Τι συμβολίζει το κόκκινο σύμβολο της ισότητας στο Facebook;

Τι συμβολίζει το κόκκινο σύμβολο της ισότητας στο Facebook; Facebook Twitter
4

 

Τι συμβολίζει το κόκκινο σύμβολο της ισότητας στο Facebook; Facebook Twitter

Τις τελευταίες ημέρες, στους λογαριασμούς Facebook, κυρίως αμερικανών πολιτών, εμφανίζονται, ξαφνικά, κόκκινα τετράγωνα με το σύμβολο της ισότητας, στη θέση της κύριας φωτογραφίας των χρηστών.

Πρόκειται για μία προσπάθεια της Καμπάνιας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που στηρίζει το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων για πολιτικό γάμο, με αφορμή τις αποφάσεις που θα πάρει αυτές τις ημέρες το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σχετικά με τη νομιμοποίησή του ή όχι. 

Στο διαδικτυακό κίνημα συμμετέχουν ακόμα και μέλη του Κογκρέσου, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν ακόμη και ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές.

Ανάμεσα στους δεκάδες διάσημους που χρησιμοποίησαν το κόκκινο τετράγωνο με το σύμβολο της ισότητας ή που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για ισότητα ήταν και ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Χτες βράδυ ανέβασε στο τουίτερ του μια εικόνα του με την δήλωση υποστήριξής του. 

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Άσχετα με το αν είναι ή όχι μία βλακεία ο γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης ή όπως θέλετε πείτε το, η διάκριση για το ποιος θα έχει την δυνατότητα να το κάνει είναι ακόμη χειρότερη βλακεία.
Οι στρέιτ ψάχνουν τρόπο να καταργήσουν το γάμο γιατί βγάζουν σπυράκια στο ακουσμα και οι γκέι θέλουν να παντρευτουν;; κατι δε πάει καλα...Πείτε το απλά σύμφωνο συμβίωσης...που κ πάλι μια βλακεία είναι...free yourselves!