Μήνυση στον Βρετανό που δημοσίευσε βίντεο της νοσηλείας του και καταγγελίες κάνει το νοσοκομείο Ρόδου

Μήνυση στον Βρετανό που δημοσίευσε βίντεο της νοσηλείας του και καταγγελίες κάνει το νοσοκομείο Ρόδου Facebook Twitter
10


Νομικά πρόκειται να κινηθεί το νοσοκομείο Ρόδου, σε βάρος Βρετανού που νοσηλεύτηκε και ο οποίος προέβη σε σειρά καταγγελιών, για τις συνθήκες νοσηλείας του, οι οποίες πήραν ανάλογη δημοσιότητα.

Ο 60χρονος Stephen Moss και η σύζυγός του έδωσαν συνεντεύξεις σε βρετανικά ΜΜΕ και δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο ισχυριζόμενοι πως είναι αντιμέτωποι με άθλιες συνθήκες.

Η περιπέτεια του ζευγαριού ξεκίνησε όταν 60χρονος έπεσε και έσπασε την πλάτη του και στη συνέχεια χειρουργήθηκε. ''Οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι τρομακτικές'' λέει η σύζυγος του τραυματία, Ντέπι Μος και συνεχίζει: ''Δεν άλλαζαν τα σεντόνια στα κρεβάτια και τον άφησαν ξαπλωμένο πάνω στα ούρα του επί 5 ολόκληρες μέρες. Ο φίλος μου και εγώ πρέπει να τον φροντίζουμε 24 ώρες τον 24ωρο γιατί δεν υπάρχει νοσοκόμα. Δεν υπάρχει κανείς εδώ και ο καθετήρας του έφυγε ένα βράδυ. Ευτυχώς η φίλη μας είναι νοσηλεύτρια και έτσι μπορούσε να του αλλάξει τη σακούλα του καθετήρα'', ανέφερε η σύζυγός του.

Η σύζυγος του υποστηρίζει με δηλώσεις της πως πολλά προβλήματα παρατηρούνται και στο φαγητό που σερβίρει το νοσοκομείο: ''Τις τελευταίες δύο εβδομάδες του έδωσαν μακαρόνια για φαγητό αλλά πριν από αυτό για 13 ολόκληρες μέρες του είχαν δώσει μια φτερούγα από κοτόπουλο και σούπα για δείπνο. Επιπλέον του έφεραν και ένα τσάι το οποίο δεν μπορούσε να καθίσει για να πιει. Δεν του έφεραν ούτε νερό και έπρεπε να πηγαίνω εγώ να του αγοράζω''.

 

Το νοσοκομείο Ρόδου, με κοινή ανακοίνωση της διοίκησης, του ιατρικού προσωπικού και των εργαζομένων στο ίδρυμα κάνει σαφές ότι οι καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο ασθενής Stephen Moss εισήχθη στην Ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21.6.2017 μετά από αναφερόμενη πτώση, αφού έλαβαν χώρα όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις προκειμένου να καθορισθεί η ενδεδειγμένη θεραπεία του. Στις 27.06.2017 η οικογένεια του ασθενούς υπέβαλε αίτημα σε Ιδιωτική Ασφαλιστική Εταιρεία, ζητώντας τη μεταφορά του στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκεί η χειρουργική επέμβαση, η δε απάντηση της εταιρείας ήταν απορριπτική. Η χειρουργική επέμβαση έλαβε χώρα στις 30.06.2017, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και σύμφωνα με τους ιατρούς ήταν απολύτως επιτυχής. Το νοσηλευτικό προσωπικό ακολούθησε με απόλυτη συνέπεια τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού και βρισκόταν διαρκώς στη διάθεση του ασθενούς καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του τόσο στην ορθοπεδική όσο και στην νευροχειρουργική κλινική. Το διαιτολόγιο του ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού και ασφαλώς και δεν διαφοροποιήθηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες του ασθενούς. 'Αλλωστε, οι υπηρεσίες σίτισης του Γ.Ν. Ρόδου τυγχάνουν ευρείας αποδοχής και άριστης αξιολόγησης από το σύνολο των μέχρι σήμερα νοσηλευομένων. Όσον αφορά τα θέματα υγιεινής που επικαλείται στις δηλώσεις του ο ασθενής, παρόλη τη χαμηλού βαθμού συνεργασία που επέδειξε ως προς τη συμμόρφωσή του με τις οδηγίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι ανυπόστατα καθώς η κύρια μέριμνα όλων των εργαζομένων είναι η διαρκής διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας όλων των νοσηλευομένων».

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και η Διοίκηση αυτού καταβάλλουν καθημερινά κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η καθολική και ισότιμη πρόσβαση του συνόλου του πληθυσμού σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του νοσοκομείου της Ρόδου επισημαίνοντας ότι επειδή «οι δηλώσεις του Stephen Moss αλλοιώνουν το έργο που επιτελείται ως απόρροια της αδιάλειπτης και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού, του Νοσηλευτικού και του Διοικητικού προσωπικού, η Διοίκηση επιφυλάσσεται όπως προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου (έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου) αλλά κυρίως για να μην επιτρέψει σε κανένα να μειώνει την προσπάθεια αυτή».

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Τα πράγματα στα δημόσια νοσοκομεία είναι όπως τα λέει ο τουρίστας. Δεν υπάρχει κανένας να σε πλύνει/ αλλάξει εάν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Αυτό είναι ανήκουστο οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο.Ντροπή στον Νοσοκομείο που την βγαίνει και από πάνω
1) Το νοσοκομείο είναι δημόσιο και χωρίς αποκλειστικές. Οπότε, μην περιμένει την νοσοκόμα να είναι απο πάνω του μην βήξει, μην κλ΄*σει, μην οτιδήποτε.2) Εαν ήθελε αποκλειστική, υπάρχουν και τα ιδιωτικά.3) Το φαγητο είναι νοσοκομειακό. Δεν είναι εστιατόριο να παραγγέλνει οτι γουστάρει, ούτε οι νοσοκόμες πρέπει να τον ταϊζουν στο στόμα4) Καλά του κάνει το νοσοκομείο.
Όλοι το ξέρουν ...και αν δεν το ξέρουν το καταλαβαίνουν ότι το προσωπικό δεν φτάνει για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς...Γι 'αυτό τον λόγο υπάρχουν οι αποκλειστικές νοσοκόμες...αλλά αυτός....
Πάντως όταν έκανα την πρακτική μου σαν φυσικοθεραπευτησ στο ΠΑΓΝη είχα μια τέτοια περίπτωση με βρετανό ηλικιωμένο Που κάθε φορά που πήγαινα εκεί βρωμούσε η τα είχε κάνει πάνω του και να πω την αλήθεια ποτέ δεν ήταν καθαρός και τακτοποιημένοσ(Δεν είχε την δυνατότητα να το κάνει μόνος τους). Εδώ στην Βρετανία εκτός από τους νοσηλευτές έχουν και πάρα πολλούς heath care assistant σαν βοηθός νοσηλευτή που κάνουν το πλύσιμο και της απλές δουλειές και η οικογένεια δεν ασχολείτε με αυτά.
Μία χαρά ευχαριστημένος είναι ο άνθρωπος. Απόλυτα επιτυχημένη επέμβαση είχε και σίγουρα είναι ικανοποιημένος και ευτυχισμένος. Όμως είναι ένας Βρετανός τουρίστας με ιδιωτική ασφάλεια....... Τώρα οποίος καταλαβαίνει καταλαβαίνει.... Είχε μια επιτυχημένη επέμβαση και μια καλή ανάρρωση και αντί για ευχαριστώ καταγγέλει ότι δεν μπορούσε να κάτσει για να πιει το τσάι , ότι το μενού δεν τον εντυπωσίασε και ότι είχε κατούρημα σεντόνια για πέντε μέρες ....λέμε τώρα. Ότι μπορούσε να βρει μπας και αρπάξει κάτι.
Οποιος εχει ζησει το Αγγλικο συστημα υγειας θα εκτιμησει το ελληνικο. Θα πει ο Αγγλος για φαγητο που σε αγγλικο νοσοκομειο σερβιρουν fish and chips και λουκανικα.
Πες τα φίλε/-η μου! Έχω γνωρίσει κοπέλα Βρετανίδα που έπαθε ατύχημα με λεωφορείο ως πεζή και έκανε τρία χειρουργεία στον εγκέφαλο στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα δύο τελευταία τα έκανε επειδή μετά από τα δύο πρώτα εξιτήρια συνέχιζε να τρέχει εγκεφαλικό υγρό από την μύτη της! Της έκαναν δηλαδή το χειρουργείο και έξω από την πόρτα. Αυτά στην Ελλάδα είναι ανήκουστα πράγματα. Μάλλον γι'αυτό δεν έχουν ράντζα στη Βρετανία. Τους διώχνουν στο τσακ μπαμ!
Εχουν καποιοι την ψευδαισθηση οτι εξω ειναι ολα καλα.Ηθελα να κανω γενικη αιματος και μ ειπε ο γενικος γιατρος οτι δεν γινονται προληπτικες εξετασεις κ δεν μπορει να μ τις γραψει γιατι για καθε εξεταση χρεωνεται το εθνικο συστημα υγειας £6 και οτι θα το χρεωκοπησουμε ετσι. Εγω ομως που πληρωνω τους φορους μου θελω να μαθω αν θα πεθανω απο ζαχαρο πριν μου κοψουν το ποδι. Αλλα αυτα γινονται εξω, ο γενικος ιατρος που ειναι η πρωτη επαφη που εχεις με γιατρο ειναι ενας στατιστικολογος που κοιτα αν τα συμπτωματα που του λες μπορει να ειναι κατι σοβαρο για να σε παραπεμψει αλλιως θα σε στειλει σπιτι με παρακεταμολη.Αν δε, δεν γνωριζει τι εχεις απλα Googlαρει, και ειναι αληθεια μ εχει τυχει!!
Το προβλημα στο συγκεκριμενο φαγητο ειναι οτι το εδιναν σε ατομα που ειναι στο τμημα του ΩΡΛ. Δηλαδη η φιλη μου εβγαλε αμυγδαλες και της εδιναν τετοιο πραγμα που δεν τρωγεται και καλα να εισαι!