Η αγανακτισμένη μάνα που πήρε αγκαλιά το παιδί της και έκανε μόνη της παρέλαση στη βροχή

Η αγανακτισμένη μάνα που πήρε αγκαλιά το παιδί της και έκανε μόνη της παρέλαση στη βροχή Facebook Twitter
15

H χθεσινή επέτειος στον Πύργο ήταν επεισοδιακή και πολλοί τη χαρακτηρίζουν φιάσκο. Το πρωί αρκετοί πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους για την παρέλαση, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με τον κόσμο να περιμένει μέσα στη βροχή και τελικά να εξαγριώνεται επειδή οι επίσημοι άργησαν να πάνε στο σημείο.

Ωστόσο από χθες, το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με μια γυναίκα που έκανε μόνη της παρέλαση έχοντας στην αγκαλιά της το μικρό της παιδί και ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς.

Το ilialive.gr μεταδίδει πως πρόκειται για μια μητέρα δύο παιδιών η οποία την ώρα που μικροί και μεγάλοι προσπαθούσαν να προστατευτούν από τη βροχή και το χαλάζι, εκείνη σε πείσμα όλων όσων συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα και εξοργισμένη με την καθυστέρηση των επισήμων  έκανε κάτι αυθόρμητο. Πήρε την τεσσεράμισι ετών κόρη της και μια ελληνική σημαία στα χέρια και ξεκίνησε να κάνει παρέλαση μέσα στην καταιγίδα.

Η Κατερίνα Τσιρώνη, κάτοικος Πύργου, δικαστική επιμελήτρια, μιλώντας στο ilialive.gr  εξήγησε γιατί έκανε παρέλαση μόνη της: «Έχει να κάνει με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας σε διάφορα θέματα, με την ασέβεια των επισήμων να μην κατεβαίνουν και να μην ξεκινά η παρέλαση, ενώ ξέρουν πως περιμένουν μικρά παιδιά και έχουν ξυπνήσει από πολύ πρωί. Είναι μεγάλη προσβολή. Για μένα, για όλους τους Έλληνες. Οι εθνικές επέτειοι είναι από τις λίγες αξίες που έχουμε. Το έθνος μας το χάνουμε... Δεν ήταν κάτι που μελέτησα, αυθόρμητα πήρα το παιδί μου που του είχα υποσχεθεί ότι θα κάνει παρέλαση, και κάναμε παρέλαση μέσα στη βροχή»

«Δεν ξέρω τι θα γίνουμε στην Ελλάδα. Ζούμε σε μια χώρα που δεν κάνει τίποτα για να ζήσουμε» 

Ελλάδα
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ειναι συγκινητικο και μπραβο της! Υποσχεθηκε στο παιδακι παρελαση και το εκανε. Εστω και ετσι.Αλλα και παλι στα σχολια φαινεται, ποσο διαφορετικα ερμηνευουμε το ιδιο γεγονος.. Ακομα και γραφειοκρατικες ανοησιες περι εκθεσης ανηλικου σε κινδυνο ακουσαμε.. Ημαρτον δηλαδη, ποσο κολλημενος πρεπει να ειναι κανεις εναντια σε καθετι ελληνικο..
Ειμαστε,τελικα,"ευρωπαιοι" ;Χλωμο το βλεπω ....Διοτι και σε εμενα ,ως "αθεραπευτο ελληνα",αρεσε η ενεργεια της κυριας αυτης να παρελασει μονη της εις ενδειξιν διαμαρτυριας.Ηταν μια αυθορμητη και δυναμικη πρωτοβουλια.Την οποια θα χειροκροτουσα,και μαλιστα ανεπιφυλακτα,αν η κυρια αυτη ειχε παρελασει μονη της.Χωρις το παιδακι της στην αγκαλια.Διοτι σε οποιαδηποτε ευρωπαικη χωρα θα ειχε συλληφθει παραυτα με την κατηγορια της "εκουσιας εκθεσης ανηλικου σε κινδυνο".Μιας και το να κανεις βολτα ενα μικρο παιδακι υπο καταρρακτωδη βροχη πληροι απολυτα τις προυποθεσεις στοιχειοθετησης της κατηγοριας αυτης.Μας αρεσει-δεν μας αρεσει αυτο μικρη σημασια εχει.Αλλα ευρωπαιοι η ελληναραδες,και μαλιστα "α λα καρτ"και οπως μας βολευει,δεν γινεται.Η ,οπως λεει ο λαος μας,"η παπας,η ζευγας".Και τα δυο μαζι ειναι καπως δυσκολο.Ας αποφασισουμε καποτε τι μας εκπροσωπει ανφορικα με το θεσμικο και λειτουργικο πλαισιο της χωρας μας.Οτι και αν ειναι αυτοο που θα αποφασισουμε.Και ας το εφαρμοσουμε.Πληρως.
Αυτή η Μάνα "τα έχει πολύ μεγάλα", πολύ μεγαλύτερα από πολλούς απο εμάς εδώ μέσα. Μεγάλα και πέρα από τις δικολαβίστικες γραφειοκρατικές ανοησίες περί "έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο" και του τι σημαίνει ευρωπαίος. Αυτό το παιδί, αγόρι κορίτσι δεν ξέρω, σε δέκα-δεκαπέντε χρόνια από σήμερα θα δείχνει το βίντεο στους φίλους του κι αργότερα στα δικά του παιδιά και θα λέει "Να ποιά ήταν η μάνα μου ρέ!!!! απ' αυτή τη μάνα γεννήθηκα !! " Ελπίζω και εύχομαι να το πούν και για σένα τα δικά σου παιδιά ,εάν έχεις.
Ο κυριος,η η κυρια,LDRG λοιπον.Ενας ακομη (μαλλον καινουργιος )"σχολιαστης σχολιαστων" μου κανει την τιμη να σχολιασει σχολιο μου.Και,οπως γινεται συνηθως,πρωτον "μεταθετει"το θεμα(αφου εγω ομιλω για ευρωπαικη νομοθεσια και αντιληψη και αυτος για "ουμπαλα"),δευτερον τεχνηεντως "προσπερνα"το οτι εγω επικροτησα την ενεργεια της κυριας να παρελασει,και τριτον "ολισθαινει"σε υβρεις και απρεπειες κατα του ιδιου του σχολιαστου-οχι του κειμενου του.Ολα αυτα μου ειναι ,πλεον,οικεια.Τα εχω υποστει πολλες φορες.Εκεινο το οποιο ειναι μαλλον ασυνηθες ειναι η προσωπικη αναφορα "στα παιδια μου ,αν εχω".Εστω και αν συνοδευεται με "ευχη".Δεν θα την σχολιασω,αλλα θα διατυπωσω και εγω μια "ευχη"σχετικα.Ευχομαι,λοιπον,παρομοιες ευχες στο μελλον να καταστει δυνατον να μου τις απευθυνει ο -όποιος-"ευχομενος" εκ του συνεγγυς."Κατα προσωπο".Τιποτε αλλο.
..ειναι εντυπωσιακο, πως καποιοι εδω μεσα θεωρουν οτι εχουν το αλαθητο και την κατοχη της απολυτης αληθειας και χωρις ιχνος αυτογνωσιας και αυτοκριτικης επιτιθονται κατα παντων, παρουσιαζοντας μαλιστα εαυτους ως θυματα. Κλασσικη νεοελληνικη νοοτροπια που επετρεψε την ηθικη καταπτωση που εχουμε παθει ως κοινωνια..Ο κυριος Κοντος, εκτος απο ηθικολογος, οικονομολογος, νομικος, πολιτικος επιστημονας, τσοπανης και φορτηγατζης ολα τα σφαζει και ολα τα μαχαιρωνει.. Η συνεχης δε προσπαθεια δικαιολογησης του Συριζα και των πολιτικων του κατανταει πλεον μαλλον γραφικη.. Ποσο δικιο ειχε ο Πλατωνας.
@VardarisΕχω γραψει αρκετες φορες καποια πραγματα για καποιους σχολιαστες οι οποιοι αποτελουν προφανεστατα μια ομαδα,μια "παρεα".Εστω και αν ειναι λιγοτεροι απο τους 5 η 6 που εμφανιζονται χρησιμοποιωντας πλειστα οσα ψευδωνυμα.Χρησιμοποιουν ολοι ακριβως την ιδια πρακτικη,ακριβως την ιδα φρασεολογια,ακριβως τα ιδια εκφραστικα "εργαλεια".Με πρωτο,και βασικοτερο,την επιθεση κατα του σχολιαστου,οχι κατα του σχολιου του.Διανθισμενη παντοτε με αρνητικους χαρακτηρισμους,με προσωπικες προσβολες,η και υβρεις,με διαστρεβλωσεις των γραφομενων του,με παραπλανητικα δηθεν συμπερασματα και διαπιστωσεις,ακομη και με συκοφαντιες.Εχω την τιμη να ειμαι ενας απο τους βασικοτερους στοχους τους.Οχι διοτι ειμαι"αντιπαλος"τους,οχι διοτι "ανηκω"καπου αλλου.Ακριβως για το αντιθετο.Επειδη αρνουμαι πεισματικα να "ανηκω"καπου και επιμενω να γραφω αυτο το οποιο θεωρω ως ορθο και ειλικρινες,ανεξαρτητως του σε ποιον ειναι αρεστο η οχι.Αυτο ακριβως ειναι το "μη ανεκτο".Η ανεξαρτητη σκεψη.Η οποια πρεπει να αντιμετωπιζεται με "οχετους"λασπης και συκοφαντησης.Με βαση το γνωστο σκεπτικο του "Συκοφαντειτε και ψευδεστε συνεχως.Στο τελος ολο και κατι θα μεινει".Ο στοχος ,βεβαια,δεν ειναι η ταπεινοτητα μου.Αλλα οσοι τυχον διαβαζουν τα οσα γραφω και ισως διευκολυνονται να αντιληφθουν τα τεκταινομενα στις πραγματικες τους διαστασεις,οχι οπως τα παρουσιαζουν οι ποικιλοχρωμοι "παπαγαλοι" της οποιασδηποτε μιντιακης,και οχι μονον,προπαγανδας.Δεν ειναι,φυσικα, η σημασια των κειμενων μου-τα οποια αλλωστε ειναι εξαιρετικα περιορισμενης εμβελειας-η οποια ενοχλει.Αλλα αυτη καθαυτη η υπαρξη μιας αδεσμευτης και ανεξαρτητης "φωνης" η οποια ποσπαθει να γραφει την αληθεια και τιποτε αλλο-οπως ο κατοχος της την αντιλαμβανεται.Διοτι η "ανεξαρτησια"αυτη της σκεψης και της εκφρασης ειναι,για καποιους,ενας "ιος".Ο οποιος μπορει να "μολυνει"και αλλους.Και αυτο πρεπει να εμποδισθει με καθε τροπο για να μην εξελιχθει σε επιδημια."Αγαπητε" Vardaris γνωριζω οτι τιποτα απο τα παραπανω δεν ειναι νεο για σενα.Τα γνωριζεις ολα αυτα αριστα,καλυτερα και απο εμενα τον ιδιο.Οπως γνωριζω κι εγω πολυ καλα οτι δεν υπαρχει τιποτα το "προσωπικο",κανενα"μενος"προς το ατομο μου ουτε απο εσενα,ουτε απο την "πνευματικη συντροφια σου".Απλα εγω κανω το μονο το οποιο μου επιτρεπει,μου επιβαλλει μαλλον,η συνειδηση μου να κανω.Κι εσυ,και οι "διπλανοι"σου,κανετε αυτο το οποιο πρεπει να κανετε.Και οι δυο ,συνεπως,πλευρες λειτουργουμε οπως μας επιβαλλουν οι συνθηκες.Εσωτερικες η εξωτερικες.Αυτο ειναι ολο.Ας ειμαστε,λοιπον,ολοι καλα για να συνεχιζει να λειτουργιε εκαστος εξ ημων "εφ ω εταχθη".Για οσον καιρο αντεξει ο καθενας μας.Καλη σου νυχτα.
Κυριε ΚοντεΕιλικρινα απορω με την απαντηση σας. Ουτε ξερω ποιο παρεακι ειναι αυτο που αναφερεστε ουτε με ενδιαφερει. Εχω δε την εντυπωση οτι κατασκευαζετε εχθρους και μαλιστα τους προσαπτετε την κατηγορια οτι ειναι κατευθυνομενοι! Το οτι και αυτοι μπορει να ειναι ανεξαρτητοι σχολιαστες που απλα διαφωνουν μαζι σας προφανως δεν σας περναει απο το μυαλο ως δυνατοτητα.. Εγω παντως τετοιος ειμαι και σχολιαζω αυτα που βλεπω και θεωρω οτι μπορω να κρινω λεγοντας την γνωμη μου. Χωρις να θεωρω την γνωμη μου την μονη σωστη οπως προφανεστατα εσεις, οταν παρουσιαζετε εαυτον ως τον κομιστη της αληθειας που ηρθε να μας διαφωτισει. Και νομιζω οτι ειναι ακριβως αυτη η νοοτροπια σας που κατα καιρους εξοργιζει τοσους σχολιαστες εδω μεσα. Εγω στη θεση σας θα προβληματιζομουν, αν ολοι μου λεγανε κατι παρομοιο και δεν θα επλαθα θεωριες συνομωσιας οτι βρισκονται καποιοι πισω αυτο.Δεν ειστε και τοσο σημαντικος σχολιαστη "Λαμπρος Κοντος" για να ασχολειται ολοκληρη ομαδα με τους σχολιασμους σας. Μα τα πιστευετε ειλικρινα αυτα που λετε; Και πιστευετε ειλικρινα οτι εσεις παντα εχετε 100% δικιο και οι αλλοι αδικο; Σοβαρα, το πιστευετε αυτο;
Αστο να παει στην ευχη του θεου βρε Vardaris....Τι περιμενεις να απαντησω σε καποιον ο οποιος διαβαζοντας ενα σχολιο μκου οπου γραφω ,επι λεξει,:""Ο στοχος ,βεβαια,δεν ειναι η ταπεινοτητα μου" και ""Δεν ειναι,φυσικα, η σημασια των κειμενων μου-τα οποια αλλωστε ειναι εξαιρετικα περιορισμενης εμβελειας"""μου απαντα:""Δεν ειστε και τοσο σημαντικος σχολιαστης "Λαμπρος Κοντος" για να ασχολειται ολοκληρη ομαδα με τους σχολιασμους σας"".Τι να απαντησω ,λοιπον ; Οτι ενω εγω ο ιδιος γραφω οτι δεν ειμαι σημαντικος και τα σχολια μου εχουν μικρη εμβελεια,ερχεσαι και μου λες οτι δεν ειμαι και τοσο σημαντικος ;Κουκλοθεατρο παιζουμε ; Μου απαντας σαν να εχω γραψει τα ακριβως αντιθετα απο αυτα τα οποια εχω γραψει ; Τι να συζητησουμε λοιπον ;Εν πασει περιπτωσει αν υπαρχει ενα πραγμα για το οποιο επαιρομαι ειναι το οτι στην ζωη μου δεν εχω ποτε συνειδητα αδικησει κανεναν ανθρωπο.Αν λοιπον δεν εισαι μελος της ,κραυγαλεα προφανους,"ομαδας" που περιγραφω,σου ζητω συγγνωμην.Ομως αν εσυ δεν ανηκεις σε αυτη την ομαδα αυτο δεν σημαινει οτι η ομαδα δεν υπαρχει.Μερικους απο τους λογους οι οποιοι καταδεικνυουν την υπαρξη της τους παρεθεσα σε προηγουνα σχολια μου.Αστο,λοιπον,να παει στο καλο.Και,αν σου ειναι δυνατον,συγκρατησε δυο πραγματα.Πρωτον οτι εγω δεν εχω ΠΟΤΕ "επιτεθει"πρωτοβουλα και απροκλητα σε κανενα σχολιαστη.αντιθετα δεχομαι συνεχεις ,και παντελως απροκλητες,επιθεσεις.Και,δευτερον,οτι ακομη και οταν υποχρεουμαι να απαντησω στις απαραδεκτες προκλησεις και υβρεις καποιων,δεν αναταποδιδω ΠΟΤΕ τις υβρεις.Προς κανεναν.Ουτε καν προς τους ιδιους τους υβριστες μου.Απλα διατυπωνω τις σκεψεις και τα συμπερασματα μου.Τεκμηρωμενα και κοσμια.Τιποτε αλλο.Νομιζω οτι οι διαφορες εμου και "των αλλων"ειναι τοσο κραυγαλεες ωστε δεν χρειαζεται να πω τιποτε αλλο.Καλη σου νυχτα.
Εγώ προσωπικά συγκινήθηκα. Το έκανε γιατί είναι περήφανη και αγαπάει την πατρίδα της σε αντίθεση με τους κουστουμάτους που καθυστερούσαν ή δεν πήγαν ώστε να μην βραχεί η κάλτσα ή πάρει νερό το δερμάτινο παπούτσι τους. Και εγώ κουστούμι φοράω στην δουλειά, για να μην θεωρηθεί ότι έχω κάτι με το ντύσιμο, το πρόβλημα μου είναι με τους θεσμούς και κυρίως τους απάτριδες.Μακάρι όλα Ελληνόπουλα (αλλά και μεγαλύτεροι, είτε νεοελληναράδες φραπεδιάρηδες είτε αριστερών πεποιθήσεων) να μπορούσαν να πάρουν τέτοια μαθήματα σεβασμού και αγάπης προς την πατρίδα. Ναι, το παιδάκι βράχηκε αν και φαίνεται ότι φορούσε αδιάβροχο. Μέχρι να εμφανιστεί στο κέντρο του πλάνου κάπου και εγώ είπα, "μα τι κάνει, τρελή είναι;" αλλά όταν είδα το παιδί να κρατάει την σημαία και κάθισα να αναλογιστώ γιατί το έκανε, άλλαξα γνώμη.Υπήρξα και εγώ παιδί κάποτε, παίζαμε τότε μπάλα και μπάσκετ στις αλάνες και στα τσιμέντα υπό βροχή, γλιστράγαμε, πέφταμε, χτυπάγαμε και ακούγαμε το κατσάδιασμα όταν επιστρέφαμε σπίτι. Δεν πάθαμε τίποτα, απεναντίας διασκεδάζαμε πολύ περισσότερο απ' ότι αντίστοιχα η σημερινή νεολαία ή παιδιά ίδιας ηλικίας με αυτό του βίντεο. Οι φιλίες, ήταν επίσης πολύ στενότερες από αυτό που είναι σήμερα. Έχουμε γίνει τόσο μυγιάγκιχτοι πλέον, ώστε ρίχνει λίγο βροχή ή 1 πόντο χιόνι στην Αθήνα και από τα δελτία ειδήσεων μέχρι τον τελευταίο τσατσάρα (βλ. μαλλί) με Allstar-άκι, κάνουν λες και ήρθε η συντέλεια του κόσμου λέμε. Δεν είπα να γίνουμε Σπαρτιάτες (άλλωστε Αθηναίος είμαι) αλλά ρε παιδί μου, κουλάρετε λίγο με τον υπερπροστατευτισμό και κυρίως με την απαξίωση όταν κάποιος, πάει να περάσει ένα μήνυμα όπως το παραπάνω.