Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα

Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα Facebook Twitter
1

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών που έδωσε στο κόμμα του της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ποσοστό σχεδόν 50%.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού προσευχήθηκε σε τέμενος της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν είπε ότι ο λαός ψήφισε υπερ της σταθερότητας και της ενότητας έπειτα από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στις εκλογές του Ιουνίου.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων το κόμμα του Ερντογάν λαμβάνει 49,3% και 316 έδρες, εξασφαλίζει δηλαδή αυτοδυναμία αλλά δεν έχει τις απαιτούμενες έδρες για να αλλάξει το σύνταγμα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα 25,4% και 134 έδρες, το Εθνικιστικό κόμμα  12% και 41 έδρες και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικών κόμμα 10,5% και 59 έδρες, περισσότερες από τους εθνικιστές λόγω εκλογικού συστήματος.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια