ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.4.2018 | 20:36

Πείτε ρε παιδιά φταίω ???

Καλησπέρα ,Λοιπόν χθες έγινε το εξής και θέλω ειλικρινά να μου πείτε τι πιστεύετε .Έχω μια φίλη η οποία είναι αρκετά ψηλή και αρκετά εύσωμη, επίσης έχει τρελό κόλλημα με το μακιγιάζ αυτό που κάνουν στο youtube αυτό το drag queen ναι με τα τετράγωνα φρύδια και τις 85 στρώσεις make up .Έχω πάει λοιπόν από το σπίτι της να την πάρω να πάμε για καφέ περίπου 4 το μεσημέρι .Ανεβαίνω πάνω λοιπόν και τη βλέπω φοράει αυτό το νέο μόδα κολάν το μαύρο ξέρετε το λύκρα με τα σκισίματα που φαίνονται σα καλσόν διάφανα και από πάνω μια παρόμοια υφάσματος μπλούζα πάλι με διαφάνειες και πάρα πολύ στενή για το σώμα της .Το όλο σύνολο και σε συνδυασμό με το μακιγιάζ που σας περιέγραψα παραπάνω ήταν τελείως κακόγουστο και πολύ λάθος για τον σωματότυπό της .Μεταξύ σοβαρού και αστείου λοιπόν της λέω έτσι θα έρθεις ???Γιατί δε σου αρέσω μου λέει ??Ε λέω μεσημέρι είναι ρε συ που πάς έτσι για καφέ θα πάμε εγώ δε σε κυκλοφορώ έτσι. Γιατί τι έχω συνεχίζει, Της λέω επ ακριβώς : Ρε συ το βάψιμο είναι υπερβολικό και τα ρούχα που φοράς σε διαγράφουν πολύ άσχημα .Παιδιά τι το ήθελα ???Μου αρχίζει μια επίθεση με ένα πάρα πολύ έντονο ύφος και να μου φωνάζει ποιος σε ρώτησε, σιγά μη σε ρωτήσουμε και τι θα φοράω, και δεν είσαι φίλη εσύ και οι φίλες στηρίζουν τις επιλογές των φίλων τους και ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να με κρίνεις και κάτι τέτοια. Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι δε σε κρίνω απλά σε προστατεύω γιατί αν βγεις έτσι έξω όλο και κάποια χοντράδα θα ακούσεις που θα αφορά το στυλ σου και στην τελική ότι αν έχεις κάποια παραπάνω κιλά ε πώς να το κάνουμε δεν είσαι για να φοράς το συγκεκριμένο σύνολο γιατί δε σε κολακεύει .Ειλικρινά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί είχε ένα πολύ έντονο ύφος όταν μου φώναζε και έλεγε τα περί ότι θέλω θα κάνω και ότι θέλω να φοράω και με έκανε να αισθανθώ πάρα πολύ άσχημα γιατί μου είπε ότι Δεν είναι έτσι οι φίλοι .Και ερωτώ ρε παιδιά δεν είμαι εγώ φίλη?? Που χωρίς να την προσβάλω προσπάθησα απλά να την προστατέψω από την κακεντρέχεια των άσχετων που σίγουρα θα υπήρχε γιατί όλοι ξέρουμε ότι συμβαίνει αυτό και την έχω ακούσει και άλλες φορές για τη συγκεκριμένη κοπέλα και ΠΑΝΤΑ την υπερασπίζομαι??Αλλά ρε παιδιά είναι άλλο πχ εντάξει να έχεις τα κιλά σου που οκ μπορεί να μη θες να τα χάσεις γούστο σου καπέλο σου, δεν κρίνω αυτό και άλλο να μην έχεις συναίσθηση του σώματός σου και να βγαίνεις έξω σαν τσατσά Ω διαλογής .Τέλος της είπα δικαίωμά σου να φοράς ότι θες αλλά δικαίωμα μου επίσης να έχω άποψη γι αυτό που βλέπω .Είμαι λάθος??Φυσικά είναι τόσο ξεροκέφαλη και εγωίστρια που αμφιβάλλω αν θα μου ξαναμιλήσει ποτέ εκτός αν παραδεχτώ ότι εγώ φταίω. Αλλά δε νομίζω ότι φταίω παρόλο που έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ για ότι έγινε .
8
 
 
 
 
σχόλια
Εχω μια φίλη-γνωστη η οποία φοράει τα πιο περίεργα ρουχα που έχω δει, τελείως ασυνδυαστα με ολη την εννοια της λέξης. Επειδή δεν την γνωρίζω και πάρα πολύ καιρό, δεν έχω εκφέρει την άποψή μου για τα ρούχα της ξεκάθαρα, αλλά ούτε με έχει ρωτήσει κιόλας. Μια φορά μου είπε ότι νομιζαν κατι κορίτσια ότι ντύθηκε για μασκέ παρτυ (ηταν Απόκριες), αλλά δεν το σχολιασε άσχημα. Στην αρχή ντρεπόμουν που έβγαινα μαζί της γιατί πολλοί την κοιτουσαν περίεργα, ωστόσο αυτή είχε αυτοπεποίθηση. Όχι επειδή νόμιζε ότι αρέσει. Έτσι έβγαινε από το σπίτι,με πολύ καλή διάθεση. Τώρα, όταν ντύνεται ωραία (τουλάχιστον για το δικό μου γουστο), φροντίζω να της κάνω κάποιο κοπλιμέντο. Οταν όχι, της κανω κάποιο αστείο συνήθως, στο οποίο γελαει και η απάντηση είναι "ήθελα να το βάλω και το έβαλα"! Δεν γουσταρουν ολοι οι άνθρωποι την κριτική, ή τουλάχιστον την ανέχονται αν είναι πιο ωραία δοσμένη. Η φίλη σου μάλλον είναι αρκετα ευαίσθητη σ'αυτο το θέμα. Λογικά θα έπρεπε να το γνωρίζεις. Επίσης δεν έβαλε κάτι πρόχειρο και βγήκε, αφιέρωσε χρόνο στο να τα διαλεξει, να τα συνδυάσει κλπ που σημαίνει ότι ειχε πλήρη επίγνωση. Αν εσένα δεν σου άρεσε καλα έκανες και το είπες, αλλά δεν σημαίνει ότι ισχύει το ιδιο και γι αυτόν που το ακούει. Είχες καλή πρόθεση, το ξέρω και πραγματικά το πιστεύω. Το θέμα πίσω από ολα αυτά είναι μήπως εσύ ντρεποσουν να βγεις μαζί της; Επειδή θα σε κοιτανε; Ή θα σου χαλασει την εικόνα;Με την φίλη μου, έμαθα να τη δέχομαι όπως είναι, γιατί απλά ετσι της αρέσει. Δεν με ρώτησε ποτέ για τα ρούχα που φοράει, πάντα όμως γελάμε και οι δύο με κάποιο απο αυτά! Δεν είναι του γούστου μου και δεν θα τα έβαζα ποτε. Αν αυτή δεν έχει θέμα να την κοιτανε περίεργα, εμένα μου περισσεύει.
Νομίζω οτι όταν λέμε οτι κάποιον δεν κολακεύει ένα ρούχο, δεν υπολογίζουμε το τι ακούει όλη μέρα ένας άνθρωπος με κιλά, τι σχόλια μπορεί να έχει ακούσει σε όλη τη ζωή του, να νομίζουν οι γύρω οτι δεν προσπαθεί να χάσει κιλά ενώ μπορεί να είναι βουνό ή και να μη θέλει ή να κάνει τρομερή προσπάθεια και να αργεί. Επομένως το να της πεις οτι δε την κολακεύει για μένα είναι σα να ήσουν άλλο ένα άτομο στο λεωφορείο που θεωρεί οτι έχει περισσότερο δικαίωμα να κάνει κάποια πράγματα επειδή έτυχε να έχει ωραίο σώμα. Σαν το δικηγόρο με τα μαγιώ μου ακούγεται το επιχείρημά σου, δεν μπορώ να μην το πάρω σαν προσβολή. Το οτι της είπες οτι έχεις δικαίωμα να κράζεις αυτό που βλέπεις είναι ο ορισμός της μη κατανόησης. Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτείς οτι υπάρχουν κι άλλα σώματα, και της υπενθυμίζεις οτι υπάρχει πάντα ένας κριτής να συνετίσει τη χοντρή που τόλμησε να μη ντύνεται με κελεμπία. Πού ξέρεις οτι δε θέλει να τα χάσει? Θεωρείς οτι η λύση είναι η φίλη σου να μαζεύεται για να μην ακούει χοντράδες ή να μην υπάρχει κόσμος που λέει χοντράδες εξ αρχής?
Το παράκανες. Και όχι δεν την προστατεύεις, τη θίγεις. Δικαιωμά της να ντύνεται όπως θέλει. Ας έλεγες τη γνώμη σου αν σου τη ζητούσαν. Είπες και τη χοντράδα ότι δεν την κυκλοφορείς έτσι. Και τι είναι; Το σκυλάκι σου; Σόρρυ, αλλά καλά στα είπε και αδίκως ψάχνεις το δίκιο σου.
Η γνωμη μου ειναι οτι μπορείς να κανεις διορθώσεις σ έναν φίλο σχετικά με χρωματικούς συνδυασμούς ή οτι τα ρουχα δεν ειναι κατάλληλα για την ωρα, μέρα, εποχή. Αλλα είναι άκομψο να τον διορθώνεις για το οτι τα ρούχα δεν ταιριάζουν με τα κιλα του το ύψος του κλπ.Η μόδα μας επηρεάζει ολους και αισθανόμαστε μειονεκτικά αν δεν φορέσουμε το trendy σακάκι αλλα ειναι γεγονός οτι ρουφάμε τις κοιλίες μας για να κλεισει το φερμουάρ.Περισσότερη κουβέντα πρέπει να κάνετε σε άσχετο χρονο και όχι στο παρα 5 απο την έξοδο αν θέλεις να την βοηθήσεις, ετσι κι αλλιώς κανεις μας δεν ειναι τέλειοςhttps://youtu.be/A8mw5i43-uQ
Μπορεί να μην είχες άδικο αλλά τη γνώμη μας την εκφράζουμε υπό προϋποθέσεις. Το "μεσημέρι είναι, για ένα καφέ θα πάμε" είναι καλούτσικο, εστιάζει στην ώρα και το μέρος, δεν τη θίγει άμεσα, το "εγώ δε σε κυκλοφορώ" είναι απόρριψη και προσβολή. Δεν πιστεύω ότι είχες πρόθεση να την προσβάλεις αλλά εκείνη έτσι το είδε και δεν μπορείς να κάνεις πολλά γι'αυτό.Έπειτα είναι το ύφος σου. Αν η αυθόρμητη σκέψη σου ήταν "είσαι σαν τσατσά Ω διαλογής", αυτό φαίνεται. Η απαξίωση δύσκολα κρύβεται στις αυθόρμητες αντιδράσεις. Μικρότερη, σχολείο ακόμα, είχα πει σε μια φίλη μου "μην ξαναβάλεις αυτό το τζην, σε παχαίνει". Η κοπέλα ήταν εύσωμη από μικρή, το συγκεκριμένο παντελόνι της καθόταν χάλια (ενώ είχε άλλα πολύ κολακευτικά ρούχα) αλλά ήταν καινούριο, της άρεσε πολύ και για ένα διάστημα μετά από αυτό ήταν ψυχρή απέναντί μου. Είχα θιχτεί κιόλας που δε μου μιλούσε, δεν είχα καταλάβει αφού "για καλό της το είπα". Λέμε τη γνώμη μας όσο πιο ευγενικά μπορούμε αλλά έχουμε υπόψη ότι ο άλλος μπορεί να παρεξηγηθεί. Τώρα (ας πούμε ότι έχω μια χ,ψ εμπειρία) θα έλεγα "Ξέρεις τι θα μου άρεσε να σε δω να φοράς; Το άλλο σου το τζην, το τάδε, που σου κάνει ψηλά πόδια" ως εκεί όμως. Ακόμα, λες ότι πάντα την υπερασπίζεσαι, ίσως εκείνη δεν το βλέπει έτσι γιατί θεωρεί αυτονόητη τη στήριξη από τη φίλη της (καλώς, κακώς δεν το σχολιάζω). Επιπλέον, οι περισσότεροι ίσως έχουμε την τάση να ξεχνάμε τις καλές στιγμές και να κρατάμε τις φορές που νιώσαμε αδικημένοι σα να είναι το τέλος του κόσμου. Δεν ξέρω αν θα τα βρείτε με τη φίλη, μην τη θεωρείς εγωίστρια που προσβλήθηκε και στενοχωρήθηκε, τη μάχη που δίνει με τον εαυτό της και το σώμα της δεν τη ξέρεις όσο κοντά της και αν είσαι. Προτείνω να της στείλεις ένα ευγενικό μήνυμα ζητώντας συγγνώμη, εξηγώντας ότι δεν ήθελες να τη στενοχωρήσεις.
To λάθος σου ήταν το "εγώ δεν σε κυκλοφορώ έτσι". Η ανησυχία ήταν μήπως δια αντανακλάσεως λάβεις μέρος των βελών εναντίον της. Κι αυτή αυτό το κατάλαβε. Τα υπόλοιπα μπορεί όντως για προστασία της να τα λες. Όμως έχει σημασία κι ο τρόπος κάποιες φορές. Και στην τελική είναι δικαίωμά της να εκτεθεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ