Ο ΟΠΑΠ πέρασε στην Emma Delta

Ο ΟΠΑΠ πέρασε στην Emma Delta Facebook Twitter
5

Αποδεκτή έκανε το ΤΑΙΠΕΔ  τη νέα βελτιωμένη πρόταση της κοινοπραξίας Emma Delta Ltd για την εξαγορά του 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε. Οι επενδυτές επανήλθαν ανεβάζοντας σήμερα την προσφορά για την εξαγορά της εταιρίας  κατά 30.000.000 ευρώ, από τα 622.000.000 που ήταν αρχικά, στα 652.000.000 ευρώ.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο ΤΑΙΠΕΔ και το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση», που όπως είπε, «πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας».

Την εξαγορά είχε προαναγγείλει το Ρόιτερς αναφερόμενο σε αύξηση της προσφοράς από το τσεχοελληνικό fund σήμερα, 1η Μαΐου, τελευταία ημέρα της διορίας που του είχε δοθεί.

Σημειώνεται ότι η Emma Delta Ltd., είναι επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Emma Delta Management Ltd. με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών:

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.

Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο.

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευσθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Προς ελένηSKΧαίρομαι που βρίσκω έναν που γνωρίζει τα οικονομικά του ΟΠΑΠ και θα μπορέσει να μου αναλύσει με βάση τα καθαρά κέρδη, ποια είναι η πραγματική αξία του 33% του οργανισμού.
Δε νομίζω να χρειάζεται να γνωρίζεις από οικονομικά για να καταλάβεις ότι προφανώς για να αγόρασε κάποιος αυτό το ποσοστό θα αποσκοπεί σε κέρδη, όχι ζημιές, αλλιώς θα είχαν πουληθεί ήδη οι ζημιογόνες επιχειρήσεις του δημοσίου. Όσον αφορά την είδηση, συγχαρητήρια για το πρώτο μας ξεπούλημα.
Το ότι ο ΟΠΑΠ είχε κέρδη το ξέρω, έχεις όμως αναρωτηθεί ποτέ πώς διαχειριζόταν τα κέρδη του; ρίξε μια ματιά σε αυτό. Αν κάποιος πιστεύει ότι τα κέρδη του ΟΠΑΠ πήγαιναν σε καλό σκοπό καιρός να καταλάβει γιατί πρέπει να πουληθούν ΟΛΕΣ οι ΔΕΚΟ. Όχι άλλο εύκολο χρήμα στο πολιτικό-συνδικαλιστικό σύστημαhttp://www.kourdistoportocali.com/articles/20707.htm