Στο Α.Τ. Κυψέλης ο Λαφαζάνης, απαιτεί την απελευθέρωση Καλφαγιάννη

Στο Α.Τ. Κυψέλης ο Λαφαζάνης, απαιτεί την απελευθέρωση Καλφαγιάννη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ/STR
2

Στο ΑΤ Κυψέλης βρέθηκε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, συμπαραστεκόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Λ. Καλφαγιάννη, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης για παράνομη εκπομπή της ΕΡΤ Open.

Εκτός από τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος έσπευσε στο ΑΤ Κυψέλης, λίγο αργότερα κατεύθασε και ο κ Λαφαζάνης. Σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά συνεργεία ο κ Λαφαζάνης ζήτησε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες, τονίζοντας πως είναι θέμα δημοκρατίας. «Από εκεί έχουν περάσει οι πάντες, ακόμη και ο πρωθυπουργός να μιλήσουν και κανείς δεν διανοήθηκε να κινήσει διαδικασίες κλεισίματος» τόνισε ο κ Λαφαζάνης και συνέχισε λέγοντας «Το ατόπημα είναι μεγάλο σε βάρος της δημοκρατίας». Κληθείς να απαντήσει τι εξυπηρετεί η ΕΡΤopen εφόσον η ΕΡΤ άνοιξε, σχολίασε πως υπάρχουν χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί παράνομοι και πως δεν θα πρέπει να μας πειράζει η ΕΡΤopen.

Μάλιστα εκτός από τις δηλώσεις Λαφαζάνη, η ΛΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη των τεσσάρων συλληφθέντων της ΕΡΤopen.

Δε πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ , του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN.

Οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ERTOPEN.

Στο πλευρό του κ Καλφαγιάννη τάσσεται και η ΑΔΕΔΥ με επιστολή της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα σύλληψη του Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του Ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της «ERTOPEN» από τη συχνότητα 106,7. Οι δύο συνδικαλιστές, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, βρίσκονταν στο πομπό της ERTOPEN στο Γαλάτσι την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, για να μην οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους.
Καλεί, τέλος, τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και την Κυβέρνηση να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τέλος, αιχμές προς τη νεοσύστατη κυβέρνηση αφήνει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
σχολίασε πως υπάρχουν χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί παράνομοι και πως δεν θα πρέπει να μας πειράζει η ΕΡΤopen. Πηγή: www.lifo.grΤο παραθέτω χωρίς περαιτέρω σχόλιο