Λευκός Οίκος: Ομπάμα και Μέρκελ συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Λευκός Οίκος: Ομπάμα και Μέρκελ συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων Facebook Twitter
EPA/PETER KNEFFEL
8

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε νωρίτερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν το ελληνικό ζήτημα στη συνάντηση που είχαν στη Γερμανία στη Σύνοδο των G7. Υπενθυμίζεται πως η η καγκελάριος δεν επιθυμούσε, έστω και ατύπως συζήτηση, για το θέμα της Ελλάδας και ήλπιζε πως θα είχε εξασφαλιστεί συμφωνία πριν αρχίσει η Σύνοδος. Ωστόσο από το Λευκό Οίκο είχε χθες διαρρεύσει πως αναμενόταν παρέμβαση του Ομπάμα προς την Μέρκελ.


Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη.


Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

Νωρίτερα η κα Μέρκελ υποδέχτηκε στο θέρετρο Ελμάου τον αμερικανό πρόεδρο με τον οποίο κάθισε στο ίδιο τραπέζι για να πιουν μπύρα στις εγκαταστάσεις που είχαν στηθεί για τη φιλοξενία της Συνόδου.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
τα παιδιά με το φτερό ξεσκονίσματος στο καπελάκι τι φάση; Η κυρία με το σεμεδάκι στον ώμο; Η Μέρκελ όποτε την καλούν, έχει ένα αυτάρεσκο ύφος, συνδυασμένο με ανεμελιά Χάιντι, τύπου ''με κάλεσαν, το βλέπεις αυτό είναι ξεκάθαρο ολαρι ολαρα''.
«Δώστε και εσείς 50 δισ. για να σωθεί (η Ελλάδα)».Μην ανησυχείτε για το ΕΚΑΣ, ούτε για τις καταθέσεις, ούτε για μισθούς ούτε για τίποτα....όλα θα πάνε καλά.
Ναι, να τις εφαρμόσουμε, αλλά ποιες μεταρρυθμίσεις; Τις δικές μας; Των δανειστών; Του mail Βαρουφάκη; Του mail Χαρδούβελη; Της αριστερής πτέρυγας; Του Καμμένου; Μπερδευόμαστε. Ξεμπερδέψτε μας παρακαλώ.