ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στον λοχία που έσωσε τους πρόσφυγες στη Ρόδο

Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στον λοχία που έσωσε τους πρόσφυγες στη Ρόδο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR
9

Το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απένειμε στον ΕΠΟΠ λοχία Αντώνιο Ντεληγιώργη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, για τη διάσωση των προσφύγων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου, στο ναυάγιο ανοιχτά της παραλίας Ζέφυρος της Ρόδου.

«Διέσωσε μόνος του είκοσι παιδιά, εγκύους γυναίκες και πολίτες, μαζί με πολίτες της Ρόδου οι οποίοι πήραν μέρος στη διάσωση, αψηφώντας ακόμα και πρόβλημα υγείας το οποίο έχει», ανέφερε ο υπουργός.

Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στον λοχία που έσωσε τους πρόσφυγες στη Ρόδο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

«Η έξοχη πράξη του αυτή, όπως και πολλών άλλων υπαξιωματικών, αξιωματικών, ανθυπασπιστών, εθνοφυλάκων και στρατιωτών, δείχνει το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε υπερήφανοι για τον λοχία Ντεληγιώργη και εύχομαι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν και άλλοι» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η έγκυος πρόσφυγας από την Ερυθραία, την οποία διέσωσε ο Αντώνης Ντεληγιώργης, γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι στο νοσοκομείο του νησιού την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο θα δώσει το όνομα του λοχία.

9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Χαρα ο Καμμενος που σωθηκανε οι μεταναστες...Οχι, δεν ειρωνευομαι για την "χαρα". Με βασει το σκεπτικο του, οσοι περισσοτεροι, τοσο πια ΒΑΡΙΑ η απειλη για την ευρωπη (βλ. δωστε μας λεφτα ή σας στελνουμε μεταναστες που ως σκουροδερμοι μαλλον τζιχαντιστες θα ειναι. Οσοι γελατε ειστε εβραιομασονομπολσεβικοσταλινοτσολιαδες κατασκοποι).
Να ρωτήσω, όλοι όσοι έσκιζαν τα ιμάτια τους για το λιμενικό που "έπνιγε τους μετανάστες" πέρισυ στο Φαρμακονήσι κ.α. τώρα θα πούν καμια καλή κουβέντα ή κοιτάνε αριστερά-δεξιά σφυρίζοντας κλέφτικα;
Οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθένα είναι αδιάφορες από την στιγμή που κάνει σωστά την δουλειά του. Αυτό έλειπε να ζητάμε και πιστοποιήτικό πολιτικών φρονιμάτων κάτι που πολλοί αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί ξεχνάνε ότι έχουν καταργηθεί πλέον. Ένας άνθρωπος κρίνεται από τις πράξεις του. Η ανάρτηση μου δεν είναι τυχαία. Πέρυσι όταν έγινε το σκηνικό στο Φαρμακονήσι υπήρχε κόσμος που είχε λυσσάξει με τους αιμοσταγείς λιμενικούς που έπνιγάν τον κόσμο. Τώρα οι περισσότεροι σφυράνε κλέφτικα. Προφανώς δεν λέω ότι είναι όλοι άγιοι αλλά δεν γίνεται να έχουμε δύο μέτρα και σταθμά. Ωραία και ρομαντική η ιδέα της διεφθαρμένης εξουσίας και της μάχης για έναν πιο όμορφο κόσμο αλλά δεν είναι ο κόσμος του Γκούφυ εδώ, ειδικά όσοι μιλάνε από την ασφάλεια και την ζεστασιά του σπιτιού τους.
Μια χώρα που τα σώματα ασφαλειας της ψηφίζουν μια ναζιστική δολοφονική οργάνωση, έχει πρόβλημα. Η λογική λέει ότι ένας ανθρωπος που πιστεύει σε τετοιες ιδεολογίες, δε θα κάνει πάντα το καθήκον του. Αυτό δε μας χρειάζεται στη χώρα...
Οι Βρετανοί επίσης ενθαρρύνουν την ένταξη μειονοτικών στα σώματα ασφαλείας. Οι λόγοι προφανείς. Αλλά εκεί βλέπεις, τους απασχολούν σοβαρότερα ζητήματα στο μεταναστευτικό απ' ότι εμάς...@noethers χάνεις τα λόγια σου. Τα προηγμένα κράτη του εξωτερικού αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση μόνο εφόσον και όταν ακολουθούν αυστηρές νεο-συντηρητικές πολιτικές.Τα λέγαμε και για το γκράφιτι στο εμπ. Όπως θυμάσαι, η απάντηση ήταν να τους αφήσουμε να μας κάνουν ασπρόμαυρα τα σπίτια μας.Έτσι είναι ο (κατά φαντασίαν) νεοφιλελεύθερος νεοέλληνας. Πιο πολύ τον νοιάζει αν π.χ. κολλάνε αφίσες στα πανεπιστήμια απ' το τι κάνουν μέσα στις αίθουσες και τα εργαστήρια...Εν πάση περιπτώση, εύγε στον ήρωα λοχία και τους υπόλοιπους που βούτηξαν να σώσουν τους ανθρώπους, είτε ψηφίζουν έτσι, είτε γιουβέτσι.
Τι λές βρε Noethers, σοβαρά; Πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων; Φακέλομα; Αυτά δεν καταργήθηκαν και δεν καταστράφηκαν οι φάκελοι το '89; Εμπρός πίσω ολοταχώς; Μήπως πρέπει να απαγορεύσουμε και την ένταξη των κομμουνιστών στα σώματα ασφαλείας; Για δες λίγο εδώ: http://www.m-lkke.gr/articles/view/2366 πόσο ωραία εφαρμόζονται αυτά τα πράγματα και σε άλλες ιδεολογίες. Φίλε μου σε μια ελεύθερη χώρα ο κάθε άνθρωπος κρίνεται για ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ του και όχι για τα ΠΙΣΤΕΥΩ. Υπάρχει θεμελιώδης διαφορά. Όταν σε εξυπηρετεί ένας πχ αστυνομικός δεν σε ενδιαφέρει αν ψηφίζει Ν.Δ. ή Σύριζα. Συμφωνώ με τον tktk ότι όντως ύπαρχει πρόβλημα η συσσώρευση χρυσαυγητών στα σώματα ασφαλείας αφού μπορεί να δημιουργήσουν δική τους αντζέτα, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για φακελώματα και χαρακτηρισμούς.