"Δεν είμαι ήρωας έκανα απλά την δουλειά μου"

Facebook Twitter
13

Ο ειδικός φρουρός Γιώργος Μυστρίδης ήταν ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που το βράδυ της Τετάρτης καταδίωξαν τους δύο ληστές στο Παγκράτι που προηγουμένως είχαν εισβάλει σε τρία φαρμακεία στις περιοχές του Νέου Κόσμου, του Υμηττού και του Βύρωνα. Ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών και ανθρωποκυνηγητό, οι δύο συνελήφθησαν τελικά από τους αστυνομικούς. Ο 28χρονος, ο οποίος έχει ένα χρόνο στην ομάδα ΔΙΑΣ, παρότι είχε δεχθεί σφαίρα δεν σκέφτηκε να σταματήσει την καταδίωξη.

Το θέμα του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβολήθηκε και συνέχισε την καταδίωξη, πέρασε στα ψιλά χωρίς τυμπανοκρουσίες. Όχι ότι τα media δεν προσπάθησαν. Οι κάμερες έπεσαν πάνω του και αντί για ηρωικές δηλώσεις ο πρωταγωνιστής της ιστορίας δήλωσε: «Δεν είμαι ήρωας έκανα απλά τη δουλειά μου». Και η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία με το τρυπημένο από την σφαίρα γιλέκο μήπως και έχουμε αμφιβολίες. Όμως σε τέτοιες ιστορίες η στάση και ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή καθορίζουν την διάσταση που θα πάρει η είδηση. «Σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους κινήθηκαν οι δηλώσεις του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ» γράφουν και λένε αρκετοί. Ίσως επειδή όταν σε χαρακτηρίζει ο επαγγελματισμός, όταν είσαι σε μια δουλειά επειδή σε ενδιαφέρει πραγματικά και όχι για να βγάζεις τα απωθημένα σου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο τότε «θα κινηθείς σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους» ακόμα και όταν έρθει η επιτυχία.

Η Εποχή της Κρίσης μας έχει κάνει να θεωρούμε τον καθένα από εμάς ένα «Ήρωα της καθημερινότητας» (Αντρέα) χωρίς να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Μόνο και μόνο επειδή ζούμε, αναπνέουμε και πηγαίνουμε στην δουλειά μας(όσοι έχουμε) νομίζουμε ότι πρέπει να μας δώσουν και μετάλλιο. Αυτή την ιδιαίτερη ταμπέλα μας την έχουν κολλήσει τα media από παλιά όταν όσοι ήθελαν να πουλήσουν την ζωή τους για μερικά χιλιάρικα, ήξεραν τον δρόμο για το στούντιο. Είναι καιρός να την αφήσουμε στην άκρη και να γίνουμε περισσότερο επαγγελματίες παρά «ήρωες». Αν ο καθένας έκανε την δουλειά του όσο καλύτερα μπορούσε η κοινωνία μας θα ήταν διαφορετική. Όμως δυστυχώς οι περισσότεροι θέλουν τις τιμές χωρίς τον κόπο.

Υ.Γ

Για εσένα που σου αρέσει το «τσουβάλιασμα»: Είναι ένα ποστ υπέρ του επαγγελματισμού. Και μόνο.

 


 

 

 

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

12 σχόλια
Ας λάβουμε λιγάκι υπόψη και την πιθανότητα η προβολή του λεβέντη να αποδειχθεί επικίνδυνη για τη ζωή τόσο τη δική του, όσο και των δικών του.Γι’ αυτόν η ιστορία δεν τελειώνει μ’ αυτό το περιστατικό. Κάθε μέρα έχει να κάνει με εγκληματίες.Επειδή τα ΜΜΕ γουστάρουν θέαμα και ηρωισμούς, και οι υπουργοί γυαλί, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ασφάλεια των πραγματικών πρωταγωνιστών της καθημερινότητας.Όποιοι πράγματι θέλουν να εκφράσουν θαυμασμό, συμπαράσταση ..σπέκια τεσπά, μπορούν να μπουν στον κόπο να γράψουν δυο γραμμές και να του τις ταχυδρομήσουν. Δεν πρέπει να τους είναι απαραίτητο να ξέρουν τη φάτσα ή ακόμη και τ’ όνομά του. Οι πράξεις του μετράνε.
Μήπως ρε παιδιά να μαζευτούμε εμείς πού θέλουμε τελος πάντων και να κάνουμε κάτι? Δεν ξέρω τί, αλλά όταν ακούς αυτά τα πράγματα, αλλάζεις γνώμη για το σώμα.. και καταλαβαίνεις ότι ενάξει είμαστε και μιά μειοψηφία πού μας αρέσει εδώ, καταλάβαμε ότι μας πιάσανε κώτσους μερικοί μερικοί και μήπως να οργανωθούμε οι υπόλοιποι και να το πάρουμε αλλοιως??
Ο Μπενίνι, γνωστός καλλιτέχνης και διανοούμενος της ιταλικής αριστεράς έχει πει ότι για να γίνει η κοινωνία πιο δίκαιη πρέπει ο καθένας να αγαπήσει και να κάνει σωστά την δουλειά του
Ειναι πολλοι απ αυτους (οχι ολοι) αξιοι θαυμασμου και σεβασμου. Και ειναι πανω απ ολα κριμα για τους ιδιους οταν φανατιζονται ιδεολογικα (εν ωρα υπηρεσιας). Επισης ειναι κριμα να θεωρουνται φιλαρακια χουντικων ακροδεξιων. Συμβουλη λοιπον προς τους αξιους επαγγελματιες: μην αφηνετε τους ανεγκεφαλους να αμαυρωνουν την εικονα σας στους ΕΛΛΗΝΕΣ (ολοι μας, χωρις εξαιρεση) πολιτες, που πραγματικα σας χρειαζονται και επιδιωκουν τον αλληλοσεβασμο.