Ρουμανία: Παραιτείται ο Πρωθυπουργός, λόγω των νεκρών σε νυχτερινό κέντρο

Ρουμανία: Παραιτείται ο Πρωθυπουργός, λόγω των νεκρών σε νυχτερινό κέντρο Facebook Twitter
1

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα θα παραιτηθεί εντός της ημέρας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Λίβιου Ντράγκνεα.
   
Μετά την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι, που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη ρουμανική πρωτεύουσα, ζητώντας την παραίτηση του Βίκτορ Πόντα και του υπουργού Εσωτερικών Γκάμπριελ Οπρέα.

Από τη φωτιά στο νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι το περασμένο Σάββατο έχασαν τη ζωή τους 32 άτομα ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 160.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προκλήθηκε πανικός όταν σημειώθηκε έκρηξη στην έναρξη ενός σόου με πυροτεχνήματα και στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα.

Πάντως η συγκεκριμένη τραγωδία ήταν μάλλον το τελικό χτύπημα στον Πόντα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες και δικάζεται για πλαστογραφία, για συνέργεια σε φοροδιαφυγή και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος την εποχή που ασκούσε τη δικηγορία, μεταξύ 2007-2011.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ποσο μικροι και τελευταιοι ειμαστε τελικα η συνειδητοποιηση οδηγει σε καταθλιψη και εμεις εδω ο φιλης μπορει να λεει οτι κουτουραδα θελει και να συνεχιζει να ειναι υπουργος μονο στο ελλαδισταν της δευτερης συμ-φορας αριστερα πρεπει να ειστε εθνικα υπερηφανοι οσοι τον ψηφισατε μπραβο και παλι μπραβο !!!!