«Τίποτα δεν είναι αληθινά σκανδιναβικό»- Η SAS απέσυρε διαφήμιση μετά τις αντιδράσεις

«Τίποτα δεν είναι αληθινά σκανδιναβικό»- Η SAS απέσυρε διαφήμιση μετά τις αντιδράσεις Facebook Twitter
H SAS αναγκάστηκε να αποσύρει τη διαφήμιση
5

«Τι είναι αληθινά σκανδιναβικό; Απολύτως τίποτα. Όλα είναι αντιγραμμένα», έτσι ξεκινά η διαφήμιση που αναγκάστηκε να αποσύρει η SAS, έπειτα από αντιδράσεις που προκλήθηκαν κυρίως από εθνικιστικά και ακροδεξιά κόμματα.


Η αεροπορική εταιρεία εξήγησε πως με τη διαφήμιση αυτή ήθελε να δείξει το πώς τα ταξίδια εμπνέουν τους ανθρώπους και τις κοινωνίες. Όμως, πολιτικοί εθνικιστικών κομμάτων στη Δανία και τη Σουηδία δεν πήραν αυτό το μήνυμα.


Η διαφήμιση αναφέρει ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια έχουν τις ρίζες τους στην Τουρκία, τα δανέζικα γλυκίσματα ήρθαν από την Αυστρία, η σκανδιναβική γονική άδεια έρχεται από την Ελβετία, η γλυκόριζα από την Κίνα, οι ανεμόμυλοι από το Ιράν και η προοδευτική πολιτική έχει τις ρίζες της στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

 


«Μπορούμε να πάρουμε ότι μας αρέσει στα ταξίδια μας στο εξωτερικό, να το προσαρμόσουμε λίγο και γίνεται ένα μοναδικό σκανδιναβικό πράγμα», αναφέρει ακόμη η διαφήμιση. Όμως, η εταιρεία πιστεύει ότι έγινε στόχος συντονισμένης διαδικτυακής επίθεσης εξαιτίας αυτού του σποτ. Και αποφάσισε να το αποσύρει. «Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε να γίνουμε πλατφόρμα απόψεων που δεν συμμεριζόμαστε. Για αυτό προσωρινά αφαιρέσαμε τη διαφήμιση από τα κανάλια μας», ανέφερε η SAS.


Το λαϊκιστικό Κόμμα του Δανικού Λαού κατηγόρησε την αεροπορική εταιρεία ότι προσέβαλε τον πολιτισμό της χώρας. Βουλευτές απαίτησαν μάλιστα να αντιδράσει η κυβέρνηση- που έχει το 14% του μετοχικού κεφαλαίου των σκανδιναβικών αερογραμμών.


Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: Χάος και αστυνομική βία ενόψει έγκρισης του νομοσχεδίου περί «ξένων πρακτόρων»

Διεθνή / Γεωργία: Χάος και αστυνομική βία πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο περί «ξένων πρακτόρων»

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στην Τιφλίδα τους τελευταίους μήνες, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή τους επιδιώκει στενότερη σχέση με τη Ρωσία εις βάρος των σχέσεών της με τη Δύση
NEWSROOM
«Παγίδα θανάτου»: Οι γονείς εκατοντάδων Ισραηλινών στρατιωτών ζητούν ακύρωση της εισβολής στη Ράφα

Διεθνή / «Παγίδα θανάτου»: Οι γονείς εκατοντάδων Ισραηλινών στρατιωτών ζητούν ακύρωση της εισβολής στη Ράφα

Με επιστολή τους στον στον υπουργό Άμυνας και στον επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δηλώνουν ότι η επίθεση στη Ράφα «δεν είναι τίποτα λιγότερο από απερισκεψία»
NEWSROOM
Η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας Ακσάτα Μούρτι αποκαλύπτει: Προσπαθώ να μην διαβάζω τις ειδήσεις

Διεθνή / Η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας, Ακσάτα Μούρτι, αποκαλύπτει: «Αυτός είναι ο ρόλος μου, να συνεχίσω την παράσταση»

Η Ακσάτα Μούρτι, κόρη Ινδού μεγιστάνα, είναι πλουσιότερη από τον βασιλιά Κάρολο -  «O Ρίσι είναι κολλημένος με τους κανόνες, εγώ είμαι πιο ελεύθερο πνεύμα», δήλωσε η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρόεδρος Βουλγαρίας για Βόρεια Μακεδονία: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί

Διεθνή / «Ράπισμα» και από Βουλγαρία για ατόπημα προέδρου Βόρειας Μακεδονίας: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, γεγονός που συνεπάγεται αντίστοιχες υποχρεώσεις και ευθύνες, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Πως θαθελα να κανει καποιος και ενα Greek version: :-))))"Tι ειναι πραγματικα ελληνικο";"Τιποτα"!"Ο εθνικος μας χορος; των αλβανων Τσαμηδων"!"Η φουστανελα, η εθνικη μας ενδυμασια; των αλβανων Γκεγκηδων"!"Τα μισα φαγητα μας; Τουρκικα"!"Ο εθνικος μας καφες; Αραβικος"!"Ο γιος του θεου που πιστευουμε; Εβραιος"!Κλπ. κλπ...
Ευτυχώς ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο πλούσια ερεθίσματα, τα οποία όταν τα αφομοιώνουμε δημιουργικά -αντί να τα κοπιάρουμε και να τα χάβουμε αμάσητα- γίνονται πραγματικό δικό μας κτήμα, πλούτος μας και ταυτότητά μας. Κι ας ενοχλεί αυτό τους Ελληναράδες, τους "Σκανδιναβαράδες" (κατοχυρώνω με κοπυράιτ τον νεολογισμό) και τους πάσης φύσεως -ράδες!
Κι από την άλλη πλευρά έχεις την Τουρκία που τα έχει οικειοποιηθεί ΌΛΑ!!! Ηλίθια διαφήμιση πάντως και προσβλητική προς τους Σουηδούς. Ξεπεράστε πια το σκεπτικό "αν ενοχληθεί κάποιος είναι εθνικιστής και φασίστας".