BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα σπάνιο είδος κατσαρίδας παράγει υψηλής διατροφικής σημασίας γάλα για τα μικρά του

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα σπάνιο είδος κατσαρίδας παράγει υψηλής διατροφικής σημασίας γάλα για τα μικρά του Facebook Twitter
Το σπάνιο είδος Diploptera punctata με τα μωρά του
3

Μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο για την Βιολογία των Βλαστοκύτταρων και της Αναγεννητικής Ιατρική που εδρεύει στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας ανακάλυψε ότι το γάλα από ένα σπάνιο είδος κατσαρίδας του Ειρηνικού μπορεί ίσως να γίνει η πιο θρεπτική τροφή. 

Το συγκεκριμένο είδος - Diploptera punctata (το μόνο που γεννά ζωντανά μικρά και όχι αυγά) ταΐζει τα μωρά του με μια ουσία που χαρακτηρίζεται ως "γάλα" και περιέχει πρωτεϊνικούς πυκνούς κρυστάλλους. Η ουσία περιλαμβάνει λίπη, σάκχαρα και αμινοξέα. 

«Είναι μια πλήρης τροφή» αναφέρει στην Washington Post ο βιοχημικός Subramanian Ramaswamy μέλος του project.

 

Οι ερευνητές εντόμων γνωρίζουν καιρό πως αυτό το είδος κατσαρίδας εκκρίνει υγρή τροφή, αλλά πίστευαν πως τα μωρά κατσαρίδες απλά την χωνεύουν. Όταν η Barbara Stay, μια ζωολόγος στο πανεπιστήμιο της Αϊόβα ανακάλυψε έναν αριθμό κρυστάλλων που μπαίνει μέσα στα έμβρυα οι επιστήμονες έμειναν άναυδοι. «Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως αυτοί οι κρύσταλλοι είναι πρωτεϊνικοί» αναφέρει ο Ramaswamy

Ωστόσο το γάλα κατσαρίδας δεν είναι ό,τι καλύτερο από επιχειρηματικής και καταναλωτικής άποψης. «Δεν νομίζω πως θα αρέσει σε κανέναν αν το πεις. Εξάγουμε κρυστάλλους από κατσαρίδες και αυτό γίνεται φαγητό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ramaswamy και προσθέτει «περαιτέρω έρευνα των κρυστάλλων θα μας δείξει αν είναι είναι τοξικοί για τους ανθρώπους».

Με πληροφορίες από την Washington Post

3

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτός δεν είναι λόγος να βάζετε φωτογραφία από κατσαρίδες στο feed. Βάλτε τη μόνο μέσα στο άρθρο, ώστε όποιος έχει την ιδέα να το ανοίξει να το κάνει με δική του ευθύνη. Κάποιοι μπορεί να τρώμε ένα τοστ (ειδικά μεσημεριάτικα). Κάποιοι μπορεί να προτιμάμε να μας δείξετε ακόμη και φρέσκια σβουνιά αλόγου παρά αυτό το πράγμα.