Το κορίτσι που γέλασε μπροστά από τον εξαγριωμένο φασίστα συναντήθηκε με την Μουσουλμάνα την οποία υπερασπίστηκε

Το κορίτσι που γέλασε μπροστά από τον εξαγριωμένο φασίστα συναντήθηκε με την Μουσουλμάνα την οποία υπερασπίστηκε Facebook Twitter
12

Η φωτογραφία που έχει μοιραστεί χιλιάδες φορές στα social media και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες ημέρες είναι εκείνη με το νεαρό κορίτσι που χαμογελά μπροστά από έναν εξαγριωμένο φασίστα, σε μια διαδήλωση στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ. Η νεαρή Saffiyah Khan μπήκε μπροστά στον Ian Crossland, ηγέτη του ακροδεξιού English Defence League, όταν είδε πως περίπου 25 άντρες είχαν περικυκλώσει μια άλλη γυναίκα που φορούσε χιτζάμπ και φώναξε τη λέξη «Ισλαμοφοβία» προς το μέρος των συγκεντρωμένων του EDL.

Χθες Δευτέρα, οι δύο γυναίκες, που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους από πριν, συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από ό,τι συνέβη αλλά χωρίς τις απειλές του όχλου αυτή τη φορά. 

«Θα ήθελα απλώς να σε ευχαριστήσω πολύ για την βοήθεια και που βγήκες μπροστά να με υπερασπιστείς στην κατάσταση. Πραγματικά σημαίνει πολλά. Και μαζί, θα έλεγα πως νικήσαμε το EDL, σε αυτόν τον αγώνα«, δήλωσε η Saira Zafar, η νεαρή Μουσουλμάνα που είχε περικυκλωθεί από την ομάδα των υποστηρικτών του EDL.

Το κορίτσι που γέλασε μπροστά από τον εξαγριωμένο φασίστα συναντήθηκε με την Μουσουλμάνα την οποία υπερασπίστηκε Facebook Twitter
Το κορίτσι που γέλασε μπροστά από τον εξαγριωμένο φασίστα συναντήθηκε με την Μουσουλμάνα την οποία υπερασπίστηκε Facebook Twitter

Η Khan λέει πως μετά το περιστατικό έχει δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα από δημοσιογράφους ενώ της έχουν στείλει και εισιτήρια για να παρακολουθήσει την συναυλία των Specials το Μάιο, επειδή στη φωτογραφία φαίνεται να φορά την μπλούζα του συγκροτήματος.

Η Zafar είχε πάει στη διαδήλωση για να δείξει, όπως λέει, έμπρακτα πως το μήνυμα του EDL δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, όταν την περικύκλωσαν οι ακροδεξιοί διαδηλωτές και άρχισαν να της φωνάζουν. «Μου έλεγαν, "Δεν είσαι Αγγλίδα", "Αυτή είναι μια χριστιανική χώρα, δεν είναι η χώρα σου" και "Πήγαινε πίσω από εκεί που ήρθες". Φοβήθηκα για την σωματική μου ακεραιότητα», λέει η 24χρονη.

Η Khan λέει πως παρενέβη επειδή είδε πως η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. «Δεν θα άφηνα κάποιον που έλεγε την αλήθεια και δεχόταν απειλές να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Έμοιαζες σαν να μην ήθελες να βρίσκεται εκεί και έχω εσωτερικό ζήτημα με αυτό», εξηγεί η ίδια, με την Zafar να προσθέτει πως από την πρώτη στιγμή εκτίμησε την βοήθειά της καθώς δεν μπορούσε να δει καθαρά πόσοι και ποιοι ήταν γύρω της. Η Khan λέει πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την απάθεια. «Ακόμη κι αν απλώς σημαίνει πως θα καλέσεις την αστυνομία λέγοντας ότι έγινες μάρτυρας σε κάτι. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει βία, απλώς και μόνο το να το αναφέρεις στις αρχές, σημαίνει πως καταγράφεται στα στατιστικά τους και μπορούν να το κοιτάξουν και να αρχίσουν να το ψάχνουν τρόπους να το καταπολεμήσουν», τονίζει.

Το EDL ισχυρίστηκε στο Facebook ότι το νεαρό κορίτσι ήταν μέρος μιας ομάδας που είχε διακόψει την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων τρομοκρατικής επίθεσης στη Στοκχόλμη. Σε σχετική ανάρτησή του, ο Ian Crossland EDLχαρακτήρισε την Khan «μια βρώμικη, άπλυτη και αριστερή σκρόφα», σημειώνοντας: «Αυτή η θρασύτατη μάγισσα διάλεξε την ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατική επίθεσης στη Στοκχόλμη και το Γουεστμίνστερ. Είναι τυχερή που έχει ακόμη δόντια».

Η Khan, προς υπεράσπισή της αναφέρει ότι υπάρχει βίντεο που αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί του EDL είναι ανυπόστατοι και πως όσοι την γνωρίζουν ξέρουν καλά πως ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.

Ο πρώην ηγέτης του EDL, Tommy Robinson, σχολίασε από την μεριά του ως η φωτογραφία ήταν ντροπιαστική. «Δε με νοιάζει πόσοι άνθρωποι θα διαφωνήσουν με αυτό που θα πω αλλά η αλήθεια να λέγεται. Η φωτογραφία είναι ντροπιαστική», είπε, κάτι με το οποίο συμφωνούν και οι δύο γυναίκες. 

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για όλο αυτό. Είμαι βέβαιη πως μπορούμε να συνυπάρχουμε ενωμένοι παρά τις διαφορές μας. Μπορείς απλώς να κάνεις μια βόλτα στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ και να διαπιστώσεις την διαφορετικότητα. Διαφορετικές φυλές και διαφορετικές θρησκείες. Είναι μια καταπληκτική και πανέμορφη πόλη και δεν έχει καμία σχέση με το μήνυμα που θέλει να περάσει το EDL», καταλήγει η Khan, που έχει γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει καταγωγή από το Πακιστάν και τη Βοσνία. 

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Καλά έκανε και την υπερασπίστηκε από δεξιούς που δεν καταλαβαινουν το δράμα να είσαι γυναίκα στο μισογυνικο Ισλάμ. Αλήθεια, η ίδια θα έρθει να υπερασπιστεί τον Έλληνα ορθόδοξο Χριστιανό από την ψευτοαριστερη και νεοφιλελεύθερη "ορθοδοξοφοβια" ;
παντως θα ειχα περιεργεια να μαθαινα ποιες ειναι οι αντιληψεις για την παρθενια πριν το γαμο, για το γαμο με αλλοθρησκους και αν επιτρεπεται, αν επιτρεπεται να παντρευτεις καποιον που δεν εγκρινουν οι γονεις σου, αν επιτρεπεται να εισαι ομοφυλοφιλος, για την πολυγαμια, για το αν αποστατησεις απο το ισλαμ αν πρεπει να θανατωθεις, αν καποιος βεβηλωσει το κορανι αν πρεπει να θανατωθει κλπ κλπ.Αλλο ο ρατσισμος αλλο να κλεινουμε τα ματια σε κατι που μπορει να ειναι ξεκαθαρα κινηση οπισθοδρομησης.
Χίλιες φορές respect!!! Δεν το συζητάμε. Ωστόσο να σημειώσουμε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα παρουσία της αστυνομίας. Και όσως θα έπρεπε να λάβουμε σοβαρά υπόψη την θέση της αγγλικής αστυνομίας και της συμπεριφορά της απέναντι στα ακροδεξιά στοιχεία. Θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα; ποια στάση θα κρατούσαν ίσως τα όργανα της τάξης;;; λέω εγώ τώρα...
Αναρωτιεμαι αν ειχε τα ιδια κοτσια,να μιλησει στη χωρα καταγωγης της,για χριστιανοφοβια.Αντεδρασε οπως αντεδρασε,διοτι γνωριζει οτι εκτος των στραβων που εχει μια δυτικη χωρα,εχει και δημοκρατια που θα την υπερασπιστη,οπως και εγενετο.Οπως και να το κανουμε,ο τζαμπουκας των δυτικων φασιστων,ειναι πολυ light μπροστα στα χουφτωματα απο μουσουλμανους εναντιον δυτικων γυναικων δημοσιογραφους,σε πλατειες μουσουλμανικων χωρων,οπου καλυπτουν ρεπορταζ.Ετσι για να μη ξεχνιομαστε.
Εύγε!Επίσης εύγε σε όλες της Saffiyah και άλλες μουσουλμάνες που εναντιωθήκαν (με χαμόγελο) στον όχλο και έδειξαν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των ομαδικών βιασμών στην Κολωνία (NOT)
Το θέμα είναι ότι ζουν σε χώρες όπου μπορούν να τολμήσουν να υπερασπιστούν το δίκιο τους και ως γυναίκες και ως μουσουλμάνες και ό,τι άλλο, σε αντίθεση με τις χώρες καταγωγής τους όπου θα είχαν καταλήξει στην καλύτερη περίπτωση λιθοβολισμένες.Είναι τόσο γελοίοι αυτοί οι Άγγλοι ακροδεξιοί που το μόνο που μπόρεσαν να της καταλογίσουν είναι ότι είναι αριστερή! Εκεί γέλασα! Δηλαδή, όποιος υπερασπίζεται το δίκιο είναι αριστερός;