Σκληρή επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Σκληρή επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα για τη γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter
Ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν με τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου - Nikos Libertas / SOOC
4

Οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα, Παυλόπουλου και του Αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν που έγιναν την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα και αφορούσαν τη γενοκτονία των Αρμενίων, προκάλεσαν την σφοδρή και αιφνιδιαστική επίθεση της τουρκικής πλευράς.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα [...] εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».

Επιπρόσθετα, το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί γενοκτονίας ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.

Επισημαίνει δε ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
παραμυθια δεν υπηρχαν εθνη ή εθνοτητες τοτενες. ειμαι σιγουρος οτι καποιο σχολικο βιβλιο στην τουρκια θα τα εξηγει αυτα καλα (οι τουρκοι δεν εχουν προβλημα τους εφτιαζε ο κεμαλ το 23). μπορουμε να παρουμε τεχνογνωσια και απο εκει.
Αν δεν ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας -καθόλου απίθανο- αυτή θα είναι η πρώτη είδηση που διαβάζω με το όνομα του και δεν είναι κάποια βλακεία που έκανε!Το λες και βελτίωση εδώ που φτάσαμε
ο τσιπρας ειναι μανουλα σε δηλωσεις για εσωτερικη καταναλωση. να παει να τις κανει αγκυρα να δουμε.btw το τουρκικο κρατος εχει αποψη για την ιστορια και την κυρησει και "παρανομη". Να του σκεφτουν αυτο στον Συριζα αυτος ο Καλυβας πολυ σκαλιζει την περιοδο του εμφυλιου. (δεν σημαινει οτι συμφωνω) Περα απο το τρολινγκ απο τα λουμπεν.τβ, και τα σοσιαλμυδια μποτς του Συριζα ισως να παρουν τεχνογνωσια απο τους Τουρκους.