«Συγνώμη, είμαι άθεη, δεν νιώθω ότι πρέπει να ευχαριστήσω το Θεό»

«Συγνώμη, είμαι άθεη, δεν νιώθω ότι πρέπει να ευχαριστήσω το Θεό» Facebook Twitter
21

Ο Wolf Blitzer του CNN πήγε στο Moore της Οκλαχόμα για να μιλήσει με τους ανθρώπους που επέζησαν μετά τον ανεμοστρόβιλο που σάρωσε την περιοχή. Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνέντευξης με μια γυναίκα, ο Blitzer είπε ότι η γυναίκα είναι «ευλογημένη», ο άντρας της «ευλογημένος», και ο γιος της επίσης. Μετά τη ρώτησε: «Πρέπει να ευχαριστήσεις το Θεό, έτσι; Ευχαριστείς το Θεό για την απόφαση που πήρες σε δευτερόλεπτα;»

Όμως η Rebecca Vitsmun, κρατώντας τον γιο της, απάντησε ευγενικά: «Βασικά, είμαι άθεη». Ο έκπληκτος Blitzer απάντησε γρήγορα: «Ώστε έτσι. Εντάξει. Όμως πήρες τη σωστή απόφαση» και η Vitsmun είπε: «Είμαστε εδώ, και δεν κατηγορώ κανέναν που ευχαριστεί το Θεό».

Ένας στους πέντε ενήλικες στις ΗΠΑ (και το ένα τρίτο των Αμερικανών κάτω των 30) πλέον δηλώνει ότι δεν έχει θρησκευτικές πεποιθήσεις.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Στην Αμερική είναι πολιτικά ορθό να ευχαριστείς το θεό. Όπως κλείνουν το λόγο τους οι πολιτικοί εκεί συνήθως "God bless you and god bless America". Πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια στα φόρτε του. Το γέλιο της κοπέλας ήταν προφανώς αμήχανο, αλλά μαγκιά της που δεν υπέπεσε στο πολιτικά ορθό.Και σε τελική ανάλυση, ακόμα και να πιστεύει στο θεό, για ποιο λόγο να τον ευχαριστήσει;"Θεέ μου, σε ευχαριστώ που μας έστειλες έναν ανεμοστρόβιλο με μεγαλύτερη ισχύ και από την ατομική βόμβα της Χιροσίμα. Σε ευχαριστώ που πέθαναν δεκάδες άνθρωποι και έμειναν άστεγοι χιλιάδες. Και πάνω απ' όλα σε ευχαριστώ γιατί είμαι ο εκλεκτός σου και ενώ όλους τους άλλους τους σκότωσες σαν τα σκυλιά, εμένα με άφησες να ζήσω!"
Όμως η Rebecca Vitsmun, κρατώντας τον γιο της, απάντησε ευγενικά: «Βασικά, είμαι άθεη». Ο έκπληκτος Blitzer απάντησε γρήγορα: «Ώστε έτσι. Εντάξει. Όμως πήρες τη σωστή απόφαση» και η Vitsmun είπε: «Είμαστε εδώ, και δεν κατηγορώ κανέναν που ευχαριστεί το Θεό».
Μα τι επιμονή κι αυτός, "thank the Lord, do you thank the Lord?". Δηλαδή και χριστιανή να ήταν, τι περίμενε, να πέσει στα γόνατα επί τόπου και να κάνει μετάνοιες;Αυτή η αυταρέσκεια πάλι καθενός που γλυτώνει από κάτι, να νομίζει ότι τον επέλεξε το χέρι του θεού, ενώ τους άλλους τους έστειλε στα τάρταρα...
@Alexasim πιστέυεις στο Θεό από ότι φαίνεται έτσι? Δηλαδή όποιος δεν πιστεύει είναι κομπλεξικός για σένα. Σκέψου μόνο ότι ο Χριστός ήταν ο πιο ακομπλεξάριστος "άνθρωπος" που υπήρξε ποτέ. Γιατί οι πιστοί του είναι πάντα οι πιο κομπεξικοί? Γιατί για να λες κάποιον κομπλεξικό επιδή δεν πιστεύει, σημαίνει ότι έχεις εσύ κάποιο κόμπλεξ να δείχνεις υπερβολική πίστη.
Όλοι είμαστε προκατειλλημένοι, ακόμα και οι ρασιοναλιστές που μιλάνε για "μακαρονοτέρατα". Εχουν και αυτοί τις μεταφυσικές τους βάσεις, και ας το αγνοούν οι ίδιοι
Ε, προκατάληψη είναι αυτό. Οι ινδιάνοι πιστεύουν ότι ο Μανιτού στέλνει κεραυνούς, οι Ινδοί ότι τη Γη την στηρίζουν χελώνες πάνω σε ελέφαντες και οι χριστιανοί ότι ο θεός τους ασχολείται με τον καθένα προσωπικά...
Και να πίστευε στο Θεό, δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να τον ευχαριστήσει. Μήπως που έστειλε τον ανεμοστρόβιλο που σκότωσε δεκάδες κι άφησε χιλιάδες χωρίς σπίτι; Γιατί όταν πέφτει αεροπλάνο με τριακόσιους επιβάτες και σώζεται ένας λέμε «Ο Θεός έσωσε έναν επιβάτη» και δε λέμε «Ο Θεός σκότωσε διακόσιους ενενήντα εννέα»;
Πφφφφ προφανώς γιατί αυτό το κανε ο σατανάς. Τώρα μη ρωτήσεις γιατί ο παντοδύναμος θεός δεν έσωσε και τους άλλους διακόσιους ενενήντα εννέα. Η απάντηση είναι "άγνωσται αι βουλαί του κυρίου".
μα τη ηλιθιος δημοσιογραφος- «Πρέπει να ευχαριστήσεις το Θεό, έτσι;»- εγω θα απανταγα οτι ευχαριστω την Τινκερμπελ που με τη μαγικη της σκονη μας εσωσε ολους.ε, μα ελεος!