Η φιλικότητα των τουριστριών στέλνει λάθος μηνύματα στους επίδοξους ινδούς βιαστές

Η φιλικότητα των τουριστριών στέλνει λάθος μηνύματα στους επίδοξους ινδούς βιαστές Facebook Twitter
11

Η φιλικότητα των τουριστριών στέλνει λάθος μηνύματα στους επίδοξους ινδούς βιαστές Facebook Twitter

Μπορεί ο τουρισμός στην Ινδία να έχει μειωθεί λόγω των τελευταίων βιασμών κατά τουριστριών, αλλά ο ιδιοκτήτης ενός διάσημου εστιατορίου της χώρας εξήγησε ότι φιλικότητα των ξένων μπερδεύει τους ντόπιους που δεν είναι συνηθισμένοι σε αντίστοιχη γυναικεία συμπεριφορά.

Ο Farhang Jehani του The Leopold Cafe στη Βομβάη εκμυστηρεύτηκε στο news.com.au ότι οι Ινδοί λαμβάνουν λάθος μηνύματα από τις τουρίστριες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Ο ίδιος δεν δίστασε πάντως να χαρακτηρίσει τους βιαστές ως κτήνη, ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για την πτώση του τουρισμού υποστήριξε ότι στην Βομβάη παρατηρεί αύξηση.

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Οι βιασμοί στην Ινδία είναι συχνό φαινόμενο. Πάντα συνέβαιναν. Αυτά περί "λάθος μυνημάτων" είναι βλακώδεις δικαιολογίες. Η κοινωνία της Ινδίας είναι ανδροκρατούμενη. Αυτό φυσικά και δεν αποτελεί αιτία κι αφορμή οκ; Μην παρεξηγηθώ σε αυτό που λέω. Απλώς αυτό που χρειάζεται και πρέπει να αλλάξει είναι αυτή η αναχρονιστική νοοτροπία των κατοίκων. Η νέα γενιά της Ινδίας, που είναι μορφωμένη και σπουδαγμένη στο εξωτερικό, απαιτεί αλλαγές σε πολλά πράγματα, οι οποίες τώρα δειλά δειλά ξεκινάνε να συμβαίνουν.
με συγχωρείς αλλά πως γίνεται το γεγονός πως είναι ανδροκρατούμενη να μην αποτελεί την αιτία ; μήπως μια κοινωνία με ισάξια συμμετοχή ανδρών και γυναικών, να είναι απο μόνη της πιο ασφαλής και ανθρώπινη όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά γενικά για όλες τις μειονότητες ;
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, αλλά μην τρέφεις ελπίδες για την νέα γενιά που έχει σπουδάσει και "μορφωθεί" στο εξωτερικό. Είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι, από προσωπική εμπειρία στο λέω. Μιλάω για όσους γόνους πλούσιων οικογενειών συνάντησα στο Λονδίνο κατα την διάρκεια των σπουδών μου τουλάχιστον.@ Sylvia P. νομίζω πως λέει ότι δεν δικαιολογείται η κατάσταση απο το γεγονός πως η κοινωνία είναι ανδροκρατούμενη, και πως αυτό φυσικά πρέπει να αλλάξει!
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά:Ο βιασμός ΔΕΝ σχετίζεται με τη σεξουαλική έλξη. Πρόκειται για την δεύτερη πιο ισχυρή μορφή επιβολής μετά την εκτέλεση. Αυτή την απλή, βασική αλήθεια τελικά την κατέχει πολύ λίγος κόσμος.
Έχω ακούσει και από πολλούς ψυχολόγους να υποστηρίζουν την άποψη αυτή με πολλή έμφαση. Νομίζω πως στην διαμόρφωση της άποψης αυτής έχει συμβάλει και λίγο η αντίδραση που σας προκαλεί η μάζα που πιστεύει ότι ο βιασμός είναι καθαρά και μόνο αποτέλεσμα της σεξουαλικής ορμής, καθώς και λίγο ο φεμινισμός. Νομίζω πως έχει σχέση και η σεξουαλική έλξη και η σεξουαλική στέρηση και η σεξουαλική ανικανοποίηση, σε ένα ποσοστό.Ο βιασμός – όπως πολύ ωραία λέτε – πρόκειται για τη δεύτερη πιο ισχυρή μορφή επιβολής μετά την εκτέλεση. Και είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό επακόλουθο της αρρώστιας για επιβολή.Η απολυτότητα δεν υφίσταται πουθενά.
Θυμίζω ότι ο βιασμός δεν έχει απαραίτητα θύματα σχετικά με τις σεξουαλικές ορμές του θύτη. Βιάζονται 80χρονες γριές και συγκρατούμενοι φυλακισμένων το ίδιο όπως βιάζονται και τουρίστριες με μαγιό (δεν αναφέρω βιασμούς παιδιών γιατί δεν πιστεύω ότι κάποιος θα μπορούσε να τους συνδέσει με σεξουαλική έλξη χωρίς να αναφέρεται συγχρόνως σε ψυχοπαθολογικά αίτια). Επίσης, υφίσταται βιασμός μέσα στο γάμο. Βιασμός θεωρείται και χωρίς ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη ή με χρήση αντικειμένων. Δεν είναι "λιγότερο" βιασμός σε ορισμένες περιπτώσεις αντί σε άλλες.Είναι μια μορφή επιβολής που εκφράζεται μέσω του σεξ, αλλά ουσιαστικά χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς του, χωρίς να έχει σχέση με το σεξουαλικό ένστικτο. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν έλξη για κάποιο άτομο που δεν έχει ιδέα ότι υπάρχουν, έχουν χρόνια να κάνουν Παράδειγμα, υπήρχε ένας διαβοήτος βιαστής φοιτητών (μου διαφεύγει το όνομα) με γυναίκα και παιδιά. Αυτό για το φεμινισμό δεν το κατάλαβα και δεν θα ήθελα να απαντήσω εν θερμώ.
Συμφωνώ απόλυτα Gia_P. Πολλοί άντρες μπορεί να επιθυμούν σεξουαλικά μια γυναίκα ή να λαμβάνουν λάθος μηνύματα, λίγοι όμως βιάζουν. Ο βιασμός είναι πράξη επιβολής, στην ουσία αυτό που γουστάρει ο βιαστής είναι ότι επιβάλεται σε μια γυναίκα και όχι τόσο η σεξουαλική ικανοποίηση.
@Γιωργάκης ΚουτσιούκηςΤο θέμα δεν είναι να συμφωνήσουμε όλοι, συζητάμε. :-)Απλά θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι εννοείς σε σχέση με το φεμινισμό, γιατί δεν μου είναι ξεκάθαρο.
Δεν καταλαβαίνω γιατί λογοκρίνατε το σημείο περί ανικανότητας. Απαντώ στο σχόλιο του άλλου χρήστη. Τουλάχιστον μπορείτε να βάλετε κάποια ένδειξη γιατί δεν βγάζει νόημα?