Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν πως οι συνομιλίες θα εντατικοποιηθούν

Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν πως οι συνομιλίες θα εντατικοποιηθούν Facebook Twitter
3

Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η αποψινή τριμερής συνάντηση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της ΕΕ και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η κα Μέρκελ και ο κος Ολάντ δεν θα προβούν σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το ReutersΤσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν πως οι συνομιλίες πρέπει να εντατικοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Πρώτη από την αίθουσα αποχώρησε η κα Μέρκελ και σχεδόν 20 λεπτά αργότερα ακολούθησε ο κος Ολάντ.

Οι τρεις ηγέτες, σύμφωνα και με τις κυβερνητικές πηγές από το Μαξίμου, συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφορών που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος.

Ωστόσο μετά τη συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέβη στην αίθουσα τύπου προκειμένου να κάνει δηλώσεις στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους. O πρωθυπουργός ανέφερε πως το κλίμα ήταν πολύ καλό όπως πάντα και σχολίασε πως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται πως πρέπει να δοθεί μια λύση." Απόψε προσπαθήσαμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές" ανέφερε ο πρωθυπουργός και αποχώρησε χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής συναντήθηκε με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και αύριο.

Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν πως οι συνομιλίες θα εντατικοποιηθούν Facebook Twitter

Νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt έγραφε πως για την Καγκελάριο της Γερμανίας η διάσωση της Ελλάδας είναι κορυφαία προτεραιότητα και πως η Μέρκελ είναι περισσότερο από ποτέ αποφασισμένη να συμβάλλει στην διάσωση της Ελλάδος.


Στο θέμα αυτό, γράφει η εφημερίδα, έχει διαφορετική άποψη από τον υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε ενώ είναι στην ίδια γραμμή με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζ. Γκάμπριελ. Αυτός είναι και ο λόγος που συζήτησε με τον Γκάμπριελ και όχι με τον Σόιμπλε το θέμα της Ελλάδος στη καγκελαρία για να υπάρχει κοινή γραμμή στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή .


Η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Αθήνα είναι κορυφαία προτεραιότητα της, γράφει η εφημερίδα και στο θέμα αυτό χρειάζεται τον Γκάμπριελ περισσότερο από ποτέ .


Φαίνεται ότι Μέρκελ και Σόιμπλε δεν ενεργούν από κοινού, γράφει η εφημερίδα, αλλά είναι σε συνεννόηση με τον Γκάμπριελ, όπως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

Πολιτική / Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πόσο ακόμα να εντατικοποιηθούν αυτές οι συζητήσεις? Μετά από κάθε συνάντηση ο Τσιπρέας (από το Τσίπρας και το Αντρέας) λέει ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική κι έγινε σε καλό κλίμα. Άντε να δούμε