Αποκάλυψη για το πολύκροτο άρθρο του BBC - Τι λέει η Ελληνίδα που το έγραψε

Αποκάλυψη για το πολύκροτο άρθρο του BBC - Τι λέει η Ελληνίδα που το έγραψε Facebook Twitter
3

Ερωτηματικά γεννά το γεγονός πως το ρεπορτάζ του ΒBC για την μειονότητα των Σλαβομακεδόνων ήταν παλιό και πως βγήκε «από το ψυγείο» του βρετανικού δικτύου για να δημοσιευτεί τώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συνέντευξη ενός 92χρονου, πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2018 ενώ η δημοσιογράφος που έκανε την έρευνα είναι Ελληνίδα.

Το δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι υπάρχει «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα», η οποία  «αναγνωρίστηκε σιωπηρά από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Μαρία Μαργαρώνη, δημοσιογράφος που είχε πάρει τη συνέντευξη είναι ελληνίδα, εργαζόμενη στο Λονδίνο. Η Μαρία Μαργαρώνη υποστηρίζει ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τους αρχισυντάκτες της πριν δώσει απαντήσεις για το γεγονός ότι η έρευνά της δημοσιεύτηκε αφού έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το ρεπορτάζ έγινε αφορμή για σωρεία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα ενώ υπήρξε και διπλωματική ενόχληση.

Τι είπε η Μαρία Μαργαρώνη στον ΑΝΤ1

 

Η συντάκτρια του ρεπορτάζ του BBC, Μαρία Μαργαρώνη, μίλησε στον ΑΝΤ1 και τον Ισάακ Καριπίδη για τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε μετά το δημοσίευμα.

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω δεχθεί τόσα πολλά μηνύματα», είπε χαρακτηριστικά η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος που έχει γεννηθεί στο Λονδίνο. «Δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις», συμπλήρωσε.

«Η συγκεκριμένη άποψη έχει δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν όχι μόνο σε βρετανικά, αλλά και σε άλλα ΜΜΕ», επισήμανε.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Ισάακ Καριπίδης η συνέντευξη στο άρθρο είχε ληφθεί από το περασμένο καλοκαίρι και προκύπτει το ερώτημα γιατί δημοσιοποιήθηκε μετά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η κ. Μαργαρώνη, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, αφού συμβουλευτεί πρώτα τους αρχισυντάκτες της, ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα απαντήσει στα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Και τώρα, με τα δεδομένα αυτού του άρθρου, και με τα δεδομένα που παραθέτει η απάντηση του ΥΠΕΞ (δεδομένα γνωστά από το καλοκαίρι του 2018 βέβαια)......πατήστε στον σύνδεσμο για την χθεσινή πρώτη είδηση, που δεσπόζει στο κέντρο του άρθρου, για να δείτε και να «χαρείτε» τα γνωστά... ρομπότ-σχολιαστές, να προεξοφλούν πρόθυμα την «δεινή θέση» της Ελλάδας, με αυτή τη «κακή συμφωνία που την δεσμεύει/σας τα 'λεγα εγώ».Ε, για όσους δε λένε να το χωνέψουν, λόγω των δικών τους μικροκομματικών σκοπών, τους τονίζω:Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τόσο αδιάβλητη διπλωματικά και νομικά, όσο δεν θα τους επιτρέψει ΠΟΤΕ το ιδιοτελές «είναι» τους, να παραδεχτούν.
Το κατά πόσο η συμφωνία αυτή είναι καλή ή όχι, αδιάβλητη ή διαβλητή, θα το δείξει η ιστορία. Ευτυχώς ή δυστυχώς. Ελπίζω ευτυχώς.Είναι λογικό, με τον βεβιασμένο τρόπο που συνέβη (η συμφωνία), η χρονική περίοδος αυτής που μας βρίσκει εν μέσω και εν εξελίξει της βαριάς οικονομικοκοινωνικής μας κρίσης, καθώς και η (οπωσδήποτε) μη ορθή γνώση της ιστορίας (είμαστε πλήρως ανιστόρητοι...), εντός και εκτός της περιοχής μας, να δημιουργεί αισθήματα αμφιβολίας.