Πουλάει και φεύγει η Hochtief;

Πουλάει και φεύγει η Hochtief; Facebook Twitter
2

Άρθρο  στο πρακτορείο Bloomberg, αναφέρει ότι η γερμανική Hochtief έχει την πρόθεση να προχωρήσει στην πώληση του Ελευθέριος Βενιζέλος και μάλιστα έχει ήδη ειδοποίησει τους πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας, δεν είναι το μοναδικό στο οποίο ετοιμάζονται να πουλήσουν το ποσοστό τους οι Γερμανοί αφού σύμφωνα με το Πρακτορείο, στο «πακέτο» με καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος την 31η Μαρτίου είναι και ακόμη έξι μεγάλα αεροδρόμια, μεταξύ αυτών του Αμβούργου, του Σίδνεϊ και της Βουδαπέστης. Μάλιστα, κατά το Bloomberg, η Hochtief συνεργάζεται για το deal αυτό με την Ντόιτσε Μπανκ, εκπρόσωπος της οποίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Αντιθέτως ο εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου Bernd Puetter δήλωσε πως «γνωρίζει τις εικασίες στην αγορά» και ότι δεν μπορεί να προβεί σε σχόλιο.

 Η Hochtief παρότι γερμανική, ανήκει, σύμφωνα με το πρακτορείο, κατά πλειοψηφία, στην ισπανική κατασκευαστική Actividades de Construccion y Servicios SA.

Η εταιρία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του αεροδρομίου, κατέχοντας ποσοστό 26,6%,(+ 13,33% η Hochtief Airport Capital), σε κοινοπραξία με το Ελληνικό Δημόσιο και το  ΤΑΙΠΕΔ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Μπά δεν ειναι των γερμανών το αεροδρόμιο ελ βελ??? Μονο το 26,6% έχουν??? Και δεν έχουν ούτε το μανατζμεντ ? Και ποιος είπαμε έχει την Hochtief των γερμανών ? Οι Ισπανοι???