Η Σουηδία παραδέχτηκε πως τα κεφτεδάκια της είναι τουρκικά και οι αντιδράσεις ξαφνιάζουν

Η Σουηδία παραδέχτηκε πως τα κεφτεδάκια της είναι τουρκικά και οι αντιδράσεις ξαφνιάζουν Facebook Twitter
EPA
2

Οι Τούρκοι αντέδρασαν με απροσδόκητη ευχαρίστηση στην επίσημη ομολογία της Στοκχόλμης ότι τα κεφτεδάκια, το εθνικό πιάτο της Σουηδίας, είναι στην πραγματικότητα τουρκικής προέλευσης.

«Αυτά τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια που παίρνετε στο Ikea είναι στην πραγματικότητα τουρκικά, παραδέχτηκε η σουηδική κυβέρνηση», όπως μετέδωσε το ΤΤΤ World, το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων της Τουρκίας.

Και η Hürriyet Daily News σχολίασε με ευχαρίστηση την παραδοχή η οποία έγινε μέσα από τον επίσημο εθνικό λογαριασμό Twitter της Σουηδίας.

«Οι σουηδικοί κεφτέδες βασίζονται στην πραγματικότητα σε μια συνταγή που ο βασιλιάς Κάρολος ΧΙΙΙΙ έφερε από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα», έγραφε το ποστ που εμφανίστηκε ξαφνικά και χωρίς καμία προφανή αφορμή.

Το tweet έχει προσελκύσει εκατοντάδες σχόλια από χρήστες Twitter, οι οποίοι σοκαρισμένοι, απογοητευμένοι, αλλά και με χιουμοριστική διάθεση έκαναν σχόλια όπως «Όλη μου η ζωή ήταν ένα ψέμα ...».

Αρκετοί Τούρκοι προτείνουν τώρα στη Σουηδία να μετονομάσει τα "meatballs" σε "kiofte" ώστε να έχουν την παραδοσιακή τους ονομασία.

Λίγη ώρα αργότερα, ο επίσημος λογαριασμός του Σουηδικού κράτους συνέχισε τις γαστριμαργικές εξομολογήσεις, τονίζοντας πως οι Σουηδοί εκτός από τα κεφτεδάκια λατρεύουν και τον καφέ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan έφτασε μέχρι την τουρκική πολη Ινεγκόλ, που είναι περίφημη για τα κεφτεδάκια της, ώστε να καταγράψει τον απόηχο της σουηδικής παραδοχής»

«Είναι τιμή που αυτές οι γεύσεις έγιναν παράδειγμα για διαφορετικές κουζίνες σε όλον τον κόσμο», σχολίασε ο σεφ Ιμπραήμ Βεϊσέλ, ενός δημοφιλούς εστιατορίου που φημίζεται για την ομώνυμη σπεσιαλιτέ.


Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κουζίνα της Κωνσταντινούπολης ειναι τα κεφτεδακια, δηλαδη κουζινα ελληνικη. Οπως και η περιφημη Οθωμανικη κλασικη μουσικη ειναι η κοσμικη μουσικη των Βυζαντινων (τοσοι και τοσοι οι συνθετες με ελληνικα ονοματα άλλωστε). Μεχρι τη μουσικη μας τους χαρισαμε, ελεγε ο Τσαρουχης.