Την έκαψαν ζωντανή επειδή ήταν «μάγισσα»

Την έκαψαν ζωντανή επειδή ήταν «μάγισσα» Facebook Twitter
6
Την έκαψαν ζωντανή επειδή ήταν «μάγισσα» Facebook Twitter

Τραγικό τέλος είχε μία γυναίκα στην Παπούα Νέα Γουινέα, καθώς οι κάτοικοι του νησιού την έκαψαν ζωντανή μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θεατών που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν το κάψιμο της «μάγισσας».

Σύμφωνα με το BBC, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αιτία του ανατριχιαστικού εγκλήματος ήταν πως οι κάτοικοι κατηγορούσαν την 20χρονη γυναίκα για μαγεία, καθώς προκάλεσε το θάνατο ενός νεαρού αγοριού.

Το ρόλο των κυνηγών ανέλαβαν μέλη της οικογενείας του νεκρού αγοριού, που περιέλουσαν την Kepari Leniata με βενζίνη και στη συνέχεια την πέταξαν στη φωτιά.

Όταν στο σημείο κατέφτασαν οι πυροσβεστικές και οι αστυνομικές δυνάμεις παρεμποδίστηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Το αποτρόπαιο έγκλημα καταδίκασαν η αμερικανική πρεσβεία, καθώς και εκπρόσωποι της καθολικής εκκλησίας.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Σε βίντεο οι πρόσφατοι νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης στέλνουν το μήνυμά τους στους πολίτες της ΕΕ, ενόψει των Ευρωεκλογών
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Όπως λέει ο degenerate και με το οποίο συμφωνώ, θεωρώ ότι το επίπεδο IQ ενός ανθρώπου είναι ανεξάρτητο της μόρφωσης (με την ευρύτερη έννοια της πνευματικής καλλιέργειας) και ανεξάρτητο της ηθικής.Μπορεί κάποιος να είναι ευφυής αλλά ανήθικος ή αμόρφωτος;Μπορεί π.χ. ένας τρελοεπιστήμονας να έχει IQ 200 αλλά να στοχεύει μόνο στην τσέπη του ή τη φήμη μέσω της ανακάλυψής του, αδιαφορώντας (ηθική) ή αγνοώντας (γνώση) τις αρνητικές επιπτώσεις της ίδιας ανακάλυψης ή εφαρμογή αυτής στη ζωή και φύση του ανθρώπου και στο περιβάλλον.
Όταν αυτά τα έκαναν οι Ευρωπαίοι είχαν μέσο IQ 65? Ο σκοταδισμός, ο φόβος γι αυτό που δεν καταλαβαίνεις, είναι εγγενές στον άνθρωπο και αυτό πολεμά η μόρφωση, η γνώση και η παιδεία. Γι αυτό κάθε άνθρωπος πρέπει να εκπαιδεύεται μέχρι τα 18 του. Για να δαμάσει το άγριο θηρίο μέσα του. Επίσης, αν σου φαίνεται ακραίο σκέψου ότι εκεί καίνε ανθρώπους γιατί "φοβούνται", εδώ σκοτώνουν γιατί μισούν (βλέπε ΧΑ και νεοναζί), χωρίς λόγο. Επομένως, αυτό που θεωρούμε πίσω από τον πολιτισμό στην μακρινή Παπούα Γουϊνέα μπορεί να είναι δίπλα μας και να μην το δίνουμε σημασία γιατί μας έχουν πει ότι ζούμε εντός του "πολιτισμένου" κόσμου. Οπότε επαναπαύεσαι, είσαι ασφαλής. Ο πολιτισμός είναι κατάκτηση ας πούμε που δεν χάνεται.. (;)
Εντάξει στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγετε και οι δύο ότι - εν τέλει - το κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον επηρεάζει την αντίληψη και την ηθική ενός ανθρώπου.