«Η κόρη μου γινόταν αντικείμενο κοροϊδίας» δηλώνει ο πατέρας της 22χρονης που μαχαίρωσε τις συμφοιτήτριές της

«Η κόρη μου γινόταν αντικείμενο κοροϊδίας» δηλώνει ο πατέρας της 22χρονης που μαχαίρωσε τις συμφοιτήτριές της Facebook Twitter
18

 «Η κόρη μου γινόταν αντικείμενο κοροϊδίας στη σχολή της», είπε ο πατέρας της 22χρονης που μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριες της χθες σε σχολή του ΟΑΕΔ στο Ρέντη.

Μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ, ο κ. Κουσίδης, Έλληνας από το Καζακστάν είπε ότι η κόρη του περνούσε άσχημα στη σχολή και ήταν εκείνος μαζί με τη σύζυγό του που την παρότρυναν να μείνει εκεί για να την τελειώσει.

 «Ενοχλούσαν την κόρη μου. Μου έλεγε μπαμπά δεν θέλω να πάω σχολείο. Την κορόιδευαν, την έβριζαν. Μου έλεγε δεν θέλω να πάω άλλο στο σχολείο. Την πρώτη φορά που συνέβη αυτό είχαμε πάει στο σχολείο. Η μητέρα της την είδε την κόρη, εγώ όχι. Το παιδί δεν λέει τίποτα. Κάτι κακό μεγάλο συνέβη για αυτό το έκανε. Εγώ της έλεγα πήγαινε σχολείο να τελειώνεις. Ήταν νοσηλευτική. Εγώ είμαι από το Καζακστάν, έχω έρθει 25 χρόνια. Εδώ γεννήθηκε η κόρη μου.  Σήμερα στις 11:00 θα γίνει δικαστήριο. Εγώ δουλεύω πότε σεκιούριτι, σε πολλά. Έχουμε τρεις κόρες. Η γυναίκα μου δουλεύει στο Δημαρχείο. Δύο χρόνια περνά έτσι η κόρη μου. Την κορόιδευαν για αυτά που φορά, ότι είναι Πόντια, ότι είναι ξένη. Αυτές οι τρεις κοπέλες την κορόιδευαν. Πριν ένα χρόνο είχαν πλακωθεί στο ξύλο. Πήγαμε στο σχολείο, φώναξαν ψυχολόγο μίλησαν με την κόρη μου. Όλα πήγαιναν καλά μας είπαν. Μου έλεγε δεν μπορώ άλλο» είπε ο πατέρας της 22χρονης.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της σχολής είπε ότι πρόκειται για ευαίσθητο κορίτσι» και ότι είχε ζητηθεί και παλαιότερα η συνδρομή κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχουν και «περιπτώσεις παρενόχλησής της» ενώ έκανε δεκτό ότι πριν από λίγες ημέρες η δράστις τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του για να τού καταγγέιλει μπούλινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη έβγαλε ένα μαχαίρι από την τσάντα της και επιτέθηκε την ώρα του μαθήματος σε τρείς  συμμαθήτριες της τραυματίζοντάς τες στα δάχτυλα.

Ελλάδα
18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Η λύση ΔΕΝ είναι ούτε τα μαχαίρια, ούτε τα όπλα, ούτε οι αυτοκτονίες. Η λύση πρέπει να δωθεί απο την πολιτεία. Χρειάζεται νόμος για να σταματήσουν τα νταηλίκια και οι κοροιδίες απέναντι στα ευαίσθητα και αδύναμα άτομα. Δηλαδή πρέπει να αλλάζουν περιβάλλον κατα τον συγκεκριμένο διευθυντή τα θύματα?? Οχι ρε αδερφέ. Αυτοί που ενοχλούν να φεύγουν. Όπως και οι ακατάλληλοι εκπαιδευτικοί και διευθυντές. Το κορίτσι δεν είχε ψυχολογικά και είναι ντροπή σε όσους το λένε. Με όλα αυτά που του έκαναν, λογικό να πάρει ανάποδες. Και όπως φαίνεται ο διευθυντής είναι ακατάλληλος να κουμαντάρει τη σχολή. Η λύση φυσικά ξαναλέω ΔΕΝ είναι το αίμα. Το κορίτσι πρέπει πλέον να στηριχτεί. Βεβαίως η δικαιοσύνη έχει το λόγο για την πράξη και οι σωστοί ειδηκοί
Δυο τρεις τετοιες αντιδρασεις θυματων ακομα και θα σου πω αν θα τολμησει κανενα αλλο κωλοπαιδο να κανει bullying... οι περισσοτεροι απο αυτους μονο αυτη τη γλωσσα καταλαβαινουν, δυστυχως...
Έχει γίνει πολύ της μόδας ο όρος bullying ή είναι η ιδέα μου; Και γιατί αυτό συνδέεται συνήθως μόνο με σχολική και εφηβική ζωή; Το bullying είναι εκφοβισμός και εκφοβισμός υπάρχει παντού και σε πολλά επίπεδα. Κι εγώ έχω συναντήσει πολλούς νταήδες στη ζωή μου και μάλιστα σε άσχημες φάσεις. Δεν έψαξα ούτε για ψυχολόγο, ούτε πήρα μαχαίρι.. Δεν κρίνω αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι βρήκα τη δύναμη και δούλεψα τη λογική μου. Όση δημοσιότητα και να αποκτήσει το θέμα bullying "προς ευαισθητοποίηση" της κοινής γνώμης ηλίθιοι πάντα θα υπάρχουν. Έχετε την εντύπωση ότι όταν ακούει ο θύτης όλα αυτά θα αλλάξει γνώμη και ξαφνικά θα αγαπήσει τον κόσμο όλο; Δεν πρόκειται να αλλάξει ο κόσμος, πάντα θα υπάρχει βία, ζήλια, ρατσισμός και μίσος.. γιατί; γιατί έτσι. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή. Το θέμα δεν είναι να αντιδράσεις πίσω με βία είτε σε άλλον είτε στον ίδιο σου τον εαυτό, είτε ψυχολογικά είτε σωματικά. Το θέμα είναι να βρεις τη δύναμη μέσα σου που να μπορείς να αμύνεσαι στις κακεντρέχειες. Μόνο έτσι θα μπορείς να προχωρήσεις και μόνο έτσι θα μπορείς να αποδείξεις στον θύτη ότι κάνει λάθος, ότι όλοι αξίζουμε και ότι όλοι οι άνθρωποι στη τελική είναι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Και εκδίκηση να θες να πάρεις, αυτή είναι η καλύτερη. Παράδειγμα; Είχα μία συμμαθήτρια στο σχολείο η οποία με θεωρούσε άχρηστη. Τη συνάντησα μετά από δέκα χρόνια στο ίδιο πανεπιστήμιο: αυτή ήταν ακόμα στο πτυχίο κι εγώ στο διδακτορικό μου.
Δν γινεται γι να ακουσει ο θυτης αλλα για να εφΡμοστουν νομοι, ορια μετρα και σταθμα..δν μπορει ο καθενας να κανει οτι θελει και ν συμπεριφερεται οπως σε θελει σε οποιον θελει ...μπραβο σου που εσυ δν εχεις προβλημα προφανψς ομως σου ειναι δυσκολο να καταλαβεις οτι ολοι οι ανθρωποι δν ειναι ιδιοι... καποιοι ειναι πιο ευαισθητοι, πιο ευθραστοι και πληγονονται...
Εγω απορω αυτα τα ατομα που βγαινουν κ δημιουργουν bullying στς αλλους απο τι οικογενειες βγαινουν...δν νομιζω οτι ξαφνικα βγαλαν τετοια συμπεριφορα...στη τελικη τι τα κρατανε στςωσχολες τετοια ατομα...
Μπορεί να φταίει το ότι είμαι από επαρχία αλλά αυτό που λες δεν στέκει. Από μικρός είχα και έχω φιλίες με Αλβανούς, προφανώς είμαι Πόντιος. Ποια έχθρα; Για ποιο λόγο να έχουμε έχθρα; Επίσης, οι πόντιοι έχουμε έχθρα και με τους Ρομά; Τι φάση ρε φίλε, από που έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα; Συγνώμη αλλά θα πρέπει να παραθέσεις στοιχεία για να υποστηρίξεις τα λεγόμενα σου, ειδάλλως λες αρλούμπες.Πρώτη φορά ακούω(διαβάζω) τέτοιο πράγμα.
μπορω να φανταστω την εικονα ενος παιδιου ,γεννημενου στην Ελλαδα,με ελληνικες παναρχαιες ριζες,να προσπαθει να ενσωματωθει σε μια κοινοτητα κι οχι απλως να μην το αφηνουν,αλλα να το προγκαρουν.Ποντια.Ασχημη.Ποιος ξερει τι αλλο ακουγε και για ποσο..Ολοι εχουμε τα ορια μας.Κι ο διευθυντης,απαραδεκτος.Το κοριτσι ειχε γονεις μεροκαματιαριδες,κι οι διευθυντες ακουνε μονο παραινεσεις βουλευτων.
Δηλαδη αν εισαι ευαισθητος ανθρωπος την πατησες,εισαι σε μειονεκτικη θεση! Ο νομος της ζουγκλας! Οσο ομως χαρακτηριζουμε ακομα τους 20χρονους μαθητες "παιδια", να μην περιμενουμε να αλλαξει κατι. Τι συσταση ξανα και ξανα να κανεις σε τετοιες ηλικιες; Αν τους φερομαστε σαν παιδια,θα κανουν σαν παιδια. Ενηλικες δεν ειναι; Αστυνομια,καταγγελια,δικαστηριο και τιμωρια. Αυτη ειναι η λυση για μενα.Καλυτερα ομως,να ασχοληθουν πρωτα οι γονεις και οι δασκαλοι σε μικροτερη ηλικια γιατι μετα ειναι αργα. Το πολυ πολυ να γινει και μαθημα σωστης αγωγης στα σχολεια.
Το ότι την κορόιδευαν επειδή ήταν πόντια μεγάλες κοπέλες δεν ανησυχεί κανέναν? Το έχουμε σίγουρο ότι οι άλλες ήταν ένοχες? Το ότι σαν λύση βρήκε τη χρήση όπλου επίσης δεν υποψιάζει κανέναν. Αν ο ψυχολόγος μίλησε μόνο σε αυτήν την κοπέλα, ίσως υπήρχε λόγος για αυτό. Το bullying είναι τεράστιο θέμα και καλά κάνουμε κι ασχολούμαστε πλέον σοβαρά, αλλά έχουμε χάσει κάθε ψυχραιμία. Υπάρχουν πολλοί διαταραγμένοι ή υπερευαίσθητοι άνθρωποι που παίρνουν τα πράγματα πιο στραβά από όσο είναι. Ας κρατάμε και μια πισινή για αυτά που ακούμε και για αυτά που γίνονται γιατί θα γίνει πολύ εύκολο να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Και τότε μην παραξενευτείτε αν τότε κάθε ένας που παρεξηγείται αρπάζει κι ένα όπλο και καθαρίζει κόσμο και να τα ρίχνει στο bullying.
Δυστυχώς, εφ' όσον δεν υπάρχει η παραμικρή αποτελεσματικότητα από την πολιτεία ( σχολεία, αστυνομία, δικαστήρια ) για την αντιμετώπιση αυτών των τραγικών φαινομένων, μένει μόνο η λήψη του νόμου στα χέρια αυτών που είναι θύματα. Διότι, αν πάρουμε ως δεδομένο την ανικανότητα και την αναλγησία του κράτους, μένει να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς που δεν προστάτεψαν επαρκώς τα παιδιά τους. Μπορούμε όμως να το κάνουμε, εάν εκείνοι τόσο μπορούν; (λόγω μόρφωσης, παιδείας κλπ.)
Πριν ένα χρόνο είχαν πλακωθεί στο ξύλο, είχε ζητηθεί και παλαιότερα η συνδρομή κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου, υπήρχαν και «περιπτώσεις παρενόχλησής της» ενώ έκανε δεκτό ότι πριν από λίγες ημέρες η δράστις τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του για να τού καταγγέιλει μπούλινγκ. Και μετά την καταγγελία τι έγινε κύριε διευθυντά? Αποβλήθηκαν οι σπουδάστριες μήπως και βάλουν μυαλό ή παρέμειναν να συνεχίσουν?
Όπως και να 'χει, τι άραγε μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που είσαι θύμα μπούλινγκ; Να αλλάξεις σχολείο; (σημειωτέον, από όλες τις λύσεις η φυγή -σε περίπτωση που γίνεται- μου φαίενται η καλύτερη λύση!) Να αλλάξουν οι δυνάστες σου σχολείο δε γίνεται να τους αναγκάσεις. Να μιλήσεις στο διευθυντή του σχολείου; Εδώ π.χ. διαβάζω η κοπέλα μίλησε και δεν έγινε τίποτα. Να το πεις στην αστυνομία; Ναι, και θα τους κάνει τη μούρη κρέας! Τίποτα δε θα γίνει προφανώς! άντε να καταθέσεις μια μήνυση για εξίβριση! Πόσο πάει άραγε το μαλλί;600 ευρώ; Να σε βοηθήσει η οικογένεια; Πώς άραγε (και τι να πουν; "μη δίνεις σημασία σε όσα σου λένε¨ και θα πει η κόρη "αχ ναι, τώρα μου το έλυσες το ζήτημα, πατέρα!") και βέβαια δεν μπορούν να τα καταφέρουν όλοι οι γονείς το ίδιο(παίζει και μεγάλο ρόλο και η οικονομική άνεση,η μόρφωση κ.ά.).Πραγματικά νομίζω ότι αν οι συμμαθητές άκουγαν να την βρίζουν συνέχεια και δεν έκαναν τίποτα αυτοί έχουν το μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Γιατί για ποιον άλλο λόγο να σταματάει κάποιος να είναι ρατσιστής και να βρίζει το θύμα του;Τα παραπάνω σχόλια μπορώ να τα κάνω σε οποιαδήποτε περίπτωση bullying, άσχετα αν η συγκεκριμένη αποδειχθεί ότι είναι bullying ή όχι.Έψαξα και στο ίντερνετ για το τι μπορείς να κάνεις αν σε τραμπουκίζουν και πέρα από το γενικό ζήτα βοήθεια (κι αν δε σου τη δώσουεν όπως εδώ και στην περίπτωση του Β.Γιακουμάκη;)λένε και να παραμείνεις δυνατός και θετικός. Όταν δεν αποδίδουν όμως όλα αυτά τικάνεις αναρωτιέμαι;;;Όπως πάντα,τα ερωτήματά μου απευθύνονται στους αναγνώστες και θα εκτιμούσα πολύ τις απαντήσεις.
Αν το παιδί μου ήταν θύμα bullying και κανένας από τους τρόπους που ανέφερες δεν έφερνε αποτελέσματα, θα φώναζα κανα-δυο καλόπαιδα να ρίξουν στις .... (εδώ βάζετε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε για τις τραυματισθείσες) μερικές ψιλές για να την ακούσουν. Το παιδί μου δεν θα το άφηνα στα χέρια ανίκανων, πάντως.
Δεν ξερουμε βεβαια ολα τα δεδομένα, αλλά εδω μοιαζει να έχουμε μια περιπτωση αντιθετη απο του Βαγγελη, το σχολείο ήξερε και κάπως αντεδρασε, οι γονείς ήξεραν και επίσης καπως προσπάθησαν και ψυχολόγοι απο οτι φαινεται είχαν συνδράμει σε κάποιο βαθμο. Κατι πηγε στραβα και πάλι όμως και το θύμα έγινε θύτης. Μπορει να ειναι αφελές αυτό που σκέφτομαι, αλλά ισως η κοπέλλα ένιωθε οτι δεν είχε βοηθηθεί αρκετα και μετα την ιστορία του Βαγγέλη, δούλεψε αναποδα το μυαλό της, στην λογική "εμένα δεν θα με κάνετε Βαγγέλη"Απορία, εκτός από το να βοηθήσει ψυχολόγος την κοπέλλα για τις άλλες 3 πάρθηκαν καθόλου μέτρα, κάποια ψυχολογική παρακολούθηση επίσης ή τελος πάντων κατι που να δίνει σήμα οτι η συμπεριφορά τους δεν θα γίνει ανεκτή?
Δεν πιστεύω πως απαραίτητα η κοπέλα έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα (όπως γίνεται αναφορά σε ανάλογα άρθρα σας). Το να είσαι θύμα bullying είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό απ' όσο νομίζει ένας 3ος. Χαίρομαι που δεν έχουμε την κατάληξη του Βαγγέλη. Η κίνηση της κοπελιάς ήταν περισσότερο κίνηση απελπισίας, δεν νομίζω να ήθελε να σκοτώσει κανέναν γιαυτό και στόχευσε στα δάχτυλα (Προσοχή: Δεν επικροτώ τη στάση της). Πραγματικά ελπίζω να έχουμε αίσια κατάληξη στο θέμα και να αποδοθούν οι κατάλληλες ευθύνες στον κάθε ένα από τους εμπλεκόμενους (το bullying δεν θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα ή κάνω λάθος;)
Οπωσδηποτε παιζει ρολο η οικογενεια. Δε βλεπετε τον πατερα πως ειναι; Και τη μανα; Φτωχοι ανθρωποι, αμορφωτοι, αυστηρος ο πατερας μαλλον (παλια μυαλα που λεμε) και με αγνοια για οτι συμβαινει στα παιδια τους.Πιθανον να ηταν ρατσιστικα τα κινητρα του boulling, αυτα συμβαινουν αναμεσα σε αλβανους και γεωργιανους π.χ. η αναμεσα σε ελληνες και αλβανους η αναμεσα σε ολους μαζι. Πιθανον να μην ειχε καμια ουσιαστικη επικοινωνια η κοπελα και στην απογνωση της να αντεδρασε ετσι. Πιθανον να εχει (η να της δημιουργηθηκε) ψυχολογικο προβλημα.