"Είμαι υπερ της θανατικής ποινής. Το είχα ζητήσει πριν δέκα χρόνια."

Facebook Twitter
34

 "Πρωτοπόρος": "Σας τα έλεγα πριν δέκα χρόνια"

Η είδηση

 

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του από τα πυρά που άνοιξαν εναντίον του δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Δίστομο. Οι δραπέτες διέφυγαν με το όχημα της ΕΛΑΣ, που φέρει συμβατικές πινακίδες. Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολυθεί εναντίον τους.

Με αφορμή το γεγονός η Χρυσή Αυγή δηλώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Η Χρυσή Αυγή επιμένει πως για την καταπολέμηση της εισαγόμενης βαριάς εγκληματικότητας και για να απαλλαγεί η κοινωνία μας από ανάλογα ειδεχθή εγκλήματα είναι αναγκαία η επαναφορά της θανατικής ποινής»

Η εξέλιξη

 

 

Ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος με δήλωσή του στον Alpha 9.89 τάχθηκε υπέρ της θανατικής ποινής για «ειδεχθή εγκλήματα» σημειώνοντας μάλιστα πως «το είχε ζητήσει πριν από 10 χρόνια αλλά κάποιοι έκαναν τους μοντέρνους».

 

Ένα σχόλιο

 

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η νεοναζιστική οργάνωση εκμεταλλεύεται τέτοιου είδους ειδήσεις για να προβάλει τις ακραίες θέσεις της και δεν θα είναι η τελευταία. Η οργάνωση αυτή θα εκμεταλλευτεί τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και το θάνατο ανθρώπων ποντάροντας στα ταπεινά ένστικτα των ψηφοφόρων της. Μόνη ελπίδα για να βγει εκτός η οργάνωση από την Βουλή είναι το ταρακούνημα των ανθρώπων που την ψήφισαν. Υπάρχει χώρος στο μυαλό τους για να αντιληφθούν τι ακριβώς πρεσβεύει ο νεοναζισμός ή οποιαδήποτε ακραία θέση την περνάνε  στο ντούκου; Ας ελπίσουμε για το πρώτο.

Η σημαντικότερη πλευρά της είδησης είναι ότι με την νεοναζιστική αυτή θέση συμφωνεί ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ο κύριος Γιακουμάτος θέλει να γίνουμε η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που θα επαναφέρει την θανατική ποινή. Δεν ανακοινώνει την άποψη του για την θανατική ποινή στον αέρα trash τηλεοπτικής εκπομπής αλλά σε ειδησεογραφικό ραδιόφωνο. Όχι ότι αν το έλεγε στον αέρα trash εκπομπής τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά ξέρετε πως είναι αυτά στον αέρα των trash εκπομπών: «Χαχα και χούχου είπα ξείπα πάμε ένα τραγούδι». Όμως εδώ ο βουλευτής τοποθετείται στα σοβαρά. Και μάλιστα θεωρεί τον εαυτό του πρωτοπόρο διότι πριν 10 χρόνια το είχε πει αλλά κάποιοι «έκαναν τους μοντέρνους».

Μερικές απορίες: Μια τέτοια θέση υπέρ της θανατικής ποινής μέσα σε ένα κόμμα της δημοκρατίας όπως η Ν.Δ έχει θέση; Εντάσσεται δηλαδή αυτή η άποψη «μέσα στον πλουραλισμό απόψεων  που πρέπει να διέπει τα κόμματα»; Ποια είναι η θέση του πρωθυπουργού για τέτοιες τοποθετήσεις; Μπορούν οι βουλευτές του να έχουν ακραίες θέσεις όμοιες με αυτές μιας νεοναζιστικής οργάνωσης που εκμεταλλεύεται θανάτους για να προβάλλει τις θέσεις της;

Τέλος, να σημειώσω ότι το θέμα αυτό δεν θα το δείτε σε στρογγυλό τραπεζάκι της tv και ότι η είδηση θα περάσει στα ψιλά. Έχουμε το «μαύρο» της ΕΡΤ και τώρα δεν υπάρχει χρόνος για τις «μαύρες» τοποθετήσεις. Να δούμε πόσες φορές πρέπει να πέσει μαύρο στις ζωές εκεί έξω για να ξυπνήσουμε.

34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

16 σχόλια
1. δεν είναι κατ' ανάγκη ακραία η θέση υπέρ της θανατικής ποινής. χωράει πολύ σοβαρό ντημπέιτ και, ενώ εν γένει σαν κόσμος είμαστε κατά, όλοι κατανοούμε πως η ποινή φυλάκισης δεν έχει πάντα - στις περιπτώσεις τέτοιων βαρειών εγκλημάτων- σωφρονιστικό χαρακτήρα.2. εδώ εξαντλείται και η δυνατότητα της lifo να γράφει για τα πολιτικά: θα πετάξει ένα παρατράγουδο και μετά "σούξου μούξου μανταλάκια η χρυσή αυγή" για να ψαρέψει τους haters της χρυσής αυγής.3. τελειώνοντας τις δύο πρώτες θέσεις και διαβάζοντας δυο τρία σχόλια ενδιαμέσως, κάποιων "αριστερών διανοητών": η ΝΔ του Σαμαρά δεν φλερτάρει με τη χ.α. (εκτός ίσως από μεμονομένα στελέχη της τα οποία προφανώς θέλουν πίσω όλους τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους που διέρρευσαν προς τα εκεί). Αυτό λέγεται με μόνο σκοπό τον περεταίρω ερεθισμό και το ξύπνημα των "αριστερών-επαναστατικών-αντιμνημονιακών" ορμών.
Επισης να πονικοποιησουμε το λαικισμο και τη βλακεια. Ωστε να παρετε τη θεση ολων αυτων που δικαιως η αδικως θελετε να εξοντοθουν κυριε Γιακουματο...
Ο Γιακουμάτος [,,,,] πρόσφατα βγήκε σε εκπομπή παραπονούμενος πως η αξία των σπιτιών στην Μύκονο έχει πέσει τόσο που δεν μπορεί να πουλήσει το σπίτι του ούτε 1 εκατ. ευρώ.
Δεν είμαι υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ αλλά πέρα από κάποιες εξαιρετικές εκπομπές και τις ταινίες της, δημοσιογραφικά βρισκόταν πάντα υπέρ του εκάστοτε κόμματος που κυβερνούσε, οπότε ακόμα και στην περίπτωση που ήταν ανοιχτή ή θα έβρισκε τρόπο να την δικαιολογήσει την απόφαση (τα αδικαιολόγητα) ή απλούστατα θα το περνούσε στα ψιλά γράμματα!!Έχει αγιοποιηθεί αυτές τις μέρες η ΕΡΤ, ένας σταθμός που τα τελευταία χρόνια το μόνο που μας θύμιζε την ύπαρξη του ήταν οι λογαριασμοί που πληρώναμε τα τέλη και η eurovision και ξεχνάμε πως παρουσίαζε πάντα τις πορείες ή τις ειδήσεις όπως ήθελαν τα κόμματα και όποιος είχε αντίθετη άποψη, τον έδιωχναν διακριτικά! Πολύ ασθενή μνήμη έχουν όλοι αυτοί που διαδηλώνουν που οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς περίμενε χρόνια να κλείσει!
Δεν είναι μόνο οι χρυσαυγίτες κι ο Γιακουμάτος. Έχω διαβάσει και κάποιο άρθρο από προφέσορα στο Βήμα της Κυριακής για την επαναφορά της θανατικής ποινής. Πριν από κάνα δυο χρόνια δε θυμάμαι. Έγραφε τότε που ο ''μ' ανάβης'' είχε βιάσει και σκοτώσει μία άτυχη στη βόρεια Ελλάδα. Και ζητούσε να επαναφέρουμε την θανατική ποινή ''για ειδικές περιπτώσεις'' σαν εκείνον.Όπως καταλαβαίνετε ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του για το ποια θεωρείται ''ειδική περίπτωση'' και αν ξαναξεκινήσουμε τέτοια παλιοδουλειά, μπορεί και να θανατώσουμε μέχρι και τον νέο Νέλσον Μαντέλα.Ύστερα αυτά, πέρα από φρικιαστικά – άνθρωπος να σκοτώνει άνθρωπο νόμιμα σε εποχή ειρήνης; – είναι και χαζά. Τέτοια μέτρα δεν αποδίδουν καθόλου περιστολή. Οι άνθρωποι που φτάνουν στο σημείο να διαπράξουν ειδεχθή εγκλήματα είναι άρρωστοι, , δεν έχουν καθόλου διαυγεία ούτως ώστε να δουν τι τους περιμένει. Σέρνονται απ' την παραφορά τους. Και όταν βλέπουν, αυτό, αντί κυρίως να τους φοβίζει και να τους σταματά, κυρίως τους κάνει πιο εξημμένους και τους ωθεί. Όσοι υποστηρίζουν πως με την θέσπιση της θανατικής ποινής θα αποτρέψουν έναν άρρωστο να διαπράξει το έγκλημα, ή τρέφονται με βλίτα και δεν έχουν σχηματίσει ιδέα τι εστί αρρώστια, ή το υποστηρίζουν για να παράγονται μέσα τους τα βλεδυρά συναισθήματα που αγαπούν.Αν θέλουμε να 'κάτσει' το έγκλημα στην Ελλάδα, να τι να κάνουμε: Να κόψουμε τις μαλακίες: δεν πληρώνω, σηκώνω τις μπάρες στα διόδια κ,λπ. Γιατί όταν 100.000 άτομα που βρίσκονταν στο μέρος της νομιμότητας περνούν στο πρώτο στάδιο της παρανομίας, τα 10.000 άτομα που βρίσκονταν στο πρώτο στάδιο της παρανομίας προχωρούν στο δεύτερο. Και τα 1.000 άτομα που βρίσκονταν στο δεύτερο στάδιο της παρανομίας, προχωρούν στο τρίτο, όπου ήταν 10 και γίνονται 1,010.
"οι άνθρωποι που τελούν ειδεχθή εγκλήματα είναι άρρωστοι"όρισε την λέξη αρρώστια στην παραπάνω πρόταση."Γιατί όταν 100.000 άτομα που βρίσκονταν στο μέρος της νομιμότητας περνούν στο πρώτο στάδιο της παρανομίας, τα 10.000 άτομα που βρίσκονταν στο πρώτο στάδιο της παρανομίας προχωρούν στο δεύτερο. Και τα 1.000 άτομα που βρίσκονταν στο δεύτερο στάδιο της παρανομίας, προχωρούν στο τρίτο, όπου ήταν 10 και γίνονται 1,010."Σε ποιο βιβλίο εγκληματολογίας το έχεις δεί αυτό?Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που ευθύνονται στην διαμόρφωση των δεικτών της εγκληματικότητας σε μια κοινωνία , τόσο για των ποσοτικών όσο και για των ποιοτικών αλλά αυτό που αναφέρεις δεν έχει καμία σχέση.
Το: στα σωθικά, όσων διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα, γίνεται ένας κακός ή ένας καταχθόνιος χαμός. Δε νομίζω ότι το αμβισβητείς ιδιαίτερα. Νομίζω ότι το θέμα σου βρίσκεται στο: να σταματήσουμε τις μαλακίες του στυλ δεν πληρώνω και τα λοιπά.Πηγαίνουν από το ένα στάδιο στο άλλο διότι σηκώνεται ρεύμα προς αυτή την κατεύθυνση και "οι πολλοί" έχουν θετικό ρεοτροπισμό.
Έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά λέγονται για τα μάτια του ( μισάνρθωπου , ρατσιστη ) κόσμου . Οπως η ΧΑ ξέρει ότι όσα λέει είναι μπούρδες για τις ψήφους , έτσι ξέρει και ο Γιακουμάτος πως αυτό δεν είναι ένα θέμα που παίζει να αλλάξει και απλά τα λέει για δημοσιότητα . Αυτό που θα έπρεπε να μας θλιβει έιναι ότι κόσμος ψηφίζει άτομα σαν τον Γιακουμάτο εδώ και δεκαετίες . Αυτό το " κάποιοι το έπαιζαν μοντέρνοι ..." πάντως , θα έπρεπε να προβληματίζει γιατι σε λίγο η λογική και η μόρφωση θα απορρίπτονται ως ξεπερασμενες φλωριες .
Μερικές απορίες: Μια τέτοια θέση υπέρ των πολιτικων δολοφονιων και του ανταρτικου πολεως μέσα σε ένα κόμμα της δημοκρατίας όπως ο Συριζα έχει θέση; Εντάσσεται δηλαδή αυτή η άποψη «μέσα στον πλουραλισμό απόψεων που πρέπει να διέπει τα κόμματα»; Ποια είναι η θέση του αρχηγου της αξιωματικης αντιπολιτευσης για τέτοιες τοποθετήσεις; Μπορούν οι βουλευτές του να έχουν ακραίες θέσεις όμοιες με αυτές μιας τρομοκρατικης οργάνωσης που εκμεταλλεύεται θανάτους για να προβάλλει τις θέσεις της;
Ο Γιακουμάτος (=κυβέρνηση) είναι υπέρ της θανατικής ποινής, η αντιπολίτευση σε πείραξε πάλι;Για τους μουσουλμάνους δεν θα μας πεις τίποτα με την ευκαιρία; Πώς κι έτσι;
1. Οποτε το θεωρω σκοπιμο, θα σας ενημερωνω και για το ισλαμ. Stay tuned.2. Παλι μπεδεμενος εισαι. Ο γιακουματος δεν ειναι στην κυβερνηση.3. Ο ευστοχη παρατηρηση μου ειχε να κανει με τα δυο μετρα και δυο σταθμα που επικρατουν στη σοβιετικη μπανανιακη ενωση του ελλαδισταν. Διαβασε το ξανα 9-10 φορες η οσες χρειαζεται μεχρι να το καταλαβεις. Ποσως με ενδιαφερει τι λεει ο καθε παλαβος επιπεδου γιακουματου.
Η αληθεια ειναι οτι η θανατικη ποινη εξακολουθει να εφαρμοζεται σε αρκετα(πανω απο 50)κρατη του κοσμου, μεταξυ των οποιων αρκετες πολιτειες της Αμερικης.Το παρηγορο ειναι οτι η Ελλαδα βρισκεται στην Ευρωπαικη ενωση η οποια απαγορευει τετοιες πρακτικες. Ας εχουν Και αυτο υποψιν τους οσοι μιλουν, ετσι ευκολα, για αποχωρηση της Ελλαδας απο την Ευρωπη!
Ας εχουν Και αυτο υποψιν τους οσοι μιλουν, ετσι ευκολα, για αποχωρηση της Ελλαδας απο την Ευρωπη! Πηγή: www.lifo.grΜε αυτό το άλμα από το ένα θέμα στο άλλο προδόθηκες....Τώρα όλοι ξέρουμε πως πίσω από το ψευδώνυμο Άρης Κων κρύβεσαι εσύ, Σεργκέι Μπούμπκα. http://el.wikipedia.org/wiki/Σεργκέι_Μπούμπκα
<<"Είμαι υπερ της θανατικής ποινής. Το είχα ζητήσει πριν δέκα χρόνια." Ο Γιακουμάτος συμφωνεί με την Χρυσή Αυγή. Βλέπεις κάποιο πρόβλημα;>> Οι χρυσαυγίτες δεν πάνε στην παραλία του Αστέρα για μπάνιο, ούτε διακοπές στην κοσμοπολίτικη Μύκονο...
Η ΝΔ του Σαμαρα δεν ειναι η ΝΔ που ξεραμε. Ειναι σαφες το ακροδεξιο περιβαλλον του. Ας ελπισουμε οτι γρηγορα θα τραβηξουν τα πραγματα τοσο στα ακρα (ηδη εχουν αρχισει τους τσαμπουκαδες), που θα απομακρυνθουν απο μεσα στη ΝΔ.
Εγώ πάντως βλέπω, ότι μια πλειοψηφία όσων βρίσκονται στο πολιτικό κατεστημένο , εκμεταλευόμενοι την ανάγκη του κοινού για δράση και κάλυψη κενών ,δημιουργηθέντων από την πολιτική της προηγούμενης 30κονταετίας, σπεύδουν σε δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση , θεωρώντας ότι έτσι θα κλέψουν λίγο από τη δόξα των άκρων και θα ξεχωρίσουν από τη μαζοποιημένη πολιτική κοινότητα που απογοήτευσε τον κόσμο.Θέλουν να παρουσιάσουν ατομική ταυτότητα , θάρρος της γνώμης, κόντα στα πολιτικώς ορθά ακολουθώντας την νέα πολιτική τάση.Μόδα με λίγα λόγια.Η μόδα που όχι μόνο δεν οδηγεί στην ανατροπή , την πρόοδο ,την αλλαγή του παλιού αλλά ριζώνει και θρέφει τις αντιλήψεις και τις νοοτροπίες που μας έφτασαν ως εδώ.Δεν μιλάμε δηλαδή για ιδεολογία ( που θα ήταν σεβαστή με τα επιχειρήματά της ) αλλά για δόλια καιροσκοπία .