«Θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου γης»

«Θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου γης» Facebook Twitter
16

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι αυτό που έχει οδηγήσει στην αύξηση των ποσοστών της ακροδεξιάς οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αναφέρει το channel4, το οποίο έστειλε στην Αθήνα έναν μαύρο ανταποκριτή του, τον Jamal Osman.

O δημοσιογράφος ακολουθεί τον Michael Chege και τους φίλους του, που αποτελούν την ομάδα Black Panthers. Μια ομάδα μεταναστών, που στέλνει στην Χρυσή Αυγή μια προειδοποίηση: «Μην πειράξετε τους μαύρους, με κανένα τρόπο. Και το εννοώ».

Ο Michael Chege και οι Μαύροι Πάνθηρες τα περισσότερα βράδια περιπολούν τους δρόμους της περιοχής τους στην Αθήνα. Μετά από αρκετές συναντήσεις με μέλη της Χρυσής Αυγής, θέλησαν να προστατέψουν τους εαυτούς τους από τους φασίστες, όπως τους αποκαλούν, που στοχοποιούν όποιον δεν έχει ελληνική καταγωγή. Τα μέλη της ομάδας, προστατεύουν ο ένας τον άλλο όταν πέφτει θύμα επίθεσης, χρησιμοποιώντας τα κινητά τους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πιο άμεση επέμβαση.

«Η ζωή μας έχει γίνει καλύτερη, τουλάχιστον στη γειτονιά μας» λέει ο Michael, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν μόλις 8 μηνών. Αν και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα και ζει στη χώρα εδώ και 28 χρόνια, όπως αναφέρει το channel4 αντιμετωπίζεται από τον κόσμο ως μετανάστης, ενώ πρέπει να έχει συνεχώς μαζί του μια τσάντα γεμάτη με τα έγγραφά του, για να μπορεί να αποδείξει τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα. Μιλώντας για τη ζωή του στην Ελλάδα, ο Chege θυμάται ότι στο σχολείο, ήταν το μόνο μαύρο παιδί. «Έπρεπε κάθε μέρα να δίνω μάχη για να αποκτήσω τον σεβασμό».

Ο Michael δηλώνει στον ανταποκριτή: «Δεν φοβάμαι αυτή την ηλίθια Νεοναζιστική οργάνωση. Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (οι Ναζί) έχασαν. Στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα τους εξαφανίσουμε από το πρόσωπο της γης».

Το channel4, το οποίο χαρακτηρίζει τον ηγέτη της Χ.Α Νίκο Μιχαλολιάκο ως άνθρωπο που πιστεύει ότι οι Αφρικανοί είναι κανίβαλοι, αναφέρει την τηλεοπτική αντιμαχία των δύο ανδρών, όπου ο Νίκος Μιχαλολιάκος είπε: «Οι πυγμαίοι ψήνονται και τρώγονται από άλλους μαύρους στην Αφρική. Και θεωρούνται ιδιαίτερο έδεσμα». Ο Chege τον ρώτησε που το ξέρει αυτό, αν έχει ζήσει στην Αφρική ή αν έχει επισκεφθεί κάποια χώρα της και εκείνος απάντησε: «Όχι. Το έχω διαβάσει όμως στις εφημερίδες».


Το ρεπορτάζ του αγγλικού καναλιού τελειώνει με την πίκρα που εκφράζει ένας άνθρωπος που, όπως λέει, δεν γνωρίζει άλλη χώρα από την Ελλάδα: «Είμαι άτυχος που είμαι ξένος στην ίδια μου τη χώρα». Λέει πως δεν θέλει τα παιδιά του να βιώσουν την ίδια κακοποίηση που έχει ζήσει αυτός, έτσι επιθυμεί να τα μεγαλώσει στην Κένυα, όπου δεν θα αντιμετωπίζονται ως ξένοι. Για την ώρα, ο ίδιος και οι ομάδες του θα συνεχίσουν να περιφρουρούν τη γειτονιά τους.

 

Ελλάδα
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Χίσλοπ για Γλυπτά Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο έχει ένα ανεπίσημο έγγραφο χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο

Ελλάδα / Βικτόρια Χίσλοπ: Ο Έλγιν δεν είχε άδεια να πάρει τα Γλυπτά, δεν ήταν μόνο κλέφτης αλλά και ψεύτης

Η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά του Παρθενώνα με ένα ανεπίσημο γράμμα στα ιταλικά χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Είμαι Έλληνας, λευκός, αλλά αν με ρωτήσεις, νυχτιάτικα, σε σκοτεινό σοκάκι, προτιμώ να πετύχω τους "Μαύρους Πάνθηρες" από τους Χρυσαυγίτες.Τραγελαφικο...
Φυσικά η πλευρά που υποστηρίζεις πάντα θα δικαιούται να αμυνθεί, με βίαιο τρόπο, από τη βία του εχθρού. Αλλά είτε είναι δικαιολογημένη είτε όχι, είναι δυνατό η βία να μη φέρει μόνο περισσότερη βία;Βέβαια όταν αλληλοεξοντωθούμε δεν θα έχουμε πια προβλήματα...
Φοβερό το στιγμιότυπο στο βίδεο από την τιτανοτεράστια εκπομπάρα "Μακελειό" όπου γίνεται αναφορά στο πόσο γκουρμέ είναι να τρως βραστούς Πυγμαίους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Έλιωσα στα γέλια!!!!!!!!!!!!!
Συγγνωμη εδώ υπάρχει απόβαση αλλοεθνών για την προστασία λαθρομεταναστων στην Αθηνα και εσας σας αρέσει; Χειρότεροι εισαστε απο τους χρυσαυγίτες. Στη χώρα τους να πανε να τα κανουν αυτά.
Πόσο καλύτερος είναι αλήθεια κάποιος όταν πολεμάει τη βία με τη βία; Πότε δικαιολογείται ο φασισμός ενάντια στον φασισμό; Πραγματικά πιστεύουν ότι έτσι λύνονται τέτοια προβλήματα; Αν ναι, τότε σε τι ακριβώς διαφέρουν από τους χρυσαυγίτες;
Όταν εσένα σου επιτεθεί κάποιος στο δρόμο, κάτσε και πιάσε κουβέντα. "Ρε φιλαράκι, η βία δεν είναι λύση. Θα σου έσπαγα τα μούτρα που πας να με σκοτώσεις, αλλά δεν θέλω να πέσω στο επίπεδό σου".
κυκλοφορεί τώρα τελευταία η άποψη ότι οι ναζί (ένα μάτσο εγκληματίες/αποκτηνωμένα υποκείμενα που εφαρμόζουν πεντακάθαρα παραστρατιωτικές τεχνικές με ρητά διακηρυγμένο σκοπό την κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση παρανοϊκής φυλετιστικής χούντας) αντιμετωπίζονται με αιθέρια έλαια, θετική ενέργεια, φιλικό πατ-πατ στην πλάτη κλπ. Η γνώμη μου είναι ότι αυτά τα "ασκώντας βία γίνεσαι το ίδιο" και "όχι στο φασισμό του αντιφασισμού" είναι -μετά συγχωρήσεως- αφόρητα ρηχές κοτσάνες του κιλού.Η απάντηση λοιπόν στην ερώτησή σου (σε τι διαφέρουν) είναι ότι ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ απέναντι σε ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ που κάθε βράδυ τριγυρνάνε και ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ αθώους με το λάθος χρώμα δέρματος σαν ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΔΡΩΣΗΣ. Όχι θα καθόντουσαν να τους σφάζουν επειδή το λένε ο Μπουσκάγια, ο Όσσο και ο Μπράντον Γουολς.
Διαφέρουν στο ότι οι δεύτεροι δεν επιτίθενται σε όλους τους λευκούς, άρα δεν απαντούν με φασισμό όπως λες. Όταν υπάρχει μια στρατευμένη ομάδα εναντίον τους η οποία δηλώνει επίσημα ότι θα κάνει τους μαύρους σαπούνια και τους την πέφτει τις νύχτες στους δρόμους, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Εξάλλου αν είδες, περιγράφει ότι όταν ένα μέλος δεχτεί επίθεση καλεί τους υπόλοιπους. Αυτό δεν είναι καν επίθεση, ειναι οργανωμένη άμυνα. Δεύτερη ποιοτική διαφορά λοιπόν.