Νοσοκομείο Λαμίας: Πήγε για oφθαλμίατρο και τον είδε καρδιολόγος

Νοσοκομείο Λαμίας: Πήγε για oφθαλμίατρο και τον είδε καρδιολόγος Facebook Twitter
1

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία πολίτη που χθες το βράδυ επισκέφθηκε νοσοκομείο της Λαμίας καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στο μάτι του.

Τα όσα περιγράφει μαρτυρούν το πόσο τραγική μπορεί να γίνει η κατάσταση στο χώρο υγείας της χώρας μας και τις τεράστιες ελλείψεις.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο Lamiareport, o άντρας πήγε στο νοσοκομείο για να τον δει οφθαλμίατρος και τελικά τον εξέτασε καρδιολόγος.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Τώρα μόλις πήγα στο νοσοκομείο Λαμίας με γρέζι στο μάτι και δεν υπήρχε οφθαλμίατρος. Βέβαια μου έκανε πλύσεις ένας καρδιολόγος αλλά το γρέζι δεν έφυγε.

Είναι ντροπή να μην υπάρχει οφθαλμίατρος. Όχι μόνο σήμερα αλλά ούτε αύριο το πρωί όπως μου είπανε γιατί βγαίνει σε άδεια. Χθες πήγε και άλλο οφθαλμολογικό περιστατικό τα ίδια. Και τώρα είμαι αναγκασμένος να πάω έξω σε γιατρό να πληρώσω 40 με 50€.

Δουλεύω μεροκάματο και πληρώνω ασφάλεια. Γιατί την πληρώνω αν είναι να πηγαίνω στον ιδιώτη; Με ρώτησε κανείς αν τα έχω αυτά τα χρήματα ή αν μου περισσεύουν;

Αν το νοσοκομείο της Λαμίας που είναι έδρα Περιφέρειας δεν έχει έναν οφθαλμίατρο να εφημερεύει, τότε τι να πούμε; Καλύτερα να το ονομάσουν Κέντρο Υγείας Λαμίας, αφού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε ένα απλό περιστατικό. Αν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός στο μάτι τι θα γινόταν;

Αγανακτισμένος Ασφαλισμένος Φορολογούμενος Πολίτης».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ενας γιατρός πληρώνεται (με καθυστέρηση) για 7 εφημερίες τον μήνα. Αν στο νοσοκομείο υπάρχουν 2 οφθαλμίατροι 2x7=14. Οι υπόλοιπες 16 μέρες μένουν ακάλυπτες. Αν σε μια περιφέρεια υπάρχουν πχ 4 νοσοκομεία, είναι αδύνατον (και εδω που τα λέμε δεν οφείλουν) οι γιατροί των νοσοκομείων να καλύπτουν με εφημερίες διαφορετικές μέρες τα νοσοκομεία τους ωστε να υπάρχει τουλάχιστον εφημερεύον γιατρός στην περιοχή. Η κατάσταση είναι τραγική αλλά το καταλαβαίνει κάποιος μόνο οταν χρειαστεί γιατρό. Αλλιώς θα είχαμε ηδη ξεσηκωθεί. Φαντάσου να πάθεις πχ εμφραγμα και να πας στο νοσοκομειο και να μην εφημερευει καρδιολογο!. Να πρέπει να διακομισθείς σε αλλο νοσοκομείο! (και να διακομισθείς απο γιατρό ασχετο με τα καρδιολογικά-και πόσος κρίσιμος χρόνος χάνεται!)