Έξι αστυνομικοί αθώοι στη δίκη της ζαρντινιέρας, δυο καταδικάστηκαν με αναστολή

Έξι αστυνομικοί αθώοι στη δίκη της ζαρντινιέρας, δυο καταδικάστηκαν με αναστολή Facebook Twitter
15

Aθωώθηκαν έξι αστυνομικοί που ήταν κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ζαρντινιέρας, τον ξυλοδαρμό δηλαδή του 29χρονου, σήμερα, Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου. Δύο κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 2,5 ετών, ο καθένας, με 3ετή αναστολή, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι δύο καταδικασθέντες, στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά, απολογούμενοι ομολόγησαν ότι χτύπησαν τον νεαρό Κύπριο, αλλά δικαιολόγησαν τη βία λέγοντας ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, επειδή αυτός αντιδρούσε.

Την πικρία του για την απόφαση εξέφρασε ο Αυγουστίνος Δημητρίου. "Έξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει τη ζωή μου, δε θα ξαναέρθω ποτέ στην Ελλάδα", δήλωσε.

++ Πώς θα κοιμηθούν απόψε οι δικαστές του ''φοιτητή με τη ζαρντινιέρα''; Από τον Άρη Δημοκίδη

Ελλάδα
15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Hθικό δίδαγμα: για να τιμωρηθεί αστυνομικός σε αυτή τη χώρα, θα πρέπει να έχει καεί πρώτα τουλάχιστον η μισή Αθήνα.(Μη μου πείτε ότι προωθώ τη βία. Δεν το λέω εγώ. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Αυτό το συμπέρασμα σε οδηγούν να βγάλεις.)
Τελικά βρίζουμε τους πολιτικους αλλα φαίνεται ότι η δικαιοσύνη θέλει ριζική ανανέωση. Και όχι η περίφημη κάθαρση που υποσχεθήκαν πριν μερικά χρόνια και κατέληξε στην καταδίκη 2 δικαστών! Φαίνεται ότι το άγιο πνεύμα και οι εικόνες των αγίων που θυμίζουν ιρανικό δικαστήριο δεν φώτισαν αυτους τους λειτουργους. Οι μισθοί τους τους απασχολουν και βγαίνουν στις τιβί να πουν ότι έχουμε το καλύτερο νομικό σύστημα αλλά δεν πληρωνονται επαρκώς γαι να απονείμουν αυτην την δικαιοσύνη. Αυτο το σύστημα που σ'αφήνει να καταστρέψεις έναν νέο, να τον αφήσεις ανάπηρο και να την γλυτώσεις αν είσαι μπάτσος. Βέβαια θα συνεχίσουν δικαιωμένοι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοι και δικαστές το έργο τους. Αηδία.
Τα μπουκέτα και τις κλωτσιές εναντίον ενός αθώου είναι 2,5 χρόνια με αναστολή λοιπόν... Το να βαράν κάποιοι "συνέδελφοί" σου έναν συνάνθρωπό σου και ενώ είσαι σε υπηρεσία να κάθεσαι και να κοιτάς είναι αθώωση... Φτου σας!!!!ΥΓ Αυτοί οι τύποι δηλαδή υπηρετούν ακόμα...
Και φόντο στη φωτογραφία κηδειόχαρτα.Έτσι όπως θάφτηκε η υπόθεση, να ζήσουμε να τη θυμόμαστε, έτσι κι αλλιώς είμαστε στη χώρα χωρίς συνέπειες.
Τοοlio,οχι ντροπή σε όλους μας.Ντροπή σε όσους συνέργησαν σ'αυτό.Αστυνομικούς,δικαστές,μπλαμπλα.Δεν άκουσα κανένα γύρω μου να δικαιώνει αυτά τα ζώα.Αρκετή ενοχή μας φορτώνουν καθημερινά,δεν χρειαζόμαστε κι άλλη ούτε εσύ,ούτε εγώ,ούτε κανένας μας.Μακάρι να μπορέσει το παλικάρι να σταθεί ξανά στα πόδια του ψυχικά και να έχει μια καλή ζωή.Υπέστη βία τότε και υπέστη βία ξανά τώρα με αυτή την απόφαση.Με τρομάζει που δεν ξαφνιάστηκα.Έχουμε συνηθίσει την έλλειψη απονομής δικαιοσύνης,το αντίθετο θα μας ξάφνιαζε,πλέον.
http://www.greektube.org/content/view/9440/2/ Μόνο δύο ήταν. Αυτό να πιστέψετε. Μόνο δύο. Όποιος πει το αντίθετο είναι συκοφάντης. Όλοι αθώοι. Και οι δικαστές αδέκαστοι. Ακέραιοι. Έντιμοι. Όσο δεν παίρνει. Και όλα αυτά μέσα στην πορεία. Είναι ολοφάνερο.