ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.1.2017 | 14:23

Άντρας σε σχέση ερωτεύεται άλλη γυναίκα. [ No 2 ]

Έγραψα χθες αυτή την εξομολόγηση-απορία http://www.lifo.gr/confessions/view/285903, αλλά προφανώς παρερμηνεύτηκε το νόημα των ερωτημάτων μου, οπότε ας τα ξαναπαραθέσω εδώ με περισσότερη διευκρίνιση:Πώς θα σας φαινόταν αν ένας άντρας που βρίσκεται ήδη σε σχέση αρκετό καιρό ξαφνικά ερωτευόταν μια άλλη γυναίκα; ΔΕΝ υπαινίσσομαι απιστία, ας μη βγουν ξανά λανθασμένα συμπεράσματα, μιλώ καθαρά και μόνο για συναισθήματα.Έχει τύχει ποτέ σε κάποιον από εσάς να βρεθείτε σε σχέση διαρκείας που όμως έχει ήδη δείξει ψίγματα φθοράς κι ως εκ τούτου να τύχει να ερωτευτείτε κάποια άλλη; Όχι να συνάψετε παράλληλη σχέση ή απιστία, εννοώ να αισθάνεστε ότι το ερωτικό σας ενδιαφέρον για την άλλη γυναίκα είναι τόσο ισχυρό που σας παρακινεί να τελειώσετε την υπάρχουσα σχέση σας που δε σας καλύπτει πλέον και να ρισκάρετε μια νέα σχέση μαζί της. Ευχαριστώ κι ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα πιο κατανοητός.
3
 
 
 
 
σχόλια
Πολλές φορές αυτά τα συναισθήματα είναι προσωρινά και είναι γενικά κάποιος ενθουσιασμός. Μπορεί απλά να μας κοπλιμεντάρουν ( όντας δεσμευμένοι και ας είμαστε από απλό θαυμασμό του άλλου) και εμείς να παρερμηνέψουμε τα πράματα, νομίζοντας ότι είναι κάτι ερωτικό. Μπορεί να νιώσουμε μια έλξη με κάποιο άτομο που μας ελκύει ως παρουσία και να πλάθουμε λανθασμένες ιστορίες. Αν αγαπάς όμως τον άνθρωπό σου δεν πέφτεις σε ανούσιες παγίδες. Εκτός βέβαια αν δεν σε γεμίζει ο/η τωρινός σύντροφος και αποζητάς κάποιον άλλο. Τότε αφήνεσαι απλά.
Είναι φυσικό επακόλουθο σε μια σχέση που έχει ήδη φθαρεί, αλλά συνεχίζεις να την διατηρείς για χ,ψ άλλους λόγους πλην του έρωτος(ρουτίνα, συμβιβασμός, φόβος για μια νέα αρχή κτλ.), κάποια στιγμή να σου προκύψει αυτός ο έρωτας που πλέον σου λείπει, στο πρόσωπο ενός άλλου ατόμου. Άλλωστε είναι η πιο συνηθισμένη τακτική χωρισμού αυτό το "πήρα τελικά την απόφαση να τερματίσω τη σχέση που δε με κάλυπτε πλέον, μόνο αφότου βρήκα νέο ερωτικό ενδιαφέρον", γιατί οι άνθρωποι θεωρούν πιο εύκολη και πιο ανώδυνη λύση το να έχουν βρει ήδη τον/την επόμενο/νη υποψήφιο/φια σύντροφο πριν χωρίσουν από τον τωρινό/νή που δεν τους καλύπτει πλέον(δεν μιλώ για απιστία, λέω ότι απλώς έχουν ήδη σταμπάρει από πριν ποιον/ποια θα διεκδικήσουν ερωτικά αμέσως μόλις χωρίσουν). Εξού και το ότι οι περισσότεροι περνούν τόσο εύκολα και τάχιστα από σχέση σε σχέση. Η μοναξιά έστω κι η προσωρινή, που όμως θα μας φέρει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας, μας τρομάζει, γι' αυτό και βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να κάνουν συμβιβαστικές σχέσεις με άτομα που δεν τους ταιριάζουν ή να συντηρούν προβληματικές σχέσεις με το στανιό αντί να μείνουν για ένα διάστημα μόνοι μέχρι να βρουν αυτό που πραγματικά αποζητούν.Αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση, η μόνη συμβουλή που τολμώ να σου δώσω είναι να ζυγίσεις πολύ καλά όλα τα συναισθήματά σου, τι νιώθεις ακόμα για την κοπέλα σου και κατά πόσο μπορείς και θέλεις να αναζωοπυρώσεις τον έρωτά σου γι' αυτήν κι αν τελικά δεις ότι δεν μπορεί να διορθωθεί κάτι κι απλά η σχέση σας έκανε πια τον κύκλο της, τότε ξεκαθάρισε όσο πιο ειλικρινά και πολιτισμένα γίνεται μαζί της και ΜΕΤΑ διεκδίκησε την οποιανδήποτε άλλη επιθυμείς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ