Κυβερνητικός εμφύλιος: Με σφοδρή επίθεση απαντά η Kωνσταντοπούλου στον Πανούση

Κυβερνητικός εμφύλιος: Με σφοδρή επίθεση απαντά η Kωνσταντοπούλου στον Πανούση Facebook Twitter
14

Σε "πόλεμο" μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάννη Πανούση εξελίσσεται πλέον το περιστατικό με την απαγόρευση εισόδου των ΜΑΤ στην τουαλέτα του Κοινοβουλίου.

Η πρόεδρος της Βουλής απάντησε απόψε το βράδυ με ανακοίνωση στο σχόλιο του αναπληρωτή υπουργoύ Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούσης.


«Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία», είπε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.


«Δεν μπορεί να υποτιμάται -και άλλη φορά έχει συμβεί- η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη», τόνισε.


Από το γραφείο της Προέδρου της Βουλής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Βουλή, με πρωτοβουλίες της Προέδρου της, έχει σε αυτήν την περίοδο αναλάβει δράση σε μείζονα ζητήματα διεκδίκησης δικαιωμάτων του λαού και του δημοσίου και διαλεύκανσης υποθέσεων που κάποιοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν:

  • Συστήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του Χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του και εντός των επομένων ημερών (17-18 Ιουνίου 2015) θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά της συμπεράσματα, αλλά και θα προβεί σε ακροάσεις προσώπων (11 και 15 Ιουνίου 2015). Την Επιτροπή χαιρετίζει ο Ειδικός Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ με επίσημη ανακοίνωσή του και το έργο της στηρίζουν προσωπικότητες, φορείς και συλλογικότητες από όλον τον κόσμο.
  • Συγκροτήθηκε και αναβαθμίσθηκε η Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, ενώπιον της οποίας προ ημερών έγινε εκτενής αναφορά στις ελληνικές αξιώσεις, που επίσημα υπολογίζονται, με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, σε ύψος ακόμη και μεγαλύτερο του ύψους του δημοσίου χρέους (278-340 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν το δημόσιο χρέος φέρεται να ανέρχεται στα 325 δισεκατομμύρια ευρώ).
  • Ανασύρθηκαν προς εξέταση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, της οποίας προεδρεύει η Πρόεδρος της Βουλής, δύο μείζονα σκάνδαλα, το σκάνδαλο Siemens και το σκάνδαλο της λΊστας Λαγκάρντ και ήδη άρχισε η εξέταση του πρώτου.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση Siemens. Ήταν, λοιπόν, απολύτως αναμενόμενο ότι θα επινοηθεί και θα κατασκευασθεί «μείζον ζήτημα» λειτουργίας της Προέδρου της Βουλής, που προεδρεύει της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Το θέμα αυτή τη φορά είχε το συγκλονιστικό περιεχόμενο «Δεν άφησε να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες της Βουλής οι άνδρες των ΜΑΤ».

Επειδή το φως της δημοσιότητας είδαν διάφορα ρεπορτάζ, καταγγελίες, διαρροές που αποδίδονται σε «κύκλους της Προέδρου» ή «κύκλους της ασφάλειας της Βουλής», διευκρινίζονται τα εξής, προς πάσα κατεύθυνση:

  • Η Πρόεδρος της Βουλής και η Βουλή δεν ομιλούν μέσω «κύκλων»
  • Μοναδική αρμόδια αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της Βουλής είναι η Φρουρά της Βουλής.
  • Η οπλοφορία οιουδήποτε προσώπου εντός του χώρου της Βουλής, πέραν των εχόντων άδεια μελών της Φρουράς, απαγορεύεται
  • Η είσοδος προσώπων στο χώρο της Βουλής πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για την Ασφάλεια και δεν εξαιρείται της εφαρμογής των κανόνων αυτών ούτε το αστυνομικό προσωπικό
  • Πρόσωπα που διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής χωρίς έλεγχο ταυτότητας και οπλοφορώντας προδήλως διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής. Αστυνομικοί οι οποίοι διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής ανά δυάδες ή και τετράδες οπλοφορώντας και χωρίς να υποβάλλονται σε έλεγχο ταυτότητας γνωρίζουν ότι διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής.


Με αυτά τα δεδομένα, τα οποία είναι γνωστά και συνομολογημένα από το αρμόδιο Υπουργείο σε σχέση με τις δυνάμεις που υπάγονται στην ευθύνη του, προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι, για πολλοστή φορά, υποδαυλίζεται με δηλώσεις του αρμοδίου Αν. Υπουργού, η εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ή και διαρκείς επιθέσεις προς την Πρόεδρό του.


Η δήλωση «ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλον», που έγινε από τον Αν. Υπουργό που προΐσταται των Αστυνομικών Δυνάμεων αφ' ενός υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, που αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και μία εκ των τριών ανεξάρτητων λειτουργιών της Δημοκρατίας, αφ' ετέρου αναβιβάζει τις αστυνομικές δυνάμεις σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή και εκ τρίτου, δυστυχώς, μεταφράζεται στην πράξη αλλά και μέσω της εξειδίκευσής της ως πλήρης άρνησης σεβασμού στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις διεκδικούν να έχουν «ελευθέρας» χωρίς κανέναν έλεγχο και ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε αυτήν την περίοδο έχει εφαρμοσθεί ο νόμος ως προς όλους.


Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Aυτο λεγεται φασισμος αλλα απο την αντιστροφη μερια...Ειναι πραγματικα λυπηρο να βλεπεις και την αριστερα να πεφτει σε φασιστικες νοοτροπιες τυπου οι κακοι αστυνομικοι δεν μπορουν να μπαινουν για μια στοιχειωδη αναγκη τους!(την τουαλετα) διοτι ειναι επικινδυνοι (!) για την ασφαλεια της βουλης...Οταν ομως μιλαμε για κομματικα στελεχη που διαμαρτυρονται μπορουν να κανουν το παγκοσμιως πρωτοτυπο και να μπαινουν στην βουλη και να βγαινουν φωτογραφιες με πανο κτλπ,σε μια κινηση μοναχα επικοινωνιακου χαρακτηρα...Αλλα ο Τσιπρας οπως εσπιρε,θα θερισει...
Μια απλά θεσμικού ρόλου θέση, έχει εξελιχθεί στο πρόσωπο που έχει μπλεχτεί και αναστατώσει τα πάντα, και κάθε μέρα βγαίνει και κάτι καινούργιο αντιφατικό...πως τα καταφέρνει,
"Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος"Στον ευατό της μιλάει;
Χιλιάδες Έλληνες αυτοκτονούν καθημερινά, οι Αμερικάνοι με την προηγμένη τεχνολογία μας χαλάνε τον καιρό γιατί δεν πληρώσαμε το ΔΝΤ και οι ηγέτες μας σφάζονται δημόσια για το σε ποια τουαλέτα θα πηγαίνουν οι αστυνομικοί! Ρε τι γίνεται στη χωρούλα μας!
Ζωιτσα εδώ ο κόσμος χάνεται και εσύ χτενίζεσαι με θεωρίες και αναλύσεις θέσμων και κολοκυθια τουμπανα. Είμαι σίγουρος ότι θα είσαι από τους λίγους της κυβέρνησης αυτής που ούτε μια τρίχα δεν θα σου ασπρισει. Επαγγελματίας πολιτικαντης από τους λίγους.Υ.Γ Συγχαρητήρια για τις επιτροπές που έχεις στήσει, μας κρατάς σε φοβερή αγωνία στο κανάλι σου να δούμε την επόμενη σου φανταστική περιπέτεια
δεν βαριέστε αγαπητέ, η Siemens και τα τσιράκια της θα κάνουν τα πάντα για να είναι στραμμένη αλλού η προσοχή μας. Τι να κάνουμε, ο καθένας θα βγάζει όπως μπορεί το μπριοσάκι του...
Καλά σου λέει ο αλαλαλουμ ρε Ζωή. Αντί να στρωθείς και να αφήσεις κανα μπάτσο να κατουρήσει τη Βουλή, κάθεσαι και μας εξηγείς τι έκανες σε λίγους μήνες δουλειάς.Εδώ είναι Ελλάδα Ζωή, και τα έργα σου δεν ενδιαφέρουν κανένα. Αυτό που μας νοιάζει είναι να σε βλέπουμε να βρίζεις στις κάμερες και μας έχεις απογοητεύσει οικτρα Ζωή.Ζημενς και -πως τη λένε την άλλη- Λαγκάρντ και κουραφέξαλα, έτσι δεν είναι ρε αλαλαλουμ;
Εσύ περίμενε να βγάλει τα πόρισματα της η εξεταστική! Πολλές φορές έχουν βγάλει ουσία . Επίσης αναφέρομαι στο γεγονός ότι η γυναίκα αυτή κάνει τα πάντα για να τη τρώμε στη μάπα καθημερινά. Στο τέλος αγαπητέ θα μείνουμε με δραχμουλα και πόρισματα.
Κατ' αρχήν συμφωνώ με τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται σε όποιον μπαίνει στη Βουλή. Αλλά η κ. Πρόεδρος τώρα το θυμήθηκε; Εδώ α) έκανε παρατήρηση στον γνωστό Ταξίαρχο στη λεωφόρο Β. Σοφίας ότι δεν άφησε τους διαδηλωτές να μπουν στη Βουλή (οι οποίοι ας σημειωθεί δεν ήθελαν να μπουν) και β) ήθελε να αφήσει τους αναρχοαυτόνομους να διαδηλώνουν μέσα στη Βουλή. Και τις δυο φορές αυτές είχε έλθει σε αντιπαράθεση με τον Πανούση. Τελικά ας αποφασίσει τι θέλει.
συνεχίζετε να αναοπαράγετ την γνωστή προπαγάνδα... α) ο επικεφαλής των διαδηλωτών απεύθυνε την φράση "δεν θέλαμε να πάμε στη βουλή αλλά πιο πάνω, στο υπουργείο" στον αστυνομικό που εμπόδιζε την πορεία τους με το επιχείρημα ότι υπήρχε πιθανότητα να εισβάλλουν στη βουλή. β) Οι συγγενείς των κρατουμένων (με ΑΚΑΛΥΠΤΑ πρόσωπα) εισήλθαν για λίγα λεπτά στο προαύλιο της βουλής και ουδέποτε μέσα στη βουλή. γ) ο υιός Μπαλτάκος εισέβαλλε στα γραφεία βουλευτών (δεν έχει καμμία σημασία οτι ανήκανε στην Χρυσή Αυγή) και τους γρονθοκόπησε χωρίς ποτέ να κινηθεί εναντίον του δίωξη. δ) η κυρία Βούλτεψη αρνήθηκε να περάσει από τον ανιχνευτή μετάλλων με το επιχείρημα "αυτή τη δουλειά θα κάνουμε όλη την ώρα;". Κάποιες στιγμές πρέπει να υπάρχουν όρια ακόμη και στην πιο χυδαία προπαγάνδα
δεν σάς διάβασα και τόσο επικριτικούς στις τελευταίες δύο περιπτώσεις. Γούστο σας και καπέλο σας βέβαι, αλλά όποιος θέλει να βγάλει συμπεράσματα, τα βγάζει...