Μια μυστηριώδης λεπτομέρεια στην Πυραμίδα του Χέοπα τραβάει τα επιστημονικά βλέμματα

Μια μυστηριώδης λεπτομέρεια στην Πυραμίδα του Χέοπα τραβάει τα επιστημονικά βλέμματα Facebook Twitter
5

 

Μια μυστηριώδης λεπτομέρεια στην Πυραμίδα του Χέοπα τραβάει τα επιστημονικά βλέμματα Facebook Twitter

Κάτι «μυστήριο» που κρύβεται πίσω από τα τείχη της Πυραμίδας της Γκίζας, ηλικίας 4,5 χιλιάδων ετών,  αποκάλυψαν οι θερμικές κάμερες.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια «εντυπωσιακή ανωμαλία» πίσω από τον τοίχο που, όπως δήλωσε ο Mehdi Tayoubi, ιδρυτής του Ινστιτούτου Διατήρησης της Κληρονομιάς και Καινοτομίας που εδρεύει στο Παρίσι, «βρίσκεται ακριβώς στο επίπεδο του εδάφους».

 Η μυστηριώδης ανωμαλία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πυραμίδας, επίσης γνωστή ως η Πυραμίδα του Χέοπα, όπως μπορεί να δει κανείς σε αυτή την εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός.

Μια μυστηριώδης λεπτομέρεια στην Πυραμίδα του Χέοπα τραβάει τα επιστημονικά βλέμματα Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Ηuffington Ρost οι σαρώσεις έγιναν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και της νύχτας.  «Έχουμε αρκετές υποθέσεις για αυτή την ανωμαλία, αλλά κανένα συμπέρασμα προς το παρόν", δήλωσε ο Tayoubi.

Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος Υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ ελ Νταμάτι είπε ότι κι αυτός έχει διάφορες υποθέσεις, αλλά θα ήθελε να κάνει περισσότερη έρευνα πριν από την αποκάλυψη τους.

Από την πλευρά της η αιγυπτιολόγος Μπεθ Αν Τζούντας τόνισε ότι είναι λογικό που η ανωμαλία αυτή βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πυραμίδας, καθώς αυτό ήταν από πολλές απόψεις το "επίκεντρο" της πυραμίδας, με αρκετούς σημαντικούς ναούς και τάφους που βρίσκονται σε εκείνη την πλευρά.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η θερµογραφία είναι µία µέθοδος µε την οποία ανιχνεύουµε τις θερµοκρασίες που αναπτύσσονταιστις επιφάνειες διαφόρων υλικών. Με την µέθοδο αυτή προσδιορίζουµε και ερµηνεύουµε τιςθερµοκρασιακές διαφορές που εµφανίζονται στα υλικά και στην κατασκευή εν γένει και εξάγουµεσυµπεράσµατα ως προς την ορθή θερµική θωράκισή της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η κόκκινη περιοχή είναι πιο θερμή από τις τριγύρω, πράγμα που σημαίνει, πως υπάρχει διαρροή θερμού αέρα από το εσωτερικό της πυραμίδας προς τα έξω.Ελπίζω να βοήθησα :)
Υποθέτω, ότι η κατανομή +/- 2 βαθμοί θα ήταν φυσιολογικό για τοίχο (μωβ έως και γαλάζιες περιοχές). Αλλά εδώ φαίνεται +3/+5 βαθμοί απο το ψυχρότερο σημείο (οι πράσινες έως και κόκκινες περιχές) πράγμα που σημαίνει ότι κάτι απο πίσω (;) "ζεσταίνει" τον τοίχο!