Ένα εκατομμύριο δολάρια για ένα ζευγάρι ρουμπινί γοβάκια

Ένα εκατομμύριο δολάρια για ένα ζευγάρι ρουμπινί γοβάκια Facebook Twitter
1

Ένα εκατομμύρια δολάρια προσφέρει ως αμοιβή, άγνωστος συλλέκτης, για τα ρουμπινί γοβάκια της Τζούντι Γκάρλαντ στον Μάγο του Οζ.

Πρόκειται για έναν ανώνυμο συλλέκτη από την Αριζόνα, ο οποίος δίνει αυτά τα χρήματα σε όποιον δώσει πληροφορίες για το που μπορεί να βρίσκονται.

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την ημέρα που κλάπηκαν. Το 2005, στο μουσείο Τζούντι Γκάρλαντ στο Grand Rapids του Μίτσιγκαν, ένας άγνωστος μπήκε κατά τη διάρκεια της έκθεσής τους, σπάζοντας ένα παράθυρο του μουσείου και φεύγοντας έχοντας ως λεία μόνο τα γοβάκια. Τα γοβάκια ήταν προσωρινό δάνειο του ιδιώτη συλλέκτη Michael Shaw προς το μουσείο

Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες του συλλέκτη η κλοπή αυτή, καθώς τα παπούτσια είχαν χρησιμοποιηθεί για να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά ασθενή από AIDS, καθώς και για τα παιδιά με σύνδρομο Down.

Δέκα χρόνια μετά την κλοπή τα παπούτσια εξακολουθούν να αγνοούνται. Σήμερα, η αξία τους εκτιμάται ανάμεσα στα 2-3 εκατομμύρια.

Τα κόκκινα γοβάκια με παγιέτες της Τζούντι Γκάρλαντ είναι από τα πιο διάσημα και δημοφιλή παπούτσια στην ιστορία του κινηματογράφου.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια