Σκουρλέτης: Σχεδόν μάταιο το ενδεχόμενο συμφωνίας σε επίπεδο τεχνοκρατών

Σκουρλέτης: Σχεδόν μάταιο το ενδεχόμενο συμφωνίας σε επίπεδο τεχνοκρατών Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EUROPEAN UNION/Christos DOGAS
2

«Σχεδόν μάταιο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο τεχνοκρατών ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. «Εδώ που έχουμε φθάσει, απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. Απαιτείται πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό», τόνισε.

«Το καινούριο στοιχείο που προκύπτει, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι όχι μόνο ότι μία μερίδα των δανειστών ζητάει πράγματα, τα οποία ζητούσαν και μέσω του "mail Χαρδούβελη". Περίπου μας λένε, μην κάνετε καμία αλλαγή, γύρω από αυτό που θα έλεγε κανείς "μνημονιακό καθεστώς και κεκτημένο". Αυτό το έλεγαν ακροθιγώς και τα τελευταία εικοσιτετράωρα ακούγεται μετ' επιτάσεως. Υπάρχει μία παράλογη εμμονή στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων, ζητήματα που -όπως καταλαβαίνουν όλοι-, δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο. Δεν επηρεάζουν την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της», ανέφερε ο υπουργός.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι οι δανειστές ταυτοχρόνως βάζουν και θέματα ομαδικών απολύσεων, τη 13η σύνταξη και τον κατώτατο μισθό, καθώς και για τις συντάξεις, συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών.

«Αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ώρες -που τα είχαμε ακούσει και τις προηγούμενες εβδομάδες-, ουσιαστικά οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: ότι εδώ που έχουμε φτάσει, ματαιοπονούμε, θα έλεγε κανείς, το να καθόμαστε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με ένα χαρτί και ένα μολύβι και να συζητάμε πάνω από συγκεκριμένες προτάσεις... Αυτό το οποίο απαιτείται σήμερα είναι να υπάρξουν πολιτικές προσεγγίσεις εκατέρωθεν. Αν, δηλαδή, οι δανειστές μας θέλουν να υπάρξει μία λύση, η οποία δεν θα είναι ένας επώδυνος και ταπεινωτικός συμβιβασμός για την Ελλάδα -που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός-, ή όχι. Αυτό είναι το ερώτημα... », πρόσθεσε.

«Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, για να υπάρχει αυτή η αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Δεν μας επιτρέπεται, νομίζω, να κάνουμε διαφορετικά... Οι κόκκινες γραμμές είναι κόκκινες, για να υπάρχουν. Αν είναι συνεχώς να τις πηγαίνουμε πιο πίσω ή να αλυσοδεθούμε με αυτές, τότε παύουν να είναι κόκκινες γραμμές. Και θεωρώ ότι δεν είναι -τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά-, κάποια δογματική προσέγγιση. Είναι το μίνιμουμ, το αυτονόητο, αυτό που σηματοδοτεί τη διαφορετικότητα της παρούσας κυβέρνησης από τις προηγούμενες, τις μνημονιακές» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

«Εδώ που έχουμε φτάσει, επιβάλλεται πλέον η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της», τόνισε.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κατι τετοιοι τυποι με την ψηφο του "σοφου λαου" εγιναν βουλευτες και στη συνεχεια υπουργοι. Ανθρωποι που θετουν μονοι τους κοκκινες γραμμες και στη συνεχεια απαιτουν απο τους δανειστες τους να τις σεβαστουν. Δε γινεται ετσι να σε δανεισουν δυστυχως. Πολλοι το λεγαμε απο πριν τις εκλογες αυτο αλλα δεν μας πιστευαν. Ας δουμε τωρα τι θα πουν.