταιριάξετε. Εξάλλου, τα κοινά βιώματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση μιας σχέσης.
Εχω σκεφτει 1002 σεναρια για το παρελθον σου κ κατα ποσο αυτο επηρεαζει το παρον κ το μελλον σας...Φοβαμαι οτι δεν μπορω να σχολιασω/συμβουλευσω εκτος αν σχολιασεις ή αν κανεις μια εκ νεου εξομολογηση...
Αν ηθελε επικοινωνια, την οποια κυνηγησες, θα την ειχες. Περασαν δυο εβδομαδες. Τι χοντραδες ηταν ομως αυτες. Για παραδειγμα αν ειναι μια συντηριτικη γυναικα μπορει χοντραδα να ηταν οτι πηγαινες με πολλες. Οτι εδινες φρουδες ελπιδες. Οτι κακομεταχειριζοσουν με τον οποιοδηποτε τροπο τις γυναικες η οτι τις εκμεταλλευσουν οικονομικα. Μπορει να ειναι απο το πιο μικρο μεχρι το πιο μεγαλο. Ισως να την ενοχλησε το γεγονος οτι ειπες ψεματα για το παρελθον σου. Φοβαται λογικα πως θα κανεις τα ιδια. Το γεγονος οτι τωρα εισαι ερωτευμενος και αυτο σε εμποδισει να κανεις κατι πραξη δεν σημαινει πως με το περασμα και τη φθορα δεν θα το επαναλαβεις. Δεν νιωθεις ενοχες για τις ΄κακες΄πραξεις προς τους αλλους ανθρωπους που τους πληγωσες αλλα νιωθεις στεναχωρια γιατι δεν εχεις κατι που θες. Ισως πρεπει να δουλεψεις πανω σε αυτο.
Δηλαδή να έχει κάνει κάτι αρνητικό στο παρελθόν? Μπορεί π.χ. να ήταν bisexual,... που δεν είναι "κακό", αλλά πολλές γυναίκες δεν το θέλουν. Εξ., άφησες την πιο πικάντικη λεπτομέρεια εκτός ώστε να οργιάσει η φαντασία μας ...χαχαχα
Εν πρώτοις θα παρατηρήσω ότι δε μας διευκρινίζεις τι στο καλό έχει το παρελθόν σου: είναι άλλο πράγμα λ.χ. να έχεις μία έντονη εν γένει ερωτική ζωή, και άλλο να ήσουν αιμομίκτης ή κτηνοβάτης. Ασχέτως των προαναφερομένων, κατά την ταπεινή μου άποψη κακώς ασχολείσαι με την πάρτη της: από τη στιγμή που επέλεξε να ακούσει τους καλοθελητές, δε σε θέλησε πραγματικά.
Διογένη, οι καλοθελητές της είπαν την αλήθεια, την οποία παραδέχτηκε ο ίδιος ότι της την απέκρυψε . Τώρα όσον αφορά στις εξηγήσεις έχει δικαίωμα ή να χρειάζεται πρώτα τον χρόνο της για να το χωνέψει ή και μη θέλει να τις ακούσει. Πάντα, βέβαια αν πρόκειται για θέμα που αφορά στην ερωτική του ζωή (κ όχι για οτιδήποτε ακόμη κ σ αυτό).
Μερικοί άνθρωποι αλλάζουν κάθε 5' δυστυχώς. Δεν λες τι της είπαν και αυτό σημαίνει ότι είναι χοντράδες. Ακόμη κι αν υποτίθεται ότι σ' αυτήν δεν θα τα έκανες. Αν δε νιώθεις αιδώ για την συμπεριφορά σου -σε περίπτωση που τέτοια είναι- και όσους πλήγωσες άσχετα αν τώρα είσαι ερωτευμένος ή όχι μαζί τους τότε δεν αξίζει να σε συγχωρέσει. Υ.Γ. «Πως να την πείσω πως άλλαξα και πως παλιότερα δεν είχα κίνητρο » σαν κάποιον που αξίζει να ξεχάσω. Λες και οι άλλοι έπρεπε να τον πείσουν να μην είναι μαλάκας. :) Τα λάθη που έκανες και πλήγωσες άλλα άτομα στα φρύδια σου ε; Δεν σε νοιάζει για όσους πλήγωσες ε; Έκανες μια προσπάθεια να δείξεις τη μετάνοιά σου ε; Ή δεν είχες όφελος; Σα δε ντρεπόσαστε μερικοί λέω 'γώ. Σε συμβουλεύω ν' αποκτήσεις ενσυναίσθηση μπας και γίνει πιο βιώσιμη η ζωή όλων μας.
Δεν έχεις αλλάξει. Είσαι ευθυνόφοβος και φαίνεται απ' το γραπτό σου. Αν κάτσει μαζί σου θα δεθεί κι άλλο και μετά θα το μετανιώσει πιο πικρά. Οι άνθρωποι όταν αλλάζουν καταλαβαίνουν ότι δεν τους χρωστάει κανένας, κανένα κίνητρο και δεν κατηγορούν τους άλλους για όσα έκαναν και τα βρήκαν μπροστά τους.
Φίλτατε Πόρνε, κατά βάση, και ειδικά σε ζητήματα συναισθηματικής φύσεως, όλοι εξ'ιδίων κρίνουμε τα αλλότρια. Ελάχιστοι, και σπανιότατα, είναι ικανοί να διδάχθούν και να κρίνουν τα αλλότρια εξ'αλλοτρίων. Τυχαίνει ενίοτε, ένα κείμενο να αγγίξει νεύρο -που λέμε- και ο σχολιαστής να πέσει στην παγίδα, να ταυτιστεί απόλυτα με κάποιον από τους χαρακτήρες που εκτίθενται στο κείμενο, και να εκφραστεί εν θερμώ, εντελώς ωμά και συναισθηματικά. Να προβάλει τους δικούς του φόβους και ανησυχίες. Ανθρώπινο είναι.Εάν είσαι ο εξ. ή εάν ταυτίστηκες με αυτόν, τότε είναι εύλογη -αν και απρεπής- η εμπαθής αντίδραση σου στο παραμιλητό της Ανίας. Εγώ ως τέτοιο το βλέπω, παραμιλητό. Αισθάνεται οικειότητα με τούτον τον "εικονικό χώρο" και ενίοτε ξεχνιέται, σκέφτεται φωναχτά και αφήνει απροστάτευτο τον εαυτό της. Τέλοσπαντων, σε κάθε περίπτωση, η ad hominem επιθέση που έκανες δεν ενδείκνυται. @Εξομολ., και δικαιώμα έχουμε αλλά και -υπό κατάλληλες συνθήκες- είναι εφικτό να αλλάξουμε ριζικά (...εγγεφαλική νευροπλαστικότητα). Είναι κρίμα να κρίνεσαι με βάση το παρελθόν σου, αλλά και εσύ οφείλεις να αποδεχθείς τα μέτρα και τα σταθμά που θέτει ο άλλος άνθρωπος. Δώσε χρόνο και χώρο. Μην το παρατάς, αλλά μην γίνεις και απόλυτα φορτικός. Σαν εκείνα τα πουλιά που χορεύουν γύρω από ταίρι δίχως να αγγίζουν (έβλεπα πολλά ντοκιμαντέρ μικρός). Ελπίζω να σου δοθεί η ευκαιρία να ζήσεις αυτό το δυνατό που αναζητάς με τη συγκεκριμένη γυναίκα :)
Πόρνε, ξαναδιάβασε τη χολή που έχυσες με την βαθύτατα εμπεριστατωμένη διάγνωση σου ("κούφια"), και μετά ξαναπές μου ότι δεν την ψέγεις. Τώρα μπαίνει η τελεία.
Πόρνε, ρωτάς:" Ή θες να μου πεις ότι ένας τέτοιος άνθρωπος νιώθει πλήρης και όχι κούφιος;" Πηγή: www.lifo.grΣοβαρά τώρα, περιμένεις απάντηση? Ή, μετά όσων έχεις γράψει, εξακολουθείς να θεωρείς εαυτόν σοβαρό? Φίλτατε, τρέξε μόνος σου στον αγώνα μικροπρέπειας που έστησες.Κάτι τελευταίο. Είτε είσαι νέος σχολιαστής (άρχισες πριν δυο βδομάδες ως "Δον Πόρνος"), ή απ'εκείνους που αλλάζουν τακτικά "δέρμα" εδώ μέσα, θα σε συμβούλευα να μειώσεις την επιθετικότητα σου προς ανθρώπους που δεν γνωρίζεις. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έκανα αναφορά στο αρχικό προσβλητικό σου σχόλιο είναι επειδή θέλω να το βλέπει η Ανία, να το πάρει και να το κάνει κορνίζα, έως ότου συνειδητοποιήσει ότι δεν αξίζει να αφιερώνει τόσο από τον πολύτιμο χρόνο της εδώ μέσα. (Το ίδιο ισχύει και για μένα.) Δηλαδή, περιμένω ότι από κάτι αρνητικό (η συμπεριφορά σου) θα βγει κάτι θετικό (στην διαχείριση του χρόνου της Ανίας).Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Δεν ξανα-ασχολούμαι μαζί σου. Εάν θες συνέχισε να κουνάς το δάκτυλο σου στον αέρα, αλλά choose your words carefully.
Τόνυ σ' ευχαριστώ πολύ-ειλικρινά- για όλη την παρέμβαση (αν και όντως ξέφυγα στον σχολιασμό και το αναγνωρίζω γι' αυτό και για παράδειγμα ούτε εγώ έκανα αναφορά στο σχόλιό μου). :) Τώρα σχετικά με το αν είμαι κούφια ή όχι, είναι ανόητο να κάνουν το ίδιο λάθος που μου υπέδειξαν πως έκανα. Δηλαδή να κρίνω κάποιον αυθαίρετα, αλλά σίγουρα ο δικός μου επιθετικός κι απαράδεκτος λόγος σηκώνει κι αντίστοιχο επιθετικό κι απαράδεκτο λόγο, δίκαιο ή άδικο. Τώρα για την διαχείριση του χρόνου μας, θα έχουμε όλοι κάποιους λόγους που σπαταλάμε έτσι ή αλλιώς τον χρόνο μας. Δεν έχω ν' απολογηθώ για το αν έχω ή όχι προσωπική ζωή ή αν είμαι κούφια στο βαθμό που αυτό δεν ενοχλεί τους άλλους. Υ.Γ. Δε συνηθίζω να χύνω χολή(θέλω να πιστεύω) ή να παραφέρομαι σε άτομα που δεν μου φταίνε. Και γι' αυτό ως προς τον εξ. προφανώς ένιωσα υπόλογη. Και ζήτησα και συγγνώμη κι ελπίζω να μην του χάλασα τη διάθεση με το σχόλιό μου.
Ανία, είδα το άλλο σχόλιο με το οποίο απολογείσαι προς τον εξομολογούμενο. Ορθά έπραξες. Ευτυχώς ο εξ. είναι large τύπος, εστίασε στο ζήτημα που τον καίει, και δεν μας έκραξε που ξεφύγαμε εκτός θέματος. Θα είχε κάθε δίκαιο, εάν το έκανε.Εάν ο Δον είχε περιοριστεί στη νουθέτηση, έστω και πολύ αυστηρή (γιατί όντως ξέφυγες), και δεν είχε προχωρήσει σε χαρακτηρισμούς, δεν θα είχα παρέμβει. Μια χαρά μπορείς και υπερασπίζεσαι μόνη σου τον εαυτό σου. Αλλά αισθάνθηκα ότι εκείνα τα "δευτερόλεπτα" βρισκόσουν σε συναισθηματική δίνη και ήσουν στο πάτωμα. Ήταν άδικο. Επιφυλάσσομαι να αναλύσω ένα-δυο "τυφλά σημεία" πίσω από την αναφορά μου στη διαχείριση του χρόνου, κάποια άλλη στιγμή που θα έχω περισσότερο χρόνο :)
Ωραία, σε καμιά εξομολόγηση περί χρόνου. Μην είμαστε εκτός θέματας.Υ.Γ. Μετά από ένα σημείο δεν είναι κριτική, είναι απλή εμπάθεια. Κρατάω την κριτική που έχει νόημα και δίκιο, το άλλο μέρος αν το κρατήσω θα γίνω επί μονίμου βάσεως «χαλιασμένη» οπότε τ΄αφήνω. Εμένα καλό μου έκανε, ήταν taugh κι ας μην ήταν love. :P

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ