ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Σωρεία αντιδράσεων για τη φράση του Τραμπ ότι ο Πενς θα ήθελε «να κρεμάσει όλους τους γκέι»

Σωρεία αντιδράσεων για τη φράση του Τραμπ ότι ο Πενς θα ήθελε «να κρεμάσει όλους τους γκέι» Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μάικ Πενς (αριστερά). EPA/JIM LO SCALZO
1

Ακτιβιστές, celebrities και απλοί χρήστες του twitter εξέφρασαν έντονες αντιδράσεις, ύστερα από ένα δημοσίευμα που αναφερόταν σε ένα ακραίο σχόλιο του αμερικανού προέδρου. Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να «αστειεύτηκε» σχετικά με τη στάση του αντιπροέδρου Μάικ Πενς απέναντι στους ομοφυλόφιλους, λέγοντας ότι θα ήθελε «να τους κρεμάσει όλους».

Ειδικότερα, σύμφωνα με ένα αφιέρωμα του New Yorker στον αμερικανό αντιπρόεδρο, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, όταν ένας «νομικός επιστήμονας» άρχισε να συζητά για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων με τον Τραμπ, ο αμερικανός πρόεδρος έδειξε τον Πενς και είπε: «Μη ρωτήσεις αυτόν τον τύπο - θέλει να τους κρεμάσει όλους!».

Το άρθρο του New Yorker, υπό τον τίτλο «Ο κίνδυνος μιας προεδρίας του Πενς», αναφερόταν στις θρησκευτικές και στις πολιτικές θέσεις -που βασίζονται στη θρησκεία- του αντιπροέδρου, καθώς και στο γεγονός ότι ο Τραμπ τις χλευάζει συχνά. Ωστόσο, ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, τονίζεται πως δηλώνει ότι «ο Τραμπ θεωρεί ότι ο Πενς είναι σπουδαίος».

Σε κάθε περίπτωση, το σχόλιο που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων.

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός και ακτιβιστής George Takei έγραψε: «Δεν ξέρω τι είναι πιο ανησυχητικό, ότι ο Ντόναλντ αστειεύεται για κάτι τέτοιο ή ότι επέλεξε έναν άνθρωπο με τέτοιες απόψεις ως το νούμερο 2 του».

Η Τσέλσι Κλίντον τόνισε ότι χρειάζεται να θυμίζουν στον πρόεδρο ότι «ποτέ δεν είναι ΟΚ να "αστειεύεσαι" για τη δολοφονία LGBTQ Αμερικανών... ή οποιουδήποτε άλλου».

«Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό», έγραψε το Εθνικό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Λεσβιών.


Ούτε ο Τραμπ, αλλά ούτε και ο Πενς έχουν κάνει κάποιο άμεσο σχόλιο. Ωστόσο, η εκπρόσωπος Τύπου του Πενς, Alyssa Farah, εξέδωσε μία ανακοίνωση, στην οποία τονίζει πως το άρθρο του New Yorker είναι «γεμάτο με αβάσιμους, χωρίς να αναφέρονται σε πηγές, ισχυρισμούς που είναι αναληθείς και προσβλητικοί». Πρόσθεσε ότι τέτοια άρθρα είναι ο λόγος «που ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Τύπο».

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Από την αρχή που εκλέχτηκε ο Τράμπ, επισημαινόταν ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του και η "εκρηκτικότητά" του και ότι αυτά ήταν χαρακτηριστικά συγκρουσιακά.Με αποτέλεσμα, να υπάρχουν βάσιμες υποψίες/κίνδυνος ότι με όσα λέει θα προκαλεί αντιδράσεις, είτε στο εσωτερικό είτε διεθνώς.Είτε για θέματα κοινωνικά είτε αμιγώς πολιτικά και διεθνών σχέσεων.Δυστυχώς, επειδή εκλέχτηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, πάντα θα ασχολούμαστε μαζί του. Γιατί τα λόγια του και οι ενέργειές του έχουν διεθνές αντίκτυπο.Αλλιώς, τολμώ να πω ότι - σε άλλη χώρα -, η επίδρασή του θα ήταν ανάλογη του κ. Λεβέντη σε μας. Δηλαδή και δυστυχώς, τελικά γραφικός και μη ωφέλιμος.