Δήμαρχος Πεντέλης: Όλα ξεκίνησαν από κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ

Δήμαρχος Πεντέλης: Όλα ξεκίνησαν από κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
6

Από κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ εκτίμησε ότι ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

«Ήμουν ο πρώτος που πήγα στο Νταού Πεντέλης. Είδα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ κάτω. Από εκεί πιστεύω ότι ξεκίνησαν όλα» ανέφερε ο κ. Στεργίου.

Όπως είπε, «δυστυχώς το σύστημα δεν έχει μάθει να ακούει αλλά να αναπαράγεται».

Στην Αττική όπου τα δάση είναι σε οικιστικές περιοχές, πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις περιουσίες και μετά στο δάσος, συνέχισε.

«Άστο να κάψει ό,τι θέλει, αρκεί να μην πεθάνει άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Στεργίου μίλησε ακόμη για άριστη συνεργασία και άμεση επέμβαση από τον Νίκο Τόσκα, σημειώνοντας ότι «διαχρονικά ως κράτος πάσχουμε από έλλειψη συντονισμού».

Αναφορικά με την απουσία του Δήμαρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη από τις πυρκαγιές είπε ότι «οι δήμαρχοι αντικατοπτρίζουν τους πολίτες».

«Η χώρα δεν έχει χωροταξική πολιτική. Όποιος θέλει φτιάχνει ένα σπίτι και μετά εντάσσεται στο σχέδιο πόλης» υπογράμμισε ο δήμαρχος Πεντέλης.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και η υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Στην Αττική όπου τα δάση είναι σε οικιστικές περιοχές...Πηγή: www.lifo.grΑκόμα κι αν του ξέφυγε, ο άνθρωπος κατάφερε με μία φράση αφενός να αναδείξει σε όλο της το μεγαλείο την αρρωστημένη νοοτροπία που κυριαρχεί νομιμοποιώντας καταπατήσεις και άναρχη οικιστική ανάπτυξη σε δασικές περιοχές, αφετέρου να αναδείξει την πραγματική, την βαθύτερη αιτία για όλες αυτές τις απώλειες, όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό. Δυστυχώς...
η σιγουριά των δηλώσεών του για ένα τόσο σοβαρό γεγονός με τρελαίνει. Τη στιγμή που οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν λόγο για πολλαπλά μέτωπα.