Η Μπέττυ Μπαζιάνα απαντά στα σχόλια και την κριτική για το διορισμό της στο Πανεπιστήμιο

Η Μπέττυ Μπαζιάνα απαντά στα σχόλια και την κριτική για το διορισμό της στο Πανεπιστήμιο Facebook Twitter
29

Απαντήσεις στις επικρίσεις και τα σχόλια για τον διορισμό της ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Real News.

«Ας κριθώ γι' αυτό που είμαι και γι' αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα», δηλώνει σύμφωνα με την εφημερίδα η κα Μπαζιάνα η οποία προσθέτει πως δεν θα μπορούσε α σταματήσει την εργασία της εξαιτίας του αξιώματος του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια και πάντα σύμφωνα με τη Real News δηλώνει πως το θεωρεί τιμή που ένα ΑΕΙ την επέλεξε να διδάξει "γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά".

Αναφερόμενη και πάλι στον Αλέξη Τσίπρα φέρεται να δηλώνει πως «τα αξιώματα εκπίπτουν κάποια στιγμή. Έτσι θα γίνει και με τον σύζυγό μου. Μέχρι τότε ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας».

Απαντώντας σε όσους την κατηγορούν πως δέχτηκε τη θέση ενώ ήδη εργαζόταν, και πως θα μπορούσε αυτή να δοθεί σε έναν άνεργο, δήλωσε πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση συγκεκριμένα τυπικά προσόντα. 

29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Κάποτε σε αυτή τη χώρα ας καταλάβουμε ότι και οι άνθρωποι που ανεβαίνουν στην εξουσία, περιβάλλονται από οικογένειες και ανθρώπους οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν μια παιδεία, μια καριέρα, μια ΖΩΗ. Γιατί τέτοια καχυποψία; Και φυσικά αλίμονο στην κα Μπαζιάνα αν τύχει και κάνει κάποιο λάθος στη σταδιοδρομία της...Δεν κοιτάμε λιγάκι τα του οίκου μας λέω εγώ κ να αφήσουμε τους άλλους ήσυχους;
Το θέμα δεν είναι αν πήρε την θέση κάποιου άλλου ή όχι. Το θέμα είναι ότι θα πληρώνεται χωρίς να πατάει πόδι εκεί, όπως έκανε παλιότερα αντίστοιχα η "γιατρός" Νατάσσα επειδή είναι γυναίκα πρωθυπουργού εν ενεργεία. Όποιος επιχειρεί να δικαιολογήσει την σύζυγο του Τσίπρα, εθελοτυφλεί εσκεμμένα.
Αμάν και εμείς δεν ξέρουμε τι θέλουμε.Κατηγορούμε τους πρωθυπουργούς σαν ανεπάγγελτους και τις γυναίκες τους επειδή δουλεύουν.Τι θέλετε να την τραβάει στα ταξίδια όπως την Μαρίκα.Είναι κακό που παίρνουν άξιες κοπέλες όπως την Νατάσα Καραμανλή από σχολή νηπιαγωγών Καρδίτσας (δύο χρόνια) κατάφερε να τελειώσει στο τσακ μπαμ την Ιατρική και να πάρει και το διδακτορικό της. Υ.Γ Αυτή τουλάχιστον είχε πάρει όλα τα τυπικά προσόντα πολύ πριν βγει ο συν βίος της πρωθυπουργός.
Να θυμίσω ότι η Νατάσα πήρε πρώτα το διδακτορικό από την ιατρική και μετά το πτυχίο. Και πες άντε, το καταπίνω αν είχε προσόντα, αλλά ούτε ένα μεταπτυχιακό σε σχετικό αντικείμενο δεν είχε.
Πάντα έιχα την απορία γιατί αυτά τα τρομακτικά της προσόντα αναδείχτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα προηγούμενα χρόνια.Κανένας Συριζαίος που κόπτεται για το τι πρέπει να κάνει η γυναίκα του πρωθυπουργού θα μου εξηγήσει?
Χωρίς να θέλω να τη δικαιολογήσω, συνήθως όλα αυτά τα προσόντα δε μαζεύονται σε 4-5 χρόνια, εκτός αν είσαι μεγαλοφυία, αλλά κάπου μετά τα 30-35 τα έχεις λόγω σπουδών, οπότε και αναδεικνύονται. Θέλεις λίγα χρονάκια για πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, εργασία στο πανεπιστήμιο, δημοσιεύσεις κτλ. Κατά τα άλλα, αν πήρε τη θέση απλά και μόνο επειδή είναι γυναίκα Τσίπρα, στερώντας την έτσι από κάποιον με τα ίδια ή καλύτερα προσόντα δεν έχω λόγια.
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Το timing της αίτησης με χαλάει και με υποψιάζει απίστευτα. Μου θυμίζει Νατάσα με τυπικά προσόντα, που απλά παρακάμφθηκε η σειρά γιατί είναι Νατάσα (aka σύζυγος πρωθυπουργού).
«Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο και παρέμεινε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του ΟΤΕ και ξεκινώντας διδακτορική διατριβή. ο θέμα της διδακτορικής διατριβής της ήταν "Αρχιτεκτονικές Ελέγχου και Τεχνικές Μετάδοσης για τη Βελτιστοποίηση της Απόδοσης Οπτικών WDM Δικτύων". Όμως τελικά ήρθε σε αντιπαράθεση με τον επιβλέποντα καθηγητή της, τον οποίο κατηγόρησε ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της, προσφεύγοντας το 2003 στη Δικαιοσύνη, με δικηγόρο την Ζωή Κωνσταντοπούλου, και [αρχικά] δικαιώθηκε. Τ.Σύμφωνα με τον επιβλέποντα καθηγητή της κ. Λυμπερόπουλο, αυτός προσέφυγε στο Εφετείο Πατρών κατά της πρωτόδικης απόφασης, το οποίο τελικά τον δικαίωσε και υποχρέωσε την κυρία Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμηση που υπέστη.» Πηγή: www.lifo.gr
δεν διορίστηκε. Συμβασιούχος με ελάχιστα χρήματα προσλήφθηκε. Αν ήταν να χρησιμοποιήσει τον σύζυγό της θα ήταν συμβασιούχος στο ΕΜΠ ή στο ΕΚΠΑ ή τουλάχιστον στο ΑΠΘ και όχι στην κωλοπετεινίτσα. Οι συνυποψήφιοί της ήταν καλύτεροι; Οι δημοσιογράφοι που κάνουν έρευνα αυτό πρέπει να απαντήσουν.Το ότι ο Τσίπρας κάνει κωλοτούμπες επιπέδου Μελισσανίδη δεν σημαίνει ότι αυτή η γυναίκα πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο της συζύγου.
Καλά μην δένεις κόμπο και ότι ακους,ειδικα από τους πρυτάνεις τα σημερινα χρόνια 3.500 για θέση καθηγητή είναι μεγάλο ποσό για να είναι αληθινο,φετος αποφοιτησα οπότε η γκρίνια κάποιων καθηγητών μας είναι ακόμα πολύ φρέσκια στην μνήμη μου
Κοπέλα είμαι. Φυσικά και χτυπάει άσχημα η σύμβαση της λόγω της θέσης της ως σύζυγος πρωθυπουργού και τη χρονικής στιγμής που γίνεται αλλά μη φτάνουμε στο άλλο άκρο λέγοντας οτι θα παίρνει 3500 το μήνα για μη μόνιμη θέση κιόλας. 583 είναι το ποσό. Τώρα οτι μπορεί να γίνει μόνιμη και εμείς πάλι να είμαστε τα κορόιδα,υπάρχει σαν πιθανότητα!
Αυτες οι ηλίθιες καταγγελίες του κώλου: Πως μπόρεσες να πάρεις μια θέση που θα μπορούσε να δωθεί σε έναν άνεργο".Πώς μπόρεσες να φας δεύτερο πεϊνιρλί ενώ θα μπορούσε να το φάει ένας πεινασμένος.Πως μπορείς και φοράς παπούτσια ενώ έξω κυκλοφορούν ξυπόλητοι.Καλά έκανε και την πήρε την θέση μικροπρεπείς και ανόητοι, που τοποθετείτε τον κόσμο σύμφωνα με τα δικές σας ικανότητες και τα δικά σας μέτρα.Είσαι γυναίκα πρωθυπουργού, ντύσου για καμιά φιλανθρωπική δεξίωση και μοίραζε χαμόγελα να φανείς χαριτωμένη για να χαρούν οι μίζεροι.
Έχεις απόλυτο δίκιο στη λογική σου, αλλά μην ξεχνάς πως είναι γυναίκα ενός ανθρώπου που έγινε προθυπουργός χώρας λέγοντας πως 7000 άνθρωποι αυτοκτόνησαν λόγω μνημονίου, αλλά τώρα με το δικό του μηδενίστηκαν προφανώς οι αυτοκτονίες 'ίσως και τα ατυχήματα. Λαϊκισμό πούλησαν, λαϊκισμό θα πάρουν. Έτσι δεν εκπαίδευσαν τον λαό; Να συγκρίνει τα ασύγκριτα; Να βρίσκει εχθρούς εκεί που οι άλλοι λαοί βλέπουν ανταγωνιστές; Να βλέπει ρετσινιά εκεί που άλλοι βλέπουν αριστεία; Να βλέπει διαπραγμάτευση εκεί που όλοι βλέπουν χρονοτριβή;Να βλέπει τη Ζωή αγωνίστρια αντί φασίστρια;Η μικροπρέπεια που δικαίως καταδικάζεις έχει μπολιάσει στον νεοέλληνα που έμαθε πως ότι δεν έχει κερδίσει, κάποιος σίγουρα του το *έκλεψε.http://www.lifo.gr/now/politics/76466?comment=1538785#1538785
Αν αυτά τα τυπικά προσόντα (που χρειάζονται για τις προσλήψεις στα ΑΕ) δεν συμπεριλαμβάνουν και το επώνυμο το συζύγου σας τότε έχετε δίκιο να αντιδράτε στα δημοσιεύματα. Αν, όμως, έχει παίξει έστω και ελάχιστο ρόλο το ότι είστε η γυναίκα του πρωθυπουργού τότε.....
"Απαντώντας σε όσους την κατηγορούν πως δέχτηκε τη θέση ενώ ήδη εργαζόταν, και πως θα μπορούσε αυτή να δοθεί σε έναν άνεργο, δήλωσε πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση συγκεκριμένα τυπικά προσόντα".Χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη αδυναμία στην συγκεκριμένη κυρία, επίσης τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε. Δεν γίνεται να μην κοιτάξει κανείς την καριέρα του γιατί άλλοι είναι άνεργοι. Επίσης, να υποθέσω ότι φεύγοντας από εκεί που διδάσκει αυτή τη στιγμή, η θέση μένει ανοιχτή και κάποιος άλλος θα την πάρει. Ας μην λέμε ό,τι θέλουμε...
Έχεις απόλυτο δίκιο hypatia και εσύ και οι 200 αναγνώστες που ψήφισαν ναι. Ψάχνω να βρω και τα σχόλια σας για την περίπτωση της Νατάσα ς αλλά για κάποιο λόγο δεν τα βρίσκω. Α συγνώμη αυτή ήταν σύζυγος δεξιου πρωθυπουργού
Απάντηση που θυμίζει τόσο έντονα εκείνο το template με πολιτικές ατάκες όπου οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Το είχατε ανεβάσει και στη lifo αν θυμάμαι καλά. Για να μη ξεχνιόμαστε, δεν έλειψε και η απαραίτητη δόση αλαζονείας ("το θεωρεί τιμή που ένα ΑΕΙ την επέλεξε να διδάξει "γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά".)