Στα Σκόπια ξηλώνουν τις επιγραφές στα κυβερνητικά κτίρια

Στα Σκόπια ξηλώνουν τις επιγραφές στα κυβερνητικά κτίρια Facebook Twitter
3

Στην ΠΓΔΜ ετοιμάζονται για την αλλαγή της ονομασίας τη χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία», στη βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών.  

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αφαιρέθηκαν τα γράμματα με τη σημερινή συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτίριο που στεγάζει την έδρα της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων. 

Στη θέση τους αναμένεται να τοποθετηθούν καινούργια γράμματα με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ίσως αυτό να συμβεί αύριο, σε εκδήλωση που θα γίνει στο προαύλιο του κτιρίου, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνοριακές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής, απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καζακστάν: Σε φυλάκιση 24 ετών ο πρώην υπουργός οικονομικών - Σκότωσε την αστρολόγο σύζυγό του

Διεθνή / Καζακστάν: Σε φυλάκιση 24 ετών ο πρώην υπουργός οικονομικών - Σκότωσε την αστρολόγο σύζυγό του

H δίκη του πρώην υπουργού προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ορισμένοι την θεώρησαν ως τη λυδία λίθο της υπόσχεσης που έχει δώσει ο νέος πρόεδρος της χώρας να ενισχύσει τα δικαιώματα των γυναικών
NEWSROOM
Γεωργία: Χάος και αστυνομική βία ενόψει έγκρισης του νομοσχεδίου περί «ξένων πρακτόρων»

Διεθνή / Γεωργία: Χάος και αστυνομική βία πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο περί «ξένων πρακτόρων»

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στην Τιφλίδα τους τελευταίους μήνες, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή τους επιδιώκει στενότερη σχέση με τη Ρωσία εις βάρος των σχέσεών της με τη Δύση
NEWSROOM
«Παγίδα θανάτου»: Οι γονείς εκατοντάδων Ισραηλινών στρατιωτών ζητούν ακύρωση της εισβολής στη Ράφα

Διεθνή / «Παγίδα θανάτου»: Οι γονείς εκατοντάδων Ισραηλινών στρατιωτών ζητούν ακύρωση της εισβολής στη Ράφα

Με επιστολή τους στον στον υπουργό Άμυνας και στον επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δηλώνουν ότι η επίθεση στη Ράφα «δεν είναι τίποτα λιγότερο από απερισκεψία»
NEWSROOM
Η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας Ακσάτα Μούρτι αποκαλύπτει: Προσπαθώ να μην διαβάζω τις ειδήσεις

Διεθνή / Η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας, Ακσάτα Μούρτι, αποκαλύπτει: «Αυτός είναι ο ρόλος μου, να συνεχίσω την παράσταση»

Η Ακσάτα Μούρτι, κόρη Ινδού μεγιστάνα, είναι πλουσιότερη από τον βασιλιά Κάρολο -  «O Ρίσι είναι κολλημένος με τους κανόνες, εγώ είμαι πιο ελεύθερο πνεύμα», δήλωσε η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Αυτή η είδηση είναι απόλυτα θλιβερή και προσβλητική. Αναγκάσαμε μια μικρή φτωχή χώρα να αλλάξει το σύνταγμά της και μάλιστα να της υπαγορεύσουμε τι θα γράφει. Θα ήθελα πολύ να ξέρω, αν ερχόταν στο μέλλον μια πιο ισχυρή γειτονική χώρα να επιβάλει στην Ελλάδα πώς θα λέγονται οι δρόμοι και τα λιμανια, τι θα σκέφτονταν τότε οι ελληνοκανίβαλοι. Αν θα καταλάβαιναν κάτι.
Άλλη μια φτηνή χώρα (όπως Βουλγαρία, Τουρκία) θα ανταγωνίζεται την πανάκριβη Ελλάδα. Ίσως αυτό φοβόντουσαν κάποιοι ....Μετά θα πάμε να ρθούμε και όλα θα ξεχαστούν όπως κι ο τάφος του Μεγαλέξαντρου.