ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Κορκίδης: Η κατάρρευση της Μαρινόπουλος θα οδηγήσει όλη την αγορά σε αχαρτογράφητα νερά

Κορκίδης: Η κατάρρευση της Μαρινόπουλος θα οδηγήσει όλη την αγορά σε αχαρτογράφητα νερά Facebook Twitter
2

Την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει «κατάρρευση» της εταιρείας «Μαρινόπουλος» εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, καθώς κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζει, θα στείλει σε «αχαρτογράφητα νερά» ολόκληρη την αγορά, ενώ τονίζει ότι, αυτή τη στιγμή, προέχει η διασφάλιση των 12.500 χιλιάδων εργαζομένων και η αποπληρωμή χιλιάδων μικρών προμηθευτών της εταιρείας.

 

Ο κ. Κορκίδης αναφέρει ακόμη ότι η κατάθεση προσωρινής αίτησης αναστολής καταδιωκτικών μέτρων, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής αλυσίδας της Ελλάδας, έναντι των πιστωτών της, συνέπεσε με την επέτειο για τον έναν χρόνο από την επιβολή των capital controls, γεγονός που πρέπει, όπως επισημαίνει, «να υπενθυμίζει στους αρμόδιους την τεράστια έκταση της επιχειρηματικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, τα χρόνια των μνημονίων».

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, από το 2008 έως σήμερα, έχουν χαθεί 244.714 ιδιωτικές επιχειρήσεις (από 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχαν μειωθεί στις 613.973 στα τέλη του 2015) και μαζί τους χάθηκαν 842.670 θέσεις εργασίας, ενώ σε όρους προστιθέμενης αξίας η «εξαφάνιση» αυτών των εταιρειών αφαίρεσε και 30,31 δισ. ευρώ.

 

Τα συνολικά χρέη της εταιρείας Μαρινόπουλος φτάνουν τα 1,3 δισεκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας.

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν φταίει απαραίτητα το κράτος. Η χρόνια κακοδιοίκηση του ομίλου έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης. Πολλές επιχειρήσεις ήταν ήδη μη βιώσιμες ακόμη και πριν από το 2010...
Μάλιστα!!!Αφού οι κυβερνήσεις δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να κηρυξουν χρεοκοπία τα απανωτά κανόνια στην αγορά απο τεράστιες επιχειρήσεις θα το κάνουν.Απ'οτι καταλαβαίνεις Ελληνικε λαέ έπειτα και μετά τις νέες φοροεπιδρομες δεν θα μείνει κολυμπιθροξυλο, έρχονται πολυυυυ δύσκολοι καιροί!!!