Τι γνώμη έχουν οι μουσουλμάνοι για το Ισλαμικό Κράτος;

Τι γνώμη έχουν οι μουσουλμάνοι για το Ισλαμικό Κράτος; Facebook Twitter
2

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τράμπ στον απόηχο του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο - που πιθανότατα συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος- δήλωσε πως θα πρέπει να απαγορευθεί η είσοδος όλων των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ μέχρι «να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε το πρόβλημα».

Εμπλέκοντας εμμέσως κάθε οπαδό του Ισλάμ στο μακελειό της Καλιφόρνια, ο Τράμπ έφερε στο προσκήνιο μία δημοφιλή άποψη που κυριαρχεί μεταξύ των Αμερικανών και θέλει το ISIS να απολαμβάνει ευρεία υποστήριξη μεταξύ του μουσουλμανικού κόσμου.

Η πραγματικότητα είναι όμως πως οι μουσουλμάνοι έχουν μάλλον μια σχεδόν καθολική αρνητική άποψη απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος και τις προθέσεις του.

Ο δημοσιογράφος Max Galka προσπάθησε να ερευνήσει το ποσοστό των μουσουλμάνων που πρόσκεινται θετικά απέναντι στο ISIS και ανακάλυψε πως αυτοί αποτελούν μόλις το 15% επί του συνόλου του μουσουλμανικού κόσμου.

Η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά υποστηρικτών - εκτός της Συρίας που διαθέτει τα υψηλότερα - είναι η Νιγηρία με μόλις το 14% του πληθυσμού της να ομολογεί πως τρέφει θετικά αισθήματα απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος.

Στο Λίβανο, όπου η έρευνα πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά από ένα μεγάλο χτύπημα των τζιχαντιστών, το 99% απάντησε ότι δεν βλέπει ευνοϊκά το Ισλαμικό Κράτος.

Στο Ιράκ, τη γενέτειρα του ISIS, μόλις το 5% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι υποστηρίζουν την εξτρεμιστική οργάνωση, την ίδια ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους κατοίκους της Σαουδικής Αραβίας αγγίζει το 4%, παρά την κριτική που ασκείται στη χώρα παγκοσμίως για την ενεργή υποστήριξη που παρέχει στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: Independent

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Εντελώς παραπλανητική έρευνα με την οποία τυχαία παρακάμπτονται βασικά στοιχεία στατιστικής ή σκοπίμως παραγνωρίζονται. Κατ αρχάς η Νικηρία είναι κατά το ήμισυ χριστιανική. Άρα το 14% εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων. Επίσης ο μισός Λίβανος είναι χριστιανικός και ο άλλος μισός έντονα σιιτικός, εξ ου και η Χεσμπολάχ. Άλλωστε κινδυνεύει άμεσα από το Daech αφού γειτνιάζουν. Άν θέλουν οι ερευνολόγοι να διαχωρίσουν τους μουσουλμάνους από τους τρομοκράτες ας προσεγγίσουν Σουνίτες Τουρκίας και Ευρώπης. Αλλά και πάλι ίσως αυτοί να ντραπούν να παραδεθχούν ότι είναι φίλα κείμενοι.