Σπάνιες τίγρεις εμφανίστηκαν ξανά σε περιοχές της Ασίας

Σπάνιες τίγρεις εμφανίστηκαν ξανά σε περιοχές της Ασίας Facebook Twitter
Τίγρεις Σιβηρίας. (Φωτ.: Michael Nichols/National Geographic)
2

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ο πληθυσμός της τίγρης που είναι είδος απειλούμενο με αφανισμό παγκοσμίως έχει αρχίσει και ανακάμπτει χάρη σε αυστηρές κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην Ινδία, την Ταϊλάνδη και τη Ρωσία.

Υπάρχουν έξι εναπομείναντα υποείδη τίγρης που ζουν σε δεκατρείς ασιατικές χώρες, ενώ ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί συνολικά κατά 93%. Σύμφωνα με το National Geographic, στα εθνικά πάρκα της Ινδίας όπου κατοικούν, έχουν τεθεί σε εφαρμογή ισχυρά μέτρα κατά της λαθροθηρίας, αστυνομική επίβλεψη και επιστημονική παρακολούθηση καθώς και εθελοντική απομάκρυνση των ανθρώπων μακριά από τις κατοικίες των άγριων ζώων, μέτρα που βοηθούν τις τίγρεις να αυξήσουν εκ νέου τους πληθυσμούς τους.

Τίγρη Βεγγάλης (Φωτ.: Michael Nichols/National Geographic)Στη Ρωσία αντίστοιχα, οι κυβερνητικές αρχές σχεδιάζουν νέο νόμο που έχει αναγάγει τη μεταφορά, πώληση και κατοχή απειλούμενων ειδών σε ποινικό αδίκημα. Επίσης, προσπαθούν να διασφαλίσουν τους δρόμους μεταξύ Ρωσίας και Κίνας που χρησιμοποιούν οι τίγρεις για να ταξιδεύουν και να αναπαράγονται.

Στους Εθνικούς Δρυμούς της Ταϊλάνδης, τα μέτρα κατά της λαθροθηρίας έχουν επίσης γίνει πολύ αυστηρά, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης μέχρι και πέντε ετών σε παραβάτες που συνελήφθησαν πρόσφατα. Έκτοτε δεν έχουν καταγραφεί παρόμοια κρούσματα.

Ωστόσο, οι περιβαλλοντολόγοι κάνουν λόγο για φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα του αφανισμού των ειδών του φυσικού περιβάλλοντος, εξαίροντας την ανάγκη για αυστηρά μέτρα αναφορικά με όλα τα είδη. Η ανάκαμψη της τίγρης στις χώρες που έλαβαν τέτοια μέτρα αποδεικνύει ότι πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες παρόμοιες τακτικές και ότι ακόμα και τα απειλούμενα είδη δεν είναι καταδικασμένα. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια