ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.8.2015 | 10:30

Γνώμη..

Δεν είναι εξομολόγηση, αλλά πραγματικά θέλω γνώμη.Έχεις σχέση 1 χρόνο. Το αγόρι σου έχει μια κολλητή. (Με την οποία έχετε βγει 2-3 φορές μόνο). Τον καλεί σε γάμο, στον οποίο είναι κουμπάρα και του λέει θα έρθεις μόνος σου. Χωρίς την κοπέλα σου. Κι εκείνος πάει.Πείτε μου, είμαι εγώ τόσο λάθος που στενοχωριέμαι κι είναι αυτό νορμάλ; (Εγώ στη θέση του, θα έλεγα ή θα έρθουμε μαζί ή δεν έρχομαι..- ίσως είναι λάθος, αλλά αυτό θα έκανα)Σας ευχαριστώ!
22
 
 
 
 
σχόλια
εχω παει τρεις-τεσσερις φορες ως καλεσμένη της-ου κουμπαρας-ου σε γαμο-βαφτισια, και οχι του ζευγους ή των γονέων.Η προσκληση ειτε απευθυνοταν σε εμενα ειτε στο φίλο μου, ήταν πάντοτε διπλή, δλδ ήμασταν καλεσμένοι με το έτερον ήμισυ και οι δυο.ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πραγματα.ολα τα άλλα περι υπερβολής, ζήλιας κλπ τα ακούω βερεσε. Δεν ειναι ζήλια, λέγεται αξιοπρέπεια και σεβασμός στο ζευγάρι. Απλοί τρόποι. Οι ανθρωποι είμαστε κοινωνικά ζώα, όχι σκετο ζώα, οφείλουμε να σεβόμαστε τις κοινωνικές νόρμες και συνηθειες, και όχι από δηθενιά ή "κ καλά" για τα ματια του κόσμου ή από καθωσπρεπεισμό, αλλα πολυ απλά γιατι σεβόμαστε τους αλλους ανθρωπους και τις επιλογές τους. Αν ενας άνθρωπος επιλέγει να είναι με κάποιον άλλο, τους καλούμε μαζί, δεν αποκλείουμε το ένα μέλος της σχέσης.Εξίσου φάουλ φυσικά και ο νεαρός που δέχτηκε να πάει χωρίς την κοπέλα του (η οποία είναι του 1 έτους όχι της 1 βδομάδας- δλδ οκ δεν ξέρουμε αν προκειται για σχέση ζωής αλλα σαφως δεν ειναι και ξεπέτα)
Προσωπικά δεν έκρινα την κοπέλα..και φυσικά κάτι τέτοιο δε θα το έπαιρνα ως ζήλια.. Απλώς δεν είναι και λόγος για να τους ''βάλει'' η εν λόγω κοπέλα να τσακωθούν.. Κούκλα μου, συζήτησε το μαζί του με ωραίο τρόπο!
Καλησπέρα!Διαβάζω τόσα σχόλια κι αναρωτιέμαι...Είμαι η μόνη που μου φαίνεται λίγο περίεργο, να σε πειράξει τόσο πολύ κάτι τέτοιο;;;Πρώτον, μπορεί να μην είχε το ελεύθερο να καλέσει όσους θέλει..Δεν είναι δικός της ο γάμος!Δεύτερον, δεν σημαίνει ότι παντού πρέπει να πηγαίνετε πακέτο! Αλήθεια δεν θες τον προσωπικό σου χώρο και χρόνο;Τρίτον, μπορεί όντως να μην σε συμπαθεί και αυτό θα πρέπει να είναι αποδεκτό...Κι αν είναι αμοιβαία τα συναισθήματα, ακόμη καλύτερα!Και τέλος,ούτε ο φίλος σου φταίει..Αυτή τον κάλεσε, ούτε μπορεί να στραβώσει στην κολλητή του για κάτι τέτοιο.. Τις παρέες του τις έχει πολύ πριν γνωρίσει εσένα!Και στο φινάλε ένας γάμος είναι!!Δεν είναι και τόσο τραγικό το γεγονός!!
Θα μου επιτρέψετε να δώσω μια τελείως διαφορετική οπτική του πράγματος; Λοιπόν, με την ανοχή σας. Η κολλητή έγινε κουμπάρα σε γάμο δύο άλλων ατόμων που ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. Δηλαδή αν η κουμπάρα καλούσε δύο άτομα (εσάς ζευγάρι) θα υποχρεωνόταν ΔΙΠΛΑ στους νεόνυμφους που θα χρεωθούν το τραπέζι του γάμου. Αυτό ίσχυε και προ κρίσης και ισχύει δεκαπλάσια επί κρίσης. Επίσης θα προκαλούσε ένα κάποιο μπέρδεμα με τον αριθμό ατόμων στην διάταξη των τραπεζιών μετά κλπ. Είναι αρκετά πιο περίπλοκο απ'ότι ακούγεται, τα διάφορα σόγια θέλουν συγκεκριμένους όρους διάταξης, περισσεύουν λίγες θέσεις για τους "απέξω", δεν πρέπει να κάποιοι να καθίσουν κοντά σε κάποιους άλλους γιατί αυτό κι εκείνο κλπ κλπ.Αυτά δεν τα γνωρίζετε γιατί δεν έχετε παντρευτεί ποτέ, κατανοητό. [Και πού είστε ακόμα, θα συμπλήρωνα!]Αυτό εν πάση περιπτώσει ξεκαθαρίζει το γιατί η πρόταση της κολλητής δεν είναι κακής πρόθεσης, ούτε εκ του πονηρού. Το δεύτερο είναι που σε ενοχλεί που ο δικός σου συμφώνησε και το δέχτηκε (θα προτιμούσες να μην πάει καθόλου ή να σε "επιβάλλει" στην πρόσκληση). Mε δεδομένο το παραπάνω, όμως, νομίζω πως δεν θα μπορούσε να σας επβάλλει "πακέτο" γιατί δεν υποχρεώνεται πρακτικά στην κολλητή, υποχρεώνεται σε ΔΥΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που θα σας ταίσουν, ποτίσουν, χορέψουν, ξενυχτήσουν από την τσέπη τους. Τώρα γιατί δέχτηκε. Λίγες φορές στην ζωή του κάποιος κουμπαριάζει, δεν είναι και άθλημα. Ίσως θεώρησε ότι η παράκληση/πρόσκληση της κολλητής είχε ακριβώς αυτόν τον χαρακτήρα ("έλα να με καμαρώσεις") και γιάυτό δέχτηκε. Δεν σημαίνει ότι "σε κρύβει". Άλλωστε και οι κοινοί έξοδοι που κάνατε μόνο πολύ περιστασιακά, τι αποκόμισαν; Mια τεράστια αμηχανία, πάω στοίχημα. Εκείνοι γνωρίζονται, εσείς πάλι όχι πολύ καλά ακόμα, η κοπέλα γιατί να καίγεται να σε γνωρίσει άλλες δουλείες δεν έχει, το ίδιο και για σένα (τα θεωρώ τελείως τελειωμένα χωριατίστικα κατινίστικα όλα αυτά, με το μπαρδόν κιόλας)Κατανοώ ότι ο φόβος σου, ιδιαίτερα μιας και η σχέση είναι φρέσκια (σε καμμία περίπτωση ένας χρόνος δεν σημαίνει ότι είναι κάποιος "ο άνθρωπός σου", σου μιλάει μακρόχρονη πείρα), είναι ότι η κολλητή είναι ¨πρώην" και δεν στο αποκαλύπτουν ή στην καλύτερη αιώνιο απωθημένο από μία εκ των 2 πλευρών. Δεν συμβαίνει υποχρεωτικά έτσι, αλλά κι αν συμβαίνει, δεν σημαίνει κάτι. Ειναι με ΣΕΝΑ τώρα. Φρόντισε να παραμείνει. Η συμβουλή μου. Αν θες να μακροημερεύσετε σταμάτα να κάνεις ό.τι κάνουν όλες οι γκόμενες, δηλαδή γκρίνιες, παράπονα, γιατί πήγες, γιατί δεν με πήρες, πού ήσουν, ατέλειωτα τηλέφωνα, βομβαρδισμός μηνυμάτων,FB stalking κλπ. Οι άντρες αυτά τα εκλαμβάνουν ως βαρίδια, και ως "εχω δέσει τον γαϊδαρό μου", "κοίτα πώς κάνει για την πάρτη μου"....Λίγη "δημιουργική ασάφεια" (χοχοχοχο) θα τον κάνει να ανησυχεί και να φροντίζει εκείνος να μην σε χάσει!!
Μπουρδίτσες...όποιος σε θέλει στην ζωή του κάνει και χώρο για να μπείς...απλά τα πράγματα,εμείς τα κάνουμε περίπλοκα.Πάντως νομίζω σε τέτοια θέματα πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου και όχι ένα μάτσο αγνώστους όπως ίσως μόνη σου κατάλαβες.
Καταρχήν εσύ στενοχωριέσαι. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σου λέει κάτι, ανεξάρτητα αν εμείς οι άλλοι θα νιώθαμε το ίδιο ή όχι. Μπορεί να τρέχει κάτι με την κολλητή, μπορεί και όχι. Το κύριο είναι αυτό που λες στα σχόλια, ότι δηλαδή εκείνος έχει την απαίτηση από σένα να πας παντού μαζί του ενώ δεν κάνει το ίδιο. Για μένα μία σχέση με δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι προβληματική, σε κάθε περίπτωση.
Εντάξει μπορεί η κοπέλα να μην σε συμπαθεί (η κολλητή του) και από το να υπάρξουν προβλήματα στον γάμο το άφησε έτσι.Δηλαδή τι να έκανε να έλεγε στην κολλητή του ότι δεν θα πάει στον γάμο που είναι κουμπάρα επειδή δεν ήθελε εσένα εκεί;;Θα ήταν υπερβολικό. Δεν γίνεται όλοι να σε συμπαθούν. Όπως και να 'χει καταλαβαίνω ότι ζηλεύεις γιατί και εγω θα ζήλευα και δεν με βγάζω στην απέξω και θα το είχα κάνει θέμα. Απλά επειδή είναι ο λάθος τρόπος, εσένα σε προτρέπω να μην το κάνεις γιατί δεν θα κερδίσεις τίποτα παρά μόνο τσακωμούς και στεναχώρια. Άστο να περάσει και μετά απλά συζήτησε με του ήρεμα ότι σε ενοχλεί όλο αυτό με την κολλητή του και ότι δεν θες να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός!
εντάξει δίκιο έχεις, θα μπορουσε ο γαμος αυτος να ειναι και αφορμη να γνωρισεις τη φιλη του. Σιγουρα θα μπορουσε να βρει καλυτερη δικαιολογια αν δεν ηθελε να πας μαζί του όχι να το ριξει το φταιξιμο σ'αυτη που δε τη ξερεις κιολας
το γεγονος απο μόνο του δεν είναι λάθος απαραίτητα, αλλά αν είπες ξεκάθαρα στο αγόρι σου ότι σε ενοχλησε η συμπεριφορά του και σε αγνόησε τότε έχετε πρόβλημα. Αν δεν το ειπες ποτέ γιατί το θεωρείς "αυτονόητο" επειδή εσύ έτσι θα έκενες και περιμένεις να το καταλάβει μόνος του είσαι λάθος εσύ. Η κολλητη δε φταίει πουθενα ως τωρα, σχεδόν δε σε ξέρει
Συμφωνώ με τα παραπάνω,η κολλητή όμως σίγουρα φταίει.Θα μπορούσε να του πει να κάνει ότι θέλει ή να μην του πει και τίποτα.Και αν είναι τόσο κολλητή βρε αδερφέ θα ήθελε ο κολλητός της να είναι χαρούμενος και να μπορεί να φέρει και την κοπέλα του στο γάμο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ