Γαλλία: Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύθηκε να κλείσει "έως και 17" πυρηνικούς αντιδραστήρες

Γαλλία: Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύθηκε να κλείσει "έως και 17" πυρηνικούς αντιδραστήρες Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Νικολά Ιλό δεσμεύθηκε σήμερα να κλείσει πυρηνικούς αντιδραστήρες της χώρας, «ίσως έως και 17» ως το 2025.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο Ιλό αναφέρθηκε στην απόφαση του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ να τηρήσει τον στόχο της προηγούμενης κυβέρνησης περί περιορισμού στο 50% της συμμετοχής της πυρηνικής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ως το 2025, έναντι 75% που είναι τώρα.


«Προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι πρέπει να κλείσουμε έναν κάποιο αριθμό αντιδραστήρων», εξήγησε ο Ιλό. «Ενδέχεται να είναι έως και 17, θα πρέπει να το εξετάσουμε πιο προσεκτικά», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Ώπα!.. ..τον θυμάμαι τον Νικολά Ιλό ως παρουσιαστή σε μία καταπληκτική σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ, «Εραστές της Περιπέτειας» (SHUAIA NATURE), ταξιδιωτικού και οικολογικού περιεχομένου.http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2016/06/ushuaia-nature.jpghttp://www.programme.tv/media/cache/relative_max_355x272/upload/epgs/2013/01/ushuaia-nature_45926125_1.jpghttps://i.ytimg.com/vi/n0CS_DphnhA/hqdefault.jpg