Βούλωσέ το, που κάνεις τώρα τον επαναστάτη.

Facebook Twitter
84

TOY ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ - από το e-tetradio 

Εσύ που στήριζες τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τώρα βγαίνεις και πανηγυρίζεις για το ΟΧΙ του κυπριακού λαού που νίκησε ακόμη και τον ενδοτισμό του προέδρου του, βούλωσέ το. Λίγη ντροπή.

Εσύ που ψήφισες Σαμαρά - Βενιζέλο τον Ιούνιο, που κλείστηκες στο καβούκι σου, που επιχειρηματολογείς καιρό λέγοντας ότι είναι καιρός για πολιτικό ρεαλισμό και όχι για ηρωικές πράξειςβούλωσέ το. Λίγη ντροπή.

Εσύ, διατεταγμένε δημοσιογράφε, που το Σάββατο μιλούσες για «αναγκαίο κούρεμα των καταθέσεων» και τώρα το παίζεις επαναστάτης κατά της Μέρκελ πάνω στην πλάτη του κυπριακού λαού, βούλωσέ το. Λίγη ντροπή.

Εσύ, Ελληνάρα απίστευτε, που αναρτάς ελληνικές και κυπριακές σημαίες στο διαδίκτυο θριαμβολογώντας για το όχι των Κυπρίων σε ένα διάλειμμα από τη σκυφτή, συμβιβασμένη ζωή σου, βούλωσέ το. Λίγη ντροπή.

Κάποιος βρέθηκε και είπε όχι. Δεν ήσουν εσύ. Ήταν ένας άλλος λαός. Εσύ είχες την ευκαιρία και την έχασες. Εσύ βούλωσέ το. Σεβασμός στον άλλο που πάλεψε.

 

 

 

Αρχείο
84

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

19 σχόλια
Η έκφραση , "ρε (το) νούμερο", παραπέμπει, ταιριάζει και ανήκει , μετά το γνωστό,ντροπιαστικό περιστατικό, στον Κασιδιάρη . Ισως να μη διαφωνώ καθόλου με αυτο που εννοείς ,αλλά διαφωνώ με τον τρόπο που το εκφράζεις.
ΜΩΡΑΪΤΗ βιαστικό το άρθρο, συναισθηματικά φορτισμένο και γεμάτο απωθημένα, ελπίζω οι εξελίξεις να μην σε αναγκάσουν να ζητήσεις μία μικρή συγνώμη (αν έχεις τ #$@δια να το κάνεις)
Το επιθετικό και καταγγελτικό ύφος του αρθρογράφου, ο οποίος κατά τραγική ειρωνεία μιμείται εξαιρετικά το ύφος και το ήθος όλων εκείνων που υποτίθεται πως καταγγέλλει,δεν με άφησε να σκεφτώ τίποτα παραπάνω από χάπια πιέσεως.Εσύ, βούλωσέ το, λίγη ντροπή, σεβασμός, Ελληνάρα, ωωωω. Πάρτε κανένα χαπάκι κε Μωραϊτη,μη συγχύζεστε τόσο, θα ανεβάσετε πίεση.Αφού εσείς ξέρετε με τί λαό έχετε να κάνετε...
Για τους Σαμαροβενιζελικούς και τους δημοσιογράφους πάντως, θα συμφωνήσω. Κάποιες ομάδες Ελλήνων οφείλουν να δείξουν λίγο περισσότερη τσίπα (όχι τσίπρα)..
Ντάξει είπαμε ΟΧΙ στις μαλακίες τους! Εσείς; Τώρα πρέπει να μην μιλάτε; ΟΧΙ!!!! Αντίθετα ΠΡΕΠΕΙ να μιλάτε και να ξυπνήσετε τα ''ζώα'' που έχετε για κυβέρνηση και όποιον άλλο ''κοιμαται''!ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!
Μην γραφεισ το οχι με κεφαλαια. Μην το μπερδευεις και μην το εξισωνεις με αλλες περιπτωσεις. Δεν αρνηθηκατε τιποτα. Οχι, σαν λαος ειπατε απλα για να σωσετε τα λεφτακια σας, τους εαυτουληδες σας κοιταξατε, η νομιζετε οτι κοιταξατε.Και οχι, οι πολιτικοι σας ειπαν απλα γιατι δεν μπορουσαν να πουν ναι, διεφθαρμενοι υπηρετες και προστατες του μαυρου χρηματος των Ρωσικων Offshore.
Για πες μου τότε να δούμε τι είδαν οι δικοί σας; Α ναι! Πως να σας φάνε οτι έχετε και δεν έχετε! Ωραίος! Αφού σ'αρέσει εσένα πασο! Εκτός αν είσαι απο τους βολεμένους ή Γερμανός! Όσο για μαύρο χρήμα και μαλακίες και ''διεφθαρμένοι υπηρέτες''! Ωραίο! Γράψε το κάπου μην το ξεχάσεις 1ο και μετα δες ποιους έχεις για κυβέρνηση και πόσα δις φάγανε και έλα πες για διεφθαρμενους και σκάνδαλα κτλ!
...ενώ η δική σας πουλημένη κυβέρνηση που μαζί με τις τράπεζες ξεπλένει Ρωσο-μαφιοζικο χρήμα ώστε να διατηρεί τον οικονομικό σας "παράδεισο". Τώρα ζητάτε να τους τα εγγυηθεί η Ευρώπη χωρίς κανένα τίμημα. Αυτό είναι το μεγάλο σας όχι (όχι δεν θέλετε να πληρώσετε τίποτα, μόνο τις εγγυήσεις και αυτό πότε? αφού καταστραφήκατε (πράγμα που το κάνατε μόνοι σας)...Τι μεγάλοι επαναστάτες που είστε.
Θα ήταν καλύτερα να πουμε ναι δλδ! Απλά και μόνο για να μας πάρουν όσα δουλέψαμε όπως έκαναν και σε σας;Και μιλάτε για Ρώσους, μαύρο χρήμα κτλ! Ωραίο. Τι έκαναν οι δικοί σας είπαμε; Α ναι! Τα έπερναν κανονικά και εσείς καληνύχτα! Και για δείτε πρώτα ποιοι ξεπλένουν χρήμα και που και μετα λέτε!
Τοσα ψεματα σε μια παραγραφο δεν χωρανε... Καταστραφηκανε μονοι τους ; μαλλον μονοι τους καταστραφηκαν και οι ελληνες ομολογιουχοι. Απο το κουρεμα στα ελληνικα ομολογα.. Καταλαβε ομως την διαφορα ομολογου και χρηματιστηριου μετοχης και επενδυσης..τα τελευταια ναι εχουν ρισκο τα ομολογα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ..κατι που η ελληνικη κυβερνηση δεν κρατησε και εστειλε στο διαολο τοσο κοσμο μαζι και τις κυπριακες τραπεζες..οποτε ΜΟΝΟΙ τους δεν καταστραφηκαν
Μπορεί να ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να ψήφισε -αρκετά πιο πιθανό- Χρυσή Αυγή, μπορεί να μην ψήφισε και τίποτα και να είναι αγανακτισμένος με το πολιτικό σύστημα, μπορεί, μπορεί, μπορεί.... Καλύτερα να αποφεύγουμε γενικεύσεις τέτοιου είδους...Επίσης, είσαι σίγουρος για το ποιος πάλεψε για ποιον χτες στο Κυπριακό Κοινοβούλιο; Να κάνω κ εγώ μια γενίκευση και να πω ότι ίσως η Κύπρος προσπαθεί να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα που η επιβίωσή του εξαρτάται από εξωτερικά κεφάλαια (εκ Ρωσίας...) τα οποία θα κάνουν φτερά σε περίπτωση κουρέματος; Να γενικεύσω και να πω ότι αυτό το ΟΧΙ δεν θα υπήρχε αν η Κύπρος δεν είχε από πίσω της μια Ρωσία να μπορεί να τη προστατεύσει; Γενικεύσεις κάνω και εγώ δεν ισχυρίζομαι τίποτα από αυτά που λέω... Αλλά προτού βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα και ρηξικέλευθες κορώνες κατά πάντων, ας προσέχουμε λίγο...
τι είναι αφελές, να βάζεις στο πλαίσιο όλες τις πιθανές παραμέτρους ενός προβλήματος/θέματος ή να απομονώνεις ρομαντικού χαρακτήρα εθνικιστικά συναισθήματα και να χαρακτηρίζεις την απόφαση ενός κοινοβουλίου βάσει αυτών; aka οι Κύπριοι είναι επαναστάτες; που δεν αμφιβάλλω αλλά ας μη χρωματίζουμε με οποιονδήποτε χαρακτηρισμό το οτιδήποτε...
και όχι δεν είμαι αφελής φίλε μου.... ορίστε και κομμάτι από άρθρο του Βαρουφάκη εδώ στη Lifo. Δεν το παραθέτω συμφωνώντας απαραίτητα με ότι έχει πει ή γράψει, και ούτε ως τεκμήριο "αθωότητάς" μου, αλλά δεν μπορεί να θεωρείται αφελής και ένας οικονομολόγος θέλω να πιστεύω... ας μιλήσουμε περί απόψεων, θέσεων και διασταύρωσης πληροφοριών και όχι ιδανικών, συναισθημάτων και ηρωισμών ή μαγκιόρικων πράξεων... Τι εστί ηρωισμός στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα άλλωστες; Μάλλον για συμφέροντα πρέπει να μιλάμε!!!!!!!!! ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ"Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, η κυπριακή κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχει καταλάβει το λάθος της υπό την πίεση της κοινής γνώμης και διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους την εξαίρεση των μικροκαταθετών. Το ερώτημα, όμως, παραμένει: γιατί διέρρηξαν τους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πολίτες τους μέσα από αυτή την ανακοίνωση; Η απάντηση που δίνεται, στα σιωπηλά, αναφέρεται στον φόβο των Ρώσων καταθετών. Με άλλα λόγια, όπως ο φόβος των αρπακτικών hedge funds έκανε την κυβέρνηση της Λευκωσίας (και όχι μόνο) να μην τολμήσει να κουρέψει τα κρατικά ομόλογα, έτσι και ο φόβος της ρωσικής αρκούδας έκανε τον κ. Αναστασιάδη να μην τολμήσει, εξαρχής, να κουρέψει όλες τις μεγάλες καταθέσεις κατά 15,5%, αφήνοντας απείραχτες τις καταθέσεις κάτω των 100.000. Πηγή: www.lifo.gr"
Καλά, περιμένετε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να δούμε που θα βρίσκεται το "ΟΧΙ' των Κύπριων. Τσαμπουκάδες μέσα στο ευρώ δεν μας παίρνει. Αν θέλετε ανεξαρτησία, έξω απ' το ευρώ. ΤΟΣΟ απλά...
Όταν μοιράζεσαι ένα κοινό νόμισμα έχεις ήδη εκχωρήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ανεξαρτησίας σου που είναι η έκδοση χρήματος. Αυτό το απλό τείνουμε να το ξεχνάμε όταν μιλάμε για "κατακτητές" κλπ κλπ...
Εσύ Ελληναρά που γενικεύεις και υπεραπλουστεύεις τα πράματα. Ρώτησες τον καθένα που ανεβάζει σημαίες αν ψήφισε Σαμαρά ή Βενιζέλο; Λίγο ντροπή.
Οι κυπριοι κυπριοι, οι κρητικοι κρητικοι, οι παριανοι παριανοι, οι ζακυνθινοι ζακυνθινοι και ολοι μαζι Ελληνες. Δεν καταλαβαινω γιατι σας ενοχλει τοσο, αφου ετσι ειναι...
Αυτά τα εν θερμώ άρθρα που τσουβαλιάζουν τους πάντες στο ίδιο σακί... Αυτοί που δε γουστάρουν με τίποτα να αποδεχτούν οτι υπάρχουν αρκετοί που δε ψήφισαν τη τρικομματική και επομένως έχουν απόλυτο δικαίωμα να χαίρονται με το Οχι της Κύπρου, όπως χάρηκαν και το (δια)δήλωσαν Ισπανοί και Πορτογάλοι (που κι αυτοί κωλοκυβερνήσεις έχουν)... ε, να... εδώ μου κάθονται (το που είναι το εδώ, το αφήνω στη φαντασία)
Καλα βαλτος εισαι τωρα και εσυ; Ασε μας να χαρουμε και ενα ΟΧΙ. Απο το 40 εχουμε να το ακουσουμε! Κατευθειαν να αμαυρωσεις την αρχη μιας επαναστασης που θα ενωσει τους λαους κατα των τραπεζων και των τραπεζιτων! Μπορει βεβαια οι τραπεζες να εχουν κλεισει μεχρι νεοτερας αλλα δεν εχει σημασια... Σημασια εχει οτι ειπαν ΟΧΙ.
Χωρίς να συμφωνώ με το άρθρο του κ.Μωραϊτη,θέλω να θυμίσω ότι ο Κύπριος που ψήφισε τώρα Αναστασιάδη,είναι 99% σίγουρο,ότι το 2004 ψήφισε ναι στο σχέδιο Αναν... Αυτό λέει πολλά. Όλοι οι υπόλοιποι ας χαρούν.
''Κάποιος βρέθηκε και είπε όχι. Δεν ήσουν εσύ. Ήταν ένας άλλος λαός. Εσύ είχες την ευκαιρία και την έχασες. Εσύ βούλωσέ το. Σεβασμός στον άλλο που πάλεψε.''Και επειδη καποιος αλλος ειπε το ΟΧΙ οπως λες και οχι εμεις δεν μπορουμε να δειξουμε τον θαυμασμο μας προς αυτον ή δεν μπορει ενας Ισπανος/Πορτογαλος/Ιταλος να δειξει αυτος με την σειρα του τον θαυμασμο του. Fuck logic. Επισης βλεπω ειπες μονο για Σαμαρα-Βενιζελο. Ο Κουβελης που πηγε; Γιατι αν δεν κανω λαθος 3 ειναι σε αυτη την κυβερνηση. Η μηπως ο Κουβελης ειναι πολυ αριστερος για τον θιξεις...;
"Εσύ που ψήφισες Σαμαρά - Βενιζέλο τον Ιούνιο, που κλείστηκες στο καβούκι σου, που επιχειρηματολογείς καιρό λέγοντας ότι είναι καιρός για πολιτικό ρεαλισμό και όχι για ηρωικές πράξεις, βούλωσέ το. Λίγη ντροπή". Δεν κατάλαβα Νικολάκη; Τι θα έπρεπε να έχω ψηφίσει για να δικαιούμαι να θαυμάζω τους Έλληνες της Κύπρου που για ακόμη μια φορά έδειξαν τι σημαίνει να είσαι πατριώτης; Μήπως να θυμηθούμε ποια ήταν η στάση ολόκληρης της αριστεροδηθενιάς το 2004 προς το σχέδιο Ανάν; Μήπως θα πρέπει να το βουλώσουμε γιατί αυτό το ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει έμπρακτα τι θα πει αντίσταση και κάνει τον Αλέξη να φαίνεται απλά ένα μικρό χεσμένο αγοράκι (αυτό που πραγματικά είναι δηλαδή).
Καλά, μη χαίρεστε και πολύ οι "επαναστάτες"....Είπαν ένα "nein", αλλά θα πούνε 1000 "да" μέχρι να βγουνε από την κρίση...Επειδή δηλαδή διάλεξαν Ρώσο αντί για Γερμανό επιβήτορα;Big deal!
Δεν εχει να κανει με το αν επελξαν Ρωσο ή Γερμανο. Το θεμα ειναι πως πηραν την πλεον λογικη αποφαση. Μια αποφαση που κανεις αλλος στην Ευρωπη δεν εχει παρει μεχρι σημερα. Τωρα αμα θα τους βγει σε καλο ή κακο θα το δειξει η ιστορια αλλα σιγουρα απεδειξαν πως και υπαρχει δευτερος δρομος, οχι μονο το κανε αυτο που σου λεω αλλιως χρεοκωπεις οπως συνηθιζουν να λενε...
Γιατι μπορει να απαντησει κανεις με σιγουρια πως αμα δεχοντουσαν την προταση της ΕΕ θα ειχε αποτελεσμα; Πρωτη φορα θα ηταν που το προγραμμα δεν θα εβγαινε; Τα μετρα δεν θα αποδιδαν; Και στο τελος τι θα γινοταν; Θα επρεπε να παρουν επιπλεον μετρα που ποιος ξερει ποια θα ηταν αυτα;